Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / „СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО – 9. МАЈ 1992. ГЛОГОВА
Самир Авдић

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО – 9. МАЈ 1992. ГЛОГОВА

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО – 9. МАЈ 1992. ГЛОГОВА

Самир Авдић за време рата у БиХ предводи специјалну јединицу Кондори која је обучавана у Хрватским Зенгaма. Са својом јединицом је 1992. деловао на Мајевици, Озрену, Хајвазију, у Зворничкој Каменици, у Церској, Власеничкој општини, на Илином брду и Гробићу. Учествовао је у заузимању Кравице 7. јануара 1993. године, затим у акцијама Вољавица,  Бијеловац, Факовићи, Сасе, Залазје, Језеро брдо, у нападу на Скелане.

Сведок је многих убистава као што су на Залазју, убиства детета у Зворничкој Каменици, затим судије Слободана Илића и лекарке Раде. Присуствовао је ликвидацији сликара Митра Савића из Братунца …

Пред Хашким тужилаштвом је доказао да није убијао децу и цивиле, да није убијао и малтретирао заробљенике.

Самир Авдић говори о страдањима муслимана у селу Глогова код Братунца, која започињу 9.маја 1992. године уласком Србске полиције и Ваљевског корпуса у село. Тражили су оружје и муницију а становништво су одвели у центар села.

Пред полицијом и војском Миладин Јокић и Најдан Младеновић из Хранче су издвајали своје комшије и школске другове, тукли их, а затим стрељали. То су радили седам пута и убили 67 мушкараца.

Ваљевски корпус је попалио куће. Насред улице силоване су четири жене и четири малолетнице од којих је најмалађа имала 13 година.

На Божић, 7. јануара 1993. године у селу Кравица, муслимани су добили наређење да побију све Србе. Захваљујући Ејубу Голићу, Самиру Авдићу и Глоговљанима, који су припадали самосталном Брдском батаљону, отворен је пут преживелим Србима преко Глогове. Након тога су имали рапорт због спашавања Срба.

 

SMRT U OCIMA IZDAJNIKA .BR.1..9.MAJ.1992. GLOGOVA,

Gepostet von Samir Avdic am Mittwoch, 26. Dezember 2018

 

Повезани текстови:

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО (ВИДЕО)

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО, ДОДАТАК (ВИДЕО)

 

 

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *