Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / „СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО, ДОДАТАК (ВИДЕО)
Самир Авдић

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО, ДОДАТАК (ВИДЕО)

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО, ДОДАТАК (ВИДЕО)

Самир Авдић је рођен 23.03.1967. у селу Магасићи код Братунца.

За време рата у БиХ предводи специјалну јединицу Кондори која је обучавана у Хрватским Зенгaма. Са својом јединицом је 1992. деловао на Мајевици, Озрену, Хајвазију, у Зворничкој Каменици, у Церској, Власеничкој општини, на Илином брду и Гробићу. Учествовао је у заузимању Кравице 7. јануара 1993. године, затим у акцијама Вољавица,  Бијеловац, Факовићи, Сасе, Залазје, Језеро брдо, у нападу на Скелане.

Сведок је многих убистава као што су на Залазју, убиства детета у Зворничкој Каменици, затим судије Слободана Илића и лекарке Раде. Присуствовао је ликвидацији сликара Митра Савића из Братунца …

Пред Хашким тужилаштвом је доказао да није убијао децу и цивиле, да није убијао и малтретирао заробљенике.

Био је осуђен на 10 година затвора за убиство Бошњака Муниба Мустафића у Жепи 1995. које он није починио. Право на жалбу није имао захваљујући Мајкама Сребренице и судији Менсуру Џонлићу. Уцењивали су га да мора да ћути о правом убицима Муниба Мустафића и још четворице цивила у Жепи. После десет година Самир Авдић је доказао да је убиство извршио Неџад Хасић, а да су четворицу цивила убила Неџад Хасић, Ахмо Харбаш и Бехудин Хусић.

Био је главни сведок у судском процесу против Насера Орића, који је по његовој тврдњи, више учино за његово ослобађање него ли Орићев адвокат Лејла Чолић.

Био је и сведок пред тужилаштвом у Србији. Прошао је дектетор лажи са 97,96 од могућих 99 посто. Једини је сведок од 48 који је пристао на сарадњу. Својим изјавама је побио тврђења свих сведока.

Владимир Вукићевић, Бруно Векарић и тужилац Драгољуб Станковић су изиграли нагодбу за сарадњу коју су имали са Самиром Авдићем. Тужилац Драгољуб Станковић и Бруно Векарић су га продали Босни за 120.000 евра.

Након доласка у Босну, у њега је пуцано из ватреног оружја при чему је рањен у десну ногу. Други атентат је извршен у Швајцарској који се завршио рањавањем у десну ногу. Све због доказа којима располаже и страха да ће их предати тужилаштву.

Самир Авдић има доказе да су у рату од 1992. до 1995. муслимани своја злодела потурали Србима, као и за Србска потурања муслиманима. Подаци које ће са доказима изнети у документарном филму „Смрт у очима издајника“ изазваће буру, не само у земљама на Балкану.

У снимку који следи чућете причу о његовом боравку у Србском затвору у Бијељини, о доказима којима је могао да ослободи Војислава Шешеља из Хашког затвора, о тадашњем председнику Републике Србске Рајку Кузмановићу и тадашњем премијеру Милораду Додику, о полицајцу Миши Гаврићу из Братунца …

SMRT U OCIMA IZDAJNIKA

Gepostet von Samir Avdic am Freitag, 21. Dezember 2018

 

Повезани текстови:

СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО (ВИДЕО)

„СМРТ У ОЧИМА ИЗДАЈНИКА“ – 1. ДЕО – 9. МАЈ 1992. ГЛОГОВА

 

 

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *