Почетна / Вести / УБИЈЕН ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ
fonet-zoran-mrdja-

УБИЈЕН ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ

Непознати нападачи упуцали су Оливера Ивановића јутрос у Косовској Митровици, а он је убрзо подлегао повредама.

Лидер Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливер Ивановић убијен је у пуцњави која се јутрос око 8.15 часова догодила у Косовској Митровици.

На Ивановића су наводно пуцали док је улазио у просторије своје странке. Према незваничним информацијама, Ивановић је након напада хитно транспортован у КБЦ Косовска Митровица , али без знакова живота. Хитну помоћ је позвала комшиница која је пошла да купи хлеб.

Како је саопштила Ксенија Божовић из ГИ СДП, полиција је испред канцеларије пронашла три чауре. На њега је пуцао непознати мушкарац из пиштоља.

Директор Болнице у Митровици: Оливеру није било помоћи

Нажалост, Оливер Ивановић је подлегао повредама, потврдио је за Тањуг директор Болнице у Косовској Митровици Милан Ивановић.
Ивановић је додао да Оливеру Ивановићу није могло да се помогне, те да је преминуо након што је више пута упуцен у горњи део тела.

Незванично се међутим сазнаје да су на месту злочина пронађене 4 чауре, да је пиштољ имао пригушивач, као и да је пуцано из возила у покрету. Недалеко од места злочина пронађен је и запаљени аутомобил „опел астра“, којим је убица највероватније побегао, а потом и запалио да прикрије трагове.

У северном делу Косовске Митровице тренутно је мук. Људи ћутећи пролазе а неколицина су само кратко прокоментарисала вест о атентату на Ивановића речима:
„Катастрофа“.

– Преживео је онолики затвор и онолике невоље а сад га убише – кажу житељи који су у шоку и неверици.

(З.Ш.)

 

 

Оливер Ивановић рођен је 1. априла 1953. године у селу Рзнић код Дечана. Основну и Машинско-техничку школу завршио у Косовској Митровици. Био је питомац Војне академије у Загребу, али је напушта после три године. Завршио Машински факултет у Митровици, а у Приштини је дипломирао и на Економском факултету.

Радио је у митровачком транспортном предузећу „ТрансКосово“, фабрици керамичких плочица „Мозаик“ и представништву фирме „Хепок“ из Мостара. Од 1991. до 1998. био је на челу спортског центра у Косовској Митровици. На месту заменика генералног директора компаније „Фероникл“ из Глоговца провео је период до 2004. године, када је постао директор Националне службе за запошљавање за Косово и Метохију.

Када је 1999. године формирано Српско национално веће Ивановић је постао председник његовог Извршног одбора за северно Косово. Са тог места смењен је 2001. године. Кад су владе СРЈ и Србије формирале Координациони центар за Косово и Метохију, постављен за шефа Службе за економски развој и реконструкцију. Од 2008. налазио се месту државног секретара у Министарству за Косово и Метохију. Био је члан Социјалдемократске партије која више не постоји. Био је инструктор и међународни карате судија. Био је и председник карате клуба „Трепча“.

(Курир.рс)

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

КО ШТИТИ ДИРЕКТОРА ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА И КОМЕ У ВЛАДИ ПЛАЋА ДА ОСТАНЕ НА ФУНКЦИЈИ И СЛОБОДИ?

Овде је реч о припреми и извршењу тешких кривичних дела чије последице нису само огромни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *