Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ПРЕДСЕДНИК НИЈЕ РЕКАО НИШТА – ИМАО ЈЕ ПАМЕТНИЈА ПОСЛА

ПРЕДСЕДНИК НИЈЕ РЕКАО НИШТА – ИМАО ЈЕ ПАМЕТНИЈА ПОСЛА

У петак, 21. децембра, прекинути су снови, маштања, планови, младости, животи. У великој трагедији која се догодила на пружном прелазу у Доњем Међурову код Ниша живот су изгубиле три одрасле особе и два тинејџера.

Кренули су на посао и у школу и настрадали због нечије грешке.

Шеснаестогодишњакиња, Маријана Коцић пропустила је аутобус којим обично иде јер се успавала, Алекса Димитријевић (15) је сплетом околности сео на место које је било директно изложено ударцу воза. Настрадали су и Богомир Лазић (75), Данијела Станковић (48) и Наташа Јанковић (42). Они коју су преживели ову страшну несрећу имаће кошмаре читавог зивота – Петру је мајка Наташа умирала пред очима заглављена испод шина.

Ко је крив за то што је петоро људи уместо у школу и на посао отишло у смрт?

Власт суптилно навија да кривица падне на возача аутобуса, јер то потпуно искључује њихову одговорност. Можда човек једноставно није доброг психо – физичког здравља, као и 80 посто становништа у Србији. Његови послодавци из „Ниш експреса” тврде да је уредно доставио лекарско уверење, да је смену започео одморан, као и да је био возач са искуством.

Ипак, чињеница је да он није видео, или је касно видео воз који им се приближава и да се несрећа догодила.

Како је могуће да човек не види и не чује воз који му се приближава? Да ли је ствар у углу, видљивости, лошој процени, можемо само да нагађамо док возач чији идентитет није откривен не каже своју страну истине.

Кивни мештани овог места на југу Србије признају да су се несреће на том прелазу дешавале и раније, и то из разлога што је пруга лоше обезбеђена, односно нема рампу.

Они који су доживели највеће губитке криве возача, железницу, државу и Бога, и ко би им замерио, изгубли су оно највредније што имају.

Директор полиције Владимир Ребић на дан несреће без двоумљења је рекао да је реч о пропусту возача. Кад се власти рацио укључио, јер су грађани инсистирали да сачекамо са жртвеним јарцем на ког су се очигледно намерили, Ребић је променио говор, па је гостујући у Дневнику РТС-а истакао да возач “није једини субјект безбедности саобраћаја који је погрешио.”

-Друмско возило има обавезу, да уступи првенство шинском, а постојао је и знак “стоп”, подсетио је и додао да је управљач пута био обавезан да постави адекватну саобраћајну сигнализацију, која подразумева и светлосни саобраћајни знак.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да “једва чека да се истрага заврши” како би се што пре утврдило ко је крив за несрећу. И то је било све од њене одговорности – једва чека да казни одговорне.

Огласила се и премијерка Брнабић и, и оценила да системски проблем који деценијама постоји у саобраћајној инфраструктури не може да се поправи за пет, шест година.

Председник, за кога кроз шалу кажу да је толико медијски заступљен да грађани Србије страхују да им не зазвони на врата када отварају паштету – није рекао ништа.

Имао је паметнија посла, да се бави преписком глумаца на Твитеру. Том приликом је нагласио да Милош Биковић, који се суптилно оградио од подршке опозицији, макар оној коју заступа његов старији колега Сергеј Трифуновић, није на његовој страни и тако још једном поентирао.

-Биковић није стао на моју страну, он неретко критикује власт. Он је само један разуман, рационалан и одговоран млад човек. Морате то да схватите – људи који живе у уском кругу су све хистеричнији, јер их је све мање. Они то знају, у Лучанима су добили три пута мање гласова од Велимира Илића и Бошка Обрадовића на претходним изборима, рекао је Вучић.

Реално, кога брига шта глумци пишу на друштвеним мрежама, а посебно шефа једне државе? Ионако је већ свима јасно да српски Че Гевара губи битку и контролу, јер је његов противник много моћнији, и на крају крајева, има подршку, колико год ми то желели да оспоримо.

Питање је зашто се председник тиме бави, а ожалошћене људе, за које сасвим сигурно утехе нема, не може да удостоји макар једног коментара…

Гоца Савковић,Корени

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *