Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / МОЛИТВА ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ – УБИШЕ НАС ПОДЕЛЕ ПРОПАДОСМО КАО НАРОД

МОЛИТВА ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ – УБИШЕ НАС ПОДЕЛЕ ПРОПАДОСМО КАО НАРОД

Ја не знам јесте ли Ви светитељ, Ваша Светости, тек ће Вас прогласити ако будете били; али знам да сте у Цркви Божијој, као што смо и сви ми који смо крштени, и да сте живи у Христу. Знам да можете, по Божјем допуштењу, да шапнете било коме оно што је важно за спас његове душе. Па вас молим следеће:

1. Молим Вас шапните свима да у православном хришћанству не постоји “ми” и “они”. Реците им да смо сви Божја деца, веровао неко у то или не. Убиће нас поделе. Нама атеистити не честитају Божић, а римо-католицима и муслиманима честитају сваки њихов празник, убише се твитујући. А мени њихова честитка фали. Међу њима има вазда бољих људи од нас који се молимо Богу, а немамо храбрости да се успротивимо злу у нашим редовима. Мене није страх да то кажем, јер је то истина.

2.Шапните свима да Црква није невладина организација, него жива заједница крштених душа и Бога. И то оних душа која су још увек у телу и оних који су тело и нас напустили. Бог је глава тог живог организма. Народ не зна да су упокојени – живи. Пале свеће доле за покојне, а горе за живе. Једино у храму Светог Саве лепо пише – “Сви су живи у Христу”, и свеће се пале у висини кука за све душе. Они који не верују да Бог постоји, мисле да је црква оно што носи мантију, а ми који смо крштени, ми смо по њима националисти који кољу и праве геноцид. Ако бисте хтели да им шапнете да је Црква састављена од лаоса, обичног верног народа, и клира, који је само Божки слуга, а да је на врху те вечне хијерархије сам Господ, било би нам свима лакше.

3. Ваша Светости, нама нема ко да објасни да изнад закона који усваја скупштина, постоје и универзални закони, које није писао глупи и немушти Универзум, него космичка интелигенција, свест, жива свест, коју ми муцави називамо Логос, Бог. Нема ко да нам објасни да је поштовање тих закона, Божјих закона, спас наших душа од пропадања, нас и наше деце. Ако то не знамо, не знамо ни да се кршење тих закона назива грех. Не знамо да су Рај и Пакао стања душе, а не места у које душе одлазе у зависности да ли су кршили или нису кршли Божји закон. Па, Вас ето, молим ако можете да кажете некоме да то почне да објашњава народу, а не да нам се обраћа као Светозар од Ружичич у “Покондиреној тикви” – високопарно, неразумљиво и без љубави, јер народ то ништа не разуме. Како ће људи да знају да су ти закони дати да свакоме буде добро? Како ће људи знати да постоје духови светла и духови таме? Како ће знати да нас на кршење Закона Божјих, наговарају силе таме да би имали власт над нашим душама? И да по њиховој вољи радимо оно што није добро, као да своју вољу немамо…? Ваша Светости, народ не верује да упокојење није смрт. Да је “смрт” реч која означава предавање душе у власт демонима. Молим вас, реците некоме да нам то објасни. пропадосмо. Пропадосмо начисто. И свако од нас појединачно и као народ.

4. Још Вас молим да замолите Анђела чувара једног професора са Правног факултета да га приведе Богу. Рекао ми је да треба да се бавим узвишенијим темама од “религије”, кад већ имам толики таленат и такву луцидност у писању. “Религија је идеологија”, каже, “која треба да премости ово страшно време економске беде”. Има ли шта узвишеније од лјубави, правде, мира, истине? Или о свему томе може да се пише, али да се не каже да је то Бог? Шапните свима да је Бог једнако Љубав, да је Бог – Правда, да је Бог исто што и Истина. Наша химна “Боже правде” је молитва, само то нико не зна. Кад неко то објасни народу, онда ће, кад кажу да Бог не постоји, знати да тиме негирају постојање лјубави, правде, истине, мира… Они једноставно не могу да доведу у везу те појмове, па негирају сопствену увереност да су љубав, правда, истина највише вредности за које жив човек МОРА да се бори. Јер без тога – који је смисао живота? И шта оставља деци?

5. Ваша Светости, Ви сте ми једном рекли, давне 1992. “Мора да се зна шта сте радили. Јер кад ћете стићи тамо где Вас Бог шаље, ако на сваком степенику морате да објашњавате другима ко сте?” А ја још увек пишем анонимно… Молите Бога да ми да храбрости да отвореније служим, да бих могла и ја да се појавим и на Божјем суду са надом да ћу га проћи некажњено.

Немојте ме заборавити, молим Вас

blogfrket.blogspot.rs

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *