Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / КО ЈЕ СМЕШТАО РАТОВЕ СРБИЈИ?
Слика: кисспнг.орг

КО ЈЕ СМЕШТАО РАТОВЕ СРБИЈИ?

 

Оно што се код нас зове злоупотреба службеног положаја и државне функције како би се дошло до приватног бизниса и добити, одавно је присутно и у САД код неких чланова америчке администрације. То се често своди на прикривено коришћење ЦИА за покретање грађанских и међународних ратова, а све са циљем да се одређене привилеговене мултинационалне компаније појаве као снабдевачи оружијем, инвеститори у изградњи порушене инфраструктуре (парама пореских обвезника) или војних база (тобоже потребних америчким националним интересима). Уз њих посао налазе разне агенције за консалтинг и војну и полицијску обуку. То данас „моћна“ Америка најбоље продаје, док је огроман број радних места кришом пресељен на Далеки Исток јефтинијој радној снази.

Уносне тезге тако остварују пензионисани обавештајци и генерали, те неизбежни банкари Вол Стрита који ратом опустошеним земљама дају кредите, баш као и америчкој држави која онда иде званично са војском да делује као миротворац у Никарагви, Авганистану, Кореји, Ираку, Босни, Косову… Међународно право то зове организовани криминал и злочиначко удруживање против човечности, а све у циљу стицања профита и пљачке. За овај уносан бизнис, неопходно је имати добру позицију у Вашингтону и медије којима се лако може манипулисати јавним мњењем Америке и света. Али, захваљујући многим „процурелим“ информацијама на Интернету о свему овоме се доста зна.

Одакле информације цуре? Управо од агената ЦИА, ФБИ и Националне безбедности, али и МИ5 и МИ6 и Мосада, од њихових патриота и професионалаца који верују да им је посао да раде у интересу својих држава, а не за моћни корпоративни бизнис. На жалост већина грађана на простору бивше СФРЈ не зна да је управо читав Балкан у протеклих 30 година константно плен пљачки и изазивања ратова и криза од стране ове огранизоване екипе из Лондона, Вашингтона, и из Вол Стрита. Овакве прикривене операције ЦИА осетили су први, још у време Регана, грађани Латинске Америке, а касније и многе друге земље. Дошла је напокон на ред и Венецуела.

Огромна финансијска моћ приватних банкара и мултинационалних корпорација, а са друге стране конформизам и лакомост на новац америчких конгресмена, те запослених у ЦИА и ФБИ, по систему полтронства и негативне селекције, као и у фамозној „међународној заједници“ где су најкорумпираније УН, чине организован систем за пљачку глобалних размера. Жртве овог система су мали народи и њихове државе. Функционисање овог система данас се зове „међународна политика“, а да би неко уопште дошао у позицију да седне на функцију председника државе или владе мора да плати прескупу изборну кампању. Одакле политичарима новац за то? Финансирају их управо ти банкари и „бизнисмени“, као и невладини агенти утицаја, који им успут дају и политичке смернице. Тако је круг затворен и под плаштом демократије, на челу најутицајнијих држава света су већ пробрани и купљени сарадници. Они који то не схвате, што је вероватно био случај покојног премијера Зорана Ђинђића, бивају избачени из игре и замењени поузданијим играчима. Дакле, јасно је ко може бити и на челу САД. Тако је ова моћна земља доведена у позицију највећег глобалног тиранина, а заправо је пион, као огромна песница (без главе) у рукама оних који њоме невидљиво управљају.

Два пута је Америка ушла у ратни сукоб у Европи, а да грађани Америке за то нису имали никакав разлог. Али имали су Банкари и Бизнисмени. Ко су ти моћни људи у Америци? Зову их данас популарно неоконси, због свог ултралибералног неоконзервативног политичког опредељења, иако је и оно само идеолошка фарса за народ. Многи од њих имају израелско држављанство, док са функција у Пентагону, Белој кући, ЦИА, ДИА, ФБИ, ФЕМА, НСО … мање или више прикривено раде за Израел, али не као националну државу Јевреја, већ за Израел као вештачку творевину коју су основали ционисти. Иначе, ционизам, комунизам, либерализам, бољшевизам, идеолошки су покрети којима исти ти вешти светски олигарси последњих сто година савршено оркестрирају светском политичком сценом. Све државе западне Европе и САД одавно су под контролом ове банкарске елите коју контролишу најмоћније династије света. Шта су прикривене операције ЦИА? То су акције које се не финансирају из државног буџета САД и њих Конгрес не може да контролише. За такве послове ЦИА мора да нађе новац на другом месту и то су најчешће послови од шверца дроге и оружија. Ако нисте знали дрога је управо зато забрањена свуда у свету, али очито онај ко је жели увек дође до ње. Наравно по високој цени. И наркомана је све више и више. Симпатично, зар не?

Косово и Македонија одлична су транзитна подручија за кријумчарење, како дроге тако и оружија, али и за прање пара. Неки стучњаци су одавно открили да је и клима на Косову изузетно добра за гајење неких лаких опојних трава. Баш као што је Авганистан своју економију развио гајењем опијума, баш као што су лабораторије за прераду наркотика највеће у Колумбији. Све то иначе одавно контролише ЦИА, „борећи се против“ нарко картела(!) Да ли неко заиста мисли да је могуће било у Србији, на Косову, у Босни и Црној Гори кријумчарити дрогу, оружје, цигарете, нафту, шећер, уље…, и све то у време међународних економских санкција („наметнутих и ничим изазваних“), а да то не зна ЦИА? Немогуће! И све послове око шверца пратила је и вероватно организовала ЦИА. Који су се сербски „патриоти“ и „обилићи“ од тога овајдили, ЦИА савршено добро зна. Који су се хрватски „домољуби“ обогатили на свом „домољубљу“, такође зна. И неки исламски „борци за слободну Босну“ изашли су из наводног „геноцида који су Срби над њима починили“ као богаташи. И Агим Чеку, Тачи, Харадинај, Суроји, Пацоли све напрасни богаташи постали су то од када се боре за „независно“ Косово. Сарадник војне фирме за консалтинг, Чеку је био и у Хрватској, Босни, а претходно генерал „инсајдер“ у ЈНА. Све ове људе ЦИА има у својој архиви за случај да постану непослушни. Зато је Чеку постао, односно био премијер. Наравно да Албанци са Косова, обични грађани, од те „независности“ немају и неће имати ништа, осим дугова које ће генерацијама отплаћивати, јер ће их Светска банка милијардама безвредних долара задужити. Али имаће пљачку и земљу пуну осиромашеног уранијума и криминалаца. И уверење да су сада „независни“! Ово помињати на Косову је најстроже забрањено. Промућурни Албанци су то схватили, али политички неписмених је много више. Баш као што је то био наивни Ибрахим Ругова. Медији су одавно у рукама поузданих Билдерберг сарадника, и у њима се нико неподобан не може огласити. Да ли има толико наивних у Србији који се никада нису запитали како такав полуписмен и заостао албански народ, где још важи крвна освета, може тако успешно да лобира у Вашингтону за своју независност? Одакле им то знање, везе? Одакле им новац? Зар су Срби толико глупи, па то нису умели? Нема никаквог лобирања у Вашингтону. Постоји само превара и узимање пара наивнима, јер неоконси су диктирали и оркестрирали ко ће се борити за „независно Косово“, ко за „унитарну Босну“, ко за „државу хрватског народа“, а ко треба да буде кривац за све несреће. Улога кривца је, на жалост, припала Србији. Ако има нешто заједничко за Ахтисарија, Черномирдина, Кушнера, Штајнера, Петерсена, Еидеа, Холбрука, Ешдауна и остале лордове и емисаре који су седели на функцији неког балканског администратора или посредника, то је љубав прама новцу, непатриотизам и неограничени цинизам.

Извршни продуценти у финансирању ове глобалне политичке представе били су Даглас Феит и Ричард Перле (обојица једно време на високим државним функцијама у Пентагону), преко своје адвокатске канцеларије „Fait and Zell“ основане у Израелу, и са представништвом и у Москви. Операцијама су руководили од 1987. до 2004. Они су преко Босанског Одбрамбеног Фонда и Ригс банке у Вашингтону, где је био рачун Фонда, прикупљали новац за „ослободилачку борбу“ Муслимана у Босни и на Косову у великом броју исламских земаља. Неколико стотина милиона долара сакупљених за „ослободиоце“ од „Милошевићеве велике Србије“ ишао је из арапских земаља и са далеког истока, преко Вашингтона на Балкан. Али, на том путу велике своте новца су негде „исцуриле“. Тако је једна независна истрага ФЦЕН-а открила да он одлази на рачуне некакве Ал Каиде (за коју се тада први пут чуло) као и Иранске Пасдаранс Револуционарне Гарде. Тако су плаћани муџахедини, најамничка војска, коју су сачињавали углавном сироти и ратни ветерани из Авганистана који су довожени у Босну и на Косово да чине тешке зулуме над сербским цивилима и изазивају Србе. Тако је перфидно изрежирана и Сребреница. Знајући да ће се Срби осветити за извршен брутални покољ над сербским становништвом, „мировне снаге“ корумпиране међународне заједнице са ознаком УН, повукле су се и оставиле наоружане муџахедине у „демилитаризованој зони“ са великим бројем цивила, Муслимана. Медији су онда сачекали освету Срба над муџахединима и све злочине превели као „убиства недужних цивила“ и приписали их „великосербским геноцидним намерама“. Ту је и силованих, чак 50 000, муслиманских жена. Перфидно, зар не? И то је прави прикривени злочиначки подухват против човечности који је организовала моћна неоконзервативна клика из Вашингтона злоупотребљавајући, не само америчку државу, већ и читаву НАТО организацију увлачећи у свој паклени план све земље чланице.

Данас се из обавештајних кругова у Француској, Пакистану, али и Турској већ стидљиво може чути да никаква Ал Каида заправо не постоји. Ко онда у њено име организује терористичке нападе широм света? Ако сте интелигентни, читаоци, сами ћете закључити.

Милошевић је очито од америчких патриота из ЦИА и ФБИ добио велики број докумената који су ову банду могли да раскринкају и то на правом месту, у Хашком суду. Јавно приказивање ове паклене намештаљке са свим ДОКАЗИМА о њеним актерима и мрежи деловања била је највероватније намера Слободана Милошевића у његовој завршној речи у Хагу. И то се морало спречити. За злочинце из неоконзервативног клана, како Републиканце тако и Демократе (Клинтона, Буша, Олбрајт, Чејнија, Кларка, Холбрука, Хеига, Феита, Перлеа итд.) који су тешко злоупотребили своје државне функције радећи и против интереса америчког народа, на шта су били по Уставу обавезни, Милошевић је постао ОПАСНОСТ. Дакле, није битно чиме је убијен, већ зашто и по чијем налогу. Холандија је иначе савезница САД (читај неоконса). Неморал, општа корупција и тешка хипокризија данас су евидентни на светској политичкој сцени. На срећу, све је више информација које цуре у америчку и светску јавност преко Интернета, а због чега амерички Конгрес под притиском и претњама нервним гасом и лажним узбунама стално мора да изгласава и продужава трајање законима којима се информације прикривају, документа класификују, а многи појединци прислушкују. ФБИ и ЦИА су буквално подељене, а САД у великој и политичкој и економској кризи и страху. Национални дуг САД је премашио одавно 20 трилиона долара. Неоконси, зато на сваки начин покушавају да изазову глобални рат, општи хаос, након кога ће превести свет у Нови Светски Поредак (глобално робовласништво без националних влада).

Да се истина замагли, а пљачка настави и у Србији се данас покушава распламсати, баш као и у свету, идеолошки сукоб и подела међу грађанима. Исто се ради у Француској и Немачкој, Русији, Ираку, као и међу Хришћанима и Муслиманима широм света. Водећи глобални медији под контролом истог корпоративног бизниса, баш као и сви медији у Србији, који раде под контролом истог главног и одговорног уредника, то управо чине. Упалите ТВ и погледајте. И размислите коме треба та тензија и нервирање коме сте изложени без обзира коју политичку странку подржавате. Србији не треба. Свет је данас несумљиво у највећој кризи од почетка Другог светског рата, а отпори глобалним центрима моћи све су јачи. За интелигентне људе широм света, поједини Срби су храбри и пожртвовани борци против овог зла. Баш као што су то били Линколн, ген. Џексон, Кенеди, као што је то деценијама Фидел Кастро, Садам Хусеин, а данас Лукашенко и Путин и почивши најпопуларнији Уго Чавез, данас Мадуро из Венецуеле, кога ЦИА жели да уклони по сваку цену. У Србији, међутим, о овоме се мало зна, а њени политички необразовани челници и корумпиране марионете на власти о Америци и „међународној заједници“ суде на основу играних филмова, глобалних контролисних медија и плаћених агената од утицаја, који им седе у кабинетима као саветници и не скидају се из медија изигравајући политичке аналитичаре.

Потпуна незналица, Борис Тадић агенцију неоконса „РСЛБ“ чак је и ангажовао да раде на имиџу Србије (иако су управо и они тешко и систематски компромитовали Србе), док прикривени, али веома обавештени Коштуница сербску је владу по сваку цену одржавао, док се земља економски пљачкала и уништавала. Одбијањем да достојанствено сахрани Милошевића у Београду као државника са свим почастима, Србија је сама себе мазохистички пљунула пред целим светом.

Ево једног дела са суђења Слободану Милошевићу, где он оптужује Осаму Бин Ладена за помагање ОВК и њихове акције на Балкану. Ради се о унакрсном испитивању сведока Сабита Кадријуа, вође ОВК гериле, од 7. марта 2002. СМ: „Рекли сте да сте чули за КЛА 1991.“ Сабит Кадрију: „Читао сам тада у новинама да се нешто десило у вези са њима“. СМ: „Били сте укључени, како кажете, у јавне активности на почетку 1990. Да ли знате нешто о активностима организације Осаме Бин Ладена на Косову и Метохији? СК: Чуо сам за Бин Ладена те године, не пре, али само када су у питању злочини против америчких грађана. Ричард Меј (прекида) : Доста о томе господине Милошевићу. СМ : „Да ли знате за злочине које су Муџахедини починили на Косову и Метохији? С. К. „Није истина да је на Косову било Муџахедина. Измислили сте то. То је плод ваше маште“. СМ: „Добро, само реците „то није тачно “ или „не знам“. Трошите ми време. Ево, прочитаћу вам одломак и ви ми реците да ли је то тачно или не. (Чита) Ал Каида функционише кроз неке терористичке организације које оперишу под њеним кишобраном или уз подршку и укључујући… прескочићу овај део, али ево следећег парчета… Албанију итд. Да ли је то тачно? СК: “ То није тачно, и то је плод ваше маште“. СМ: (држи документ у рукама и показује. Види се ознака ФБИ у заглављу). „Па ово је конгресни документ Федералног Бироа за Истраживање“. Извод из Документа 1: Конгресно сведочење , Децембар 18. 2001. Уторак ПОТКОМИТЕТ ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ОПЕРАЦИЈЕ И ТЕРОРИЗАМ, КОМИТЕТ ЗА ИНОСТРАНЕ ОДНОСЕ СЕНАТ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА “ ГЛОБАЛНИ УТИЦАЈ АЛ КАИДЕ“ Сведочење Ј.Т. Каруса, помоћник директора за истраживања у Одељења за борбу против тероризма ФБИ. „Добро јутро госпођо председавајућа и чланови поткомитета. Моје име је Ј.Т. Карусо и тренутно сам помоћник директора ФБИ у Одељењу за борбу против тероризма. Говорићу о Ал Каиди. Од њихове појаве отприлике 1991. група је имала штаб у Авганистану и Пешевару у Пакистану. Онда 1991. група је пресељена у Судан где је имала штаб приближно 1996., када се Бин Ладен, Мухамед Атеф и други чланови Ал Каиде враћају у Авганистан. Годинама је Ал Каида била у Судану одржавала мрежу и канцеларије широм света и оснивала послове којима је долазила до средстава за акције. ВЕЗЕ АЛ КАИДЕ И ДРУГИХ ТЕРОРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА мада је Ал Каида функционисала независно од других терористичких организација, она такође функционише и кроз неке од њих, делујући под њиховим кишобраном или са њиховом подршком. То су: Ал Џихад, Ал Гама, Ал Исламија (исламска група коју предводи Шеик Омар Абдел Рахман и касније Ахмед Рафаи Таха познат као Абу Јасер ал Масри, Египатски Исламски џихад и један број група за џихад у другим земљама, укључујући ту Судан, Египат, Сауди Арабију, Јемен, Сомалију, Еритреју, Џибути, Авганистан, Пакистан, Босну, Хрватску, Албанију, Алжир, Тунис, Либан, Филипине, Таџикистан, Азербејџан, Кашмирски регион у Индији и Чеченски регион у Русији. Ал Каида је такође одржавала ћелије и персонал у бројним земљама како би потпомагала своје активности у Кенији, Танзанији, Великој Британији, Канади и САД. Ал Каида је предлагала да раде удружено против непријатеља Запада – посебно САД које је Ал Каида сматрала као невернике који дају суштинску подршку другим „неверничким “ владама. Ал Каида је акцијама одговорила на присуство америчких оружаних снага у Персијском заливу и на хапшење, оптужбе и осуде људи који су припадали Ал Каиди , тако што је издавала ОСУДУ (фатву) која је подразумевала нападе на све америчке виталне објекте и интересе, домаће и стране, цивилне и ратне циљеве. Те фатве резултирале су нападима на америчке државне испоставе у свету укључујући ту Сомалију, Кенију, Танзанију, Јемен и сада САД (мисли се на 11. септ. 2001.) Од 1993. године хиљаде људи је страдало у овим нападима. Судија Меј: „Који је датум тога документа“. Милошевић: „Децембар 18, прошле године. Након 11. Септембра“. Судија Меј:“ Врло добро. Можете то ставити у евиденцију за касније. У међувремену, сведок је рекао да о томе не зна ништа. СМ: Ја сам питао сведока да ли је параграф који сам прочитао тачан и он је рекао да није него да је то део моје маште. (сведоку) И сада желим да вас питам да ли је следеће тачно? (чита) Ал Каида подржава исламске борце у Босни, Авганистану, Чеченији и на Косову. Да ли је то тачно? Сабит Кадрију: „Не знам ништа о томе. Нисам овде да говорим о Босни и Авганистану, ја сам овде да говорим о Косову. Нема Муџахедина на Косову и то је истина. СМ: Али ја сам вас питао шта знате о тим активностима, не да ли су они тамо јер је то несумњиво. Значи, ви кажете да ви не знате ништа о њиховим активностима? Судија Меј: Не, рекао је није било Муџахедина на Косову. То је рекао. СМ: У реду, али њему не треба толико ваше асистенције. Очигледно је да су Ал Каидини борци били на Косову, у Босни и у Албанији. Да ли је то тачно или није по вашем сазнању? Сабит Кадрију: Већ сам рекао не знам ништа о другим земљама и када говорите о Косову могу рећи да тамо није било Муџахедина. СМ. Тај последњи пасус сам цитирао МСНБЦ. (ради се о докумену који у заглављу има „Конгресни истраживачки сервис“ и наслов „Ко је Осама Бин Ладен?“ (цитирани део) „Верује се да Ал Каида има своју мрежу у 60 земаља, активне ћелије у 20, укључујући САД. Верује се, такође, да има тренажне центре у Авганистану и Судану, а прве операције у 1994. укључивале су чланове из Египта, Алжира, Туниса и Палестине. Међу земљама региона идентификованих да имају активне ћелије Ал Каиде су Пакистан, Авганистан, Косово, Чеченија, Филипини, Египат, Тунис“.

 

Крсто Крцун Драговић

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

Инсајдер о локалном шерифу из Лучана – „Људи и нељуди“ (ВИДЕО)

Господари живота – могло би да пише у опису посла бројних функционера широм Србије. Они …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *