Почетна / Архива / ТРИ ГОДИНЕ ОД ПАДА ХЕЛИКОПТЕРА – НИКО НИЈЕ КРИВ
фото:Курир

ТРИ ГОДИНЕ ОД ПАДА ХЕЛИКОПТЕРА – НИКО НИЈЕ КРИВ

У предистражном поступку установљено је и да је у ланцу командовања било пропуста, али да они немају кривично правну тежину, већ евентуално дисциплинску.

 

На данашњи дан пре три године у близини Београда срушио се транспортни хеликоптер Ми-17 Војске Србије, у којем је погинуло седам људи.

Хеликоптер се срушио 13. марта, нешто пре поноћи, у ширем рејону аеродрома „Никола Тесла“ у Сурчину, на повратку из Рашке, одакле је превозио животно угрожену бебу из Новог Пазара.

У летелици су погинули пилот мајор Омер Мехић, пилот капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Трајић, механичар летач Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић, анестезиолог Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић.

У јавности се водила расправа о томе због чега је хеликоптер, упркос сложеним метеоролошким условима, покушао слетање на београдски цивилни аеродром, а не на војни аеродром у Батајници или хелидром код Војномедицинске академије на Бањици, као и ко је одлучио да се лети за Београд, а не за Крагујевац, Ниш или Краљево.

Више јавно тужилаштво у Београду је 15 месеци после пада хеликоптера саопштило да неће бити покренут кривични поступак против особа које учествовале у припреми и извршењу задатка.

Како је Тужилаштво навело, Комисија за основно испитивање удеса и Комисија за испитивање ванредног догадјаја нису утврдиле да је то дело изведено из нехата или са умишљајем.

У предистражном поступку установљено је и да је у ланцу командовања било пропуста, али да они немају кривично правну тежину, већ евентуално дисциплинску.

Извор Недељник

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН CAR GO ВОЗАЧ – ТАКСИСТИ ПРЕБИЈАЊЕМ БРАНЕ ПРОСТОР ЗА МОНОПОЛ, БАХАТОСТ И ПЉАЧКУ

Организована сачекуша таксиста са фантомкама у сарадњи са комуналном полицијом Више од 50 окупљених таксиста …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *