Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / Мистерија дуга 46 година: „Вариола Вера“
Вариола Вера / фото: Курир

Мистерија дуга 46 година: „Вариола Вера“

Брионска формула великих богиња – Кршко споразум Тито-Брант

Како су Срби вариолом платили изградњу нуклеарне електране Кршко и остали без права на ратну одштету од Немачке

Премда је од последње епидемије великих богиња (Variola Vera) прошло 46 година, случај је још увек обавијен велом мистерије. Иако је последњи случај забележен давне 1930-е године, марта 1972-е је у тадашњој СФР Југославији проглашена епидемија и уведено ванредно стање. Вирусом Variola Vera су заражене 184 особе, епидемија је однела 40 људских живота а насилна вакцинација стотине. Фармацеутске корпорације су том приликом продале укупно 36 милиона доза свог производа (18 милиона вакцина и 18 милиона доза ревакцина), да би Немачка тадашњој СФРЈ већ наредне године исплатила 700 милиона марака одштете – наводно за Други Светски рат.

Брионским споразумом Тито-Брант, који се од 1973-е године држи под велом државне тајне Србски заробљеници Немачког „Рајха“ су остали без права на ратну одштету.

Уместо горке истине да је заражени Ибрахим Хоти био уредно заштићен вакцином, јавност је добила трећеразредни филм Рада Шерберџије и пандемију дијабетиса и канцера као нежељену последицу вакцинације.

Мистерија дуга 45 година: „Вариола Вера“

Велике богиње (Variola Vera) је заразна болест коју изазивају две врсте ДНК вируса: Variola Vera Major и Variola Vera Minor. Злоћуднија верзија заразне болести су велике или црне богиње, медицинског назива Variola Vera Major која изазива смрт код 20-40 % заражених, док преживелима као успомена на прележану болест остају трајна унакаженост или слепило. Последњи случај је на нашим просторима је забелен давне 1930-е године, веровало се да је болест искорењена да би се Variola скоро пола века касније вратила на велика врата.

Када се муслимански хаџија са Косова Ибрахим Хоти почетком 1972-е године вратио са хаџилука, са собом је из Меке као сувенир донео вирус великих богиња. Поред путног пасоша неопходни документ за ходочашће у Меку била је и потврда о вакцинацији против великих богиња. На препоруку Светске Здравствене Организације (WHO) сва лица која путују у земље где су пријављени случајеви заражених вирусом Variola Vera су морала имати адекватну заштиту у виду одговарајуће вакцине. Ходочасник Ибрахим Хоти из села Дањане на Косову је своју вакцину против против великих богиња примио на инфективној клиници у Скопљу.

Šta su velike boginje Nauka Život B92.net

Вакцинисан и уредно „заштићен“ нулти пацијент Ибрахим Хоти је кренуо на хаџилук са кога је по повратку као сувенир донео вирус црних богиња. Зараза је кренула почетком марта из Ибрахимовог села Дањане (код Ђаковице), одакле је преко Новог Пазара и Чачка стигла до Београда. Прва жртва црних богиња Латиф Мумџић из околине Тутина, који је заразу проширио најпре на Нови Пазар, а потом и на остатак Србије. Куриозитет је терапија преписана зараженом од великих богиња, који је од доктора добио рецепт за „bephenicol“ – лек за обољење мокраћних органа у трудноћи.. Накнадно је утврђено да је узрок смрти био високо заразни вирус Variola Vera, који је и тада класификован као биолошко-хемијско оружје и чуван искључиво у одговарајућим војним лабораторијама.

Екипа вирусолога и епидемиолога са института „Торлак“ је 15 марта потврдила присуство вируса црних богиња код заражених, да би „Глас Америке“ већ наредног дана јавио да ће СФР Југославија бити под ембаргом. По устаљеној навици тоталитарних режима, становништво није било обавештено ни о чему. Вакцинација запослених у здравству, полицији и угоститељатву је започела 18-ог марта, да би 22-ог марта 1972-е године званично била проглашена епидемија. Вакцинација становништва је вршена под претњом оружјем, уз асистенцију полиције и тадашње ЈНА.

Кључни члан радне групе за борбу против заразе вирусом Variola Vera био је југословенски пуковник немачког презимена: Ђорђе Хенеберг (Henneberg). Под његовом диригентском палицом је проглашена епидемија и насилно вакцинисано 18 милиона особа, које су након две године ревакцинисани. Фармацеутска корпорација је само у тадашњој СФР Југославији продала 36.000.000. доза вакцине против великих богиња, користећи вакцинисаног и уредно заштићеног Ибрахима Хотија као „проблем“, а полицију и ЈНА као „реакцију“ за „решење“ проблема продаје свог производа.

Накнадно је чак и сам ЈНА пуковник Henneberg признао да није сигуран да је Ибрахим Хоти донео вирус Variola Vera.

Вештачки изазвана епидемија је прошла, али је обавезна вакцинација (самим тим и нови милиони продатих доза вакцина) остала. Вредан помена је и податак да ниједна, не само суседна, већ ни транзитна земља кроз коју је наводни нулти пацијент Ибрахим Хоти прошао на свом ходочашћу није прогласила епидемију црних богиња. Уместо горке истине да је нулти пацијент био вакцинисан и уредно заштићен против вируса великих богиња, становништво СФРЈ је добило трећеразредни филм „Вариола Вера“. Кључни лик у филму је био (гле чуда) Немачки глумац Peter Carsten.

Као главни продуцент не филма, већ епидемије црних богиња помиње се Немачки канцелар Willy Brandt. Већ наредне године по избијању епидемије (и продаје 36.000.000. доза вакцина) Willy Brandt је показао своју галантност поклонивши комунистичком диктатору Јосипу Брозу 700 милиона Немачких марака – наводно на име одштете за Немачке злочине у Србији за време Другог Светског рата. Брионски споразум (тзв Брионска формула) која је потписана 1973-е а ратификован у скупштини СФРЈ 26 децембра 1974-е се још увек чува под велом државне тајне. Споразум Тито-Брант је ближе одређен у едмемоару који је све Србске ратне заробљенике нацистичких концентрационих логора лишио права на обештећење, а Србија је остала без ратне одштете од 35,8 милијарди долара (укупно 46,9 милијарди долара по курсу из 1938-е године).

Тако зарађеним новцем Тито је финансирао градњу нуклеарне електране Кршко.
Изградња заједничког енергетског пројекта Хрватске и Словеније почела је само пар месеци након што је скупштина СФРЈ ратификовала (Кршко) Брионску формулу, а градња је поверена Америчкој мултинационалној корпорацији Westinghouse Electric Corporation. Вредна помена је и чињеница да су Словенија и Хрватска споразум о изградњи склопиле 1970-е године, тек нешто више од годину дана пре избијања епидемије црних богиња.

Вирус Variola Vera чак и данас спада међу најопасније биолошко оружје на свету, због своје виралности се налази далеко испред еболе и куге. Иако су након научне дебате Светске Здравствене Организације (Smallpox virus retention controversy) последњи преостали остаци вируса теоретски уништени из војних АБХ одељења армија САД и СССР 1979-е године, реална опасност још увек постоји.

Америчка паравојна корпорација RAND у свом документу „Пројекат за нови амерички век“ (Project for the New American Century) који је као смерница Пентагону објављен септембра 2000-е године као кључни концепт модерног рата истиче напредни облик биолошког ратовања коришћењем модификованих вируса који циљају генотип специфичан за одређену националну или етничку структуру (Ethnic bioweapon):

„..conventional warfare will be conducted in the future, including the use of microbes and advanced forms of biological warfare that can ‘target’ specific genotypes.“

Премда је због временске дистанце од 45 година и недостатка брижљиво уништених форензичких доказа немогуће утврдити праве узроке избијања епидемије црних богиња, сумња у званичну верзију је више него оправдана. Не заборавимо да је чак и кључни играч ванредног стања и насилне вакцинације становништва, ЈНА пуковник Henneberg накнадно признао да није сигуран да је Ибрахим Хоти донео вирус Variola Vera.

Глад фармацеутских корпорација за профитом и корумпираних политичара за лаком зарадом заједно са мистеријом непознатог „нултог пацијента“ (изазивача епидемије) остаје као опомена. У окупираној Србији постоје сви услови за репризу „вариоле вере“ и то не у филмскокј верзији. Фармацеутској мафији је преостало само да вакцинише и уредно „заштити“ неког новог Ибрахима Хотија, насумично пробраног из све бројнијег мигрантског корпуса.

Ко не учи из историје осуђен је да је поново преживи.

———————————————————

Референце:
https://perisareljic.com/new-world-order/nato-vakcine-kao-oruzje-rand-strategija-modernog-bio-genetskog-rata/
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/misterija-duga-44-godine-dr-petrovic-ni-danas-se-ne-zna-ko-je-doneo-variolu-veru-u/3dd6fm5
http://www.b92.net/zivot/nauka.php?yyyy=2012&mm=03&dd=16&nav_id=591501
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%9A%D0%B5
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:280154-Zivi-bedem-u-Banatu
http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1041070
http://emedicine.medscape.com/article/237229-overview
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/poslednja-epidemija-u-jugoslaviji-virus-kog-se-plasio-ceo-svet-danas-je-biolosko/ww93k91
http://www.army-technology.com/features/featurethe-worlds-most-dangerous-bioweapons-4546207/
https://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox_virus_retention_controversy
https://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox
http://www.bbc.co.uk/history/worldwars/coldwar/pox_weapon_01.shtml
https://sh.wikipedia.org/wiki/Nuklearna_elektrana_Kr%C5%A1ko
https://www.cdc.gov/smallpox/vaccine-basics/vaccination-effects.html
https://www.cdc.gov/smallpox/vaccine-basics/vaccine-safety.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century

Периша Рељић / https://perisareljic.com

Извор: васељенска.цом

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

4 коментара

 1. Човек треба да буде монструозно глуп или крајње необавештен и подлегао антивакциналној пропаганди да би написао овакав текст.

 2. Ha,

  A sta je tu cudno?
  Komunisti rese da opljackaju ljude koji su svoju imovinu zaradjivali – i onda budu zbunjeni kad im se to obije o glavu?
  Pa nisu zaradjivali samo tvrdokorni kapitalisti zbog kojih je ‘narod’ trpeo – zaradjivali su, i bili uz hijerarhiju karalja, i naucnici i svi ostali pametniji i vidjeniji ljudi.
  Revolucija najmanje inteligentnih niti je mogla drugacije da se zavrsi – niti ce drugacije proci ako se ponovo desi (npr Turci/Islam dignu bunu protiv Hriscana/Evrope ili slicno – nisu Turski proizvodi bez razloga najnizeg kvaliteta, a obecanja ‘ludom radovanja’. Ko se ikada zalio ne neispunjeno Nemacko obecanje?)

 3. После пријема вакцине 1972 године са 13 година разболела сам се од Шарлаха и Великог кашља. Нису хтели да ме приме у болницу да тамо не би умрла па прогласили поново пандемију великих богиња него код куће. Хвала драгом Богу што сам преживела. Постала сам стерилна и сада сам без деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *