Почетна / Архива / МЕТАК У ОЛИВЕРА – МЕТАК У СРБИЈУ

МЕТАК У ОЛИВЕРА – МЕТАК У СРБИЈУ

ДОШЛО ВРЕМЕ ВАЉА ВОЈЕВАТИ ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ.

Почела је сеча кнежева.Наши душмани ништа нису научили.Ко ће сад да заустави гневну Србадију.
Убијен је силан човек,делија.Какав осмех,какав стас каква дивна памат.Убише га душмани из потаје, мучки из заседе, без мегдана и јуначке славе.Није га са њим ни голоруким лако било.Цео шаржер а онда кукавно ђубре заждило главом без обзира.Није носио панцир, није се крио, није бежао и ако је знао.Уздигнута чела је стајао и позвао душмане као Церна на Кошарама.

У глави му је сигурно била Цернина реченица “ за ову земљу је вредело умрети“.Јунак је пао али његова сен брани Србију.Позива и проклиње.Срби, памети се дозовите, на ноге, браните своје или вас неће бити.Само слога Србина спасава.Маните се ситних шићардзијских глупости, домовина је на умору.
Где је сад његова светост Патријарх Српски господин Иринеј.Има ли шта да нам поруци? Његош је знао да нам поруци : Да кад главу раздробиш тијелу у мучењу издишу цленови.Где су Српске главешини, шта нам поручују.Вук Мићуновић овако њима поручује : Видиш ово пет стотин момчади, које чудо снаге и лакоће у њих данас овдје видијесмо ?

Видјеше ли како стријељају, ка се града вјешто изиграше, како хитро грабљаху капице ? Тек сто вучад за мајком помиле, играјућ се страшне зубе своје већ умеју под грлом оштрити; тек соколу прво перје никне, он не може висе мировати, него своје размеће гнијездо: грабећ сламку једну и по једну с њом пут неба бјежи цијућући.

Све је ово некаква наука ! Без момчади ове те су овдје сто пута је јошт оволко дома; њина сила то је српска сила. Док душмани све њих савладају, многе ће се буле оцрнити; борби нашој краја бити неце до истраге душманске али насе.- Нада нема право ни у кога до у бога и у своје руке.

Пуцањ у Оливера је пуцањ и у све Србе.Нема помилованих, нема добрих.Шиптарима је очито само мртав Србин добар Србин.Отимају нам земљу, продају органе, убијају, убијају, убијају па опет убијају па докле бре више.Зар је још толика помрачина па се наши великаши и умне главе нису пробудили и памети дозвали.Шта чекају да нас енглески амбасадор позове у борбу.Неце тај, такоми ми бога.

Да ли су све јаруге и грмови по Србији нестали па нема ко и одакле да позове народ.Збијмо редеве браћо , враг је однео шалу.Великаши проклете им душе нека мудрују а ми ајдмо домовину да бранимо.Свако онај ко сад позива на суздржаност и наводну памет није Српско добро вец Српска несрећа.Дошло време ваља војевати за крст часни и слободу златну.

Аутор   Предраг Антић

 

 

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *