Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / СЛОБОДАН ВУКСАНОВИЋ
Заслужно на Српском зиду срама
ИСТИНА ЗА ПОТОМСТВА
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

СЛОБОДАН ВУКСАНОВИЋ
Заслужно на Српском зиду срама
ИСТИНА ЗА ПОТОМСТВА

Слободан Вуксановић је био пријатељ Драгана Малешевића Тапија. 1999. године, он и Драган Копчалић примљени су у масонску ложу “Побратим”, са задатком да преузму Демократску странку. Проценили су да је својим понашањем током рата Зоран Ђинђић компромитован. “Масонска ложа” приступила је припремама да се преузме положај председника и Слободан Вуксановић је припреман за то. У “масонској” ложи, постао је први надзорник, што је трећа функција, одмах после глумца Микија Манојловића, који је шеф једне од ложа у систему Драгана Малешевића Тапија. Једну од секретарских функција обављао је Душан Забуновић који је 5. октобра заузео Савезну управу царина, а затим подметуно експлозив у посластичарницу код железничке станице, чији власник није хтео да му је прода. “Масони” и Олег Голубовић уложили су у акцију довођења Слободана Вуксновића на чело ДС пола милиона долара. Успели су да придобију већину у руководству странке, али су занемарили Горана Весића, који је бројао гласачке листиће. Ђинђић је остао председник, и акција је пропала. Функцију “грани командера” ложе тренутно обавља Милан Лајхнер. На сахрани је носио Тапијеве беле рукавице и мачеве, и неку ленту. Вуксановић је добио заштитни статус, у смислу објављивања података, од Драгутина Загорца, кума Радета Булатовића, који има функцију чувара мача ложе и који је на сахрани носио Тапијеву слику.

Председник је Уније послодаваца, и бивши шеф Градског одбора Нове демократије, који је најурен зато што је везан за масонску ложу Тапија, конкурентску Михајловићевој. Загорац је, у одмазду, организовао бацање бомбе и паљење Општинског одбора Нове демократије. Загорац је био веома близак са Јовицом Станишићем, поготово кад се Станишићев син забављао с његовом ћерком. Син Станишића био је пилот код Станка Суботића Цанета. Када Цане је продао авион, Станишићев син запослио се код Петра Матића, и вози његов авион. Цане је Жељку Максимовићу Маки организовао превоз из Црне Горе Матићевим авионом, да би се Мака склонио на сигурно.

Слободана Вуксановића у масонској ложи видели су певач Владимир Савчић Чоби, глумац Драган Николић, глумац Драган Бјелогрлић, Вук Бојовић, директор зоолоског врта, новинар Милован Бркић… Тапи је противно масонским правилима приликом иницијације, Вуксановићу доделио трећи степен, а после месец дана, тридесет други степен, што је код правих масона немогуће. Како до јесени 2000. године нису били у стању да склоне Ђинђица, Драган Малешевић Тапи, Коле Костовски и Вукашин Мараш из Црне Горе одлучили су да Слободан Вуксановић иде код Момчила Перишића, са задатком да после извесног времена преузме ту страну. Својевремено Перишић је био веома близак Коштуници, а променио је табор када је осетио да му се љуља положај, а и због неких других разлога, јер му је из Хрватске било обећано ако испослује да му се предају бензинске пумпе “Беопетрол”, које су некада носиле Инину фирму, да ће га ослободити оптужбе за ратне злочине. После су прављене друге комбинације па је Перићић извисио. На крају су Душан Забуновић, Мики Манојловић, Драган Малешевић, Коле Костовски и Жељко Максимовић приступили формирању нове странке чији је председник Слободан Вуксановић.

Циљ је био да се криминалним и “масонским” подземљем уведе нови елемент у већ постојећи обрачун између Зорана Ђинђића и Војислава Коштунице. Политички простор налазе у Коштуничином политичком кругу, где се ангажују новинари за медијску подршку, попут Милована Бркића и Милорада Црњанина, Александра Тијанића и још неких. Жељко Максимовић Мака био је у контакту са криминалцем из Српског Сарајева, Шкрбом, који кад је у Београду одлази у ФМП, фирму Небојше Човића. Мака је наручио да Шкрба изврши два убиства у Републици Српској. У дневном је контакту са Бајом Живанићем, званим Плави, са Чукарице, криминалцем и везом покојног Аркана, који је пословни партнер Небојше Човића. Баја Плави побегао је после Аркановог убиства у у Атину и у полицијским круговима котирао је као један од осумњичених за заверу против Аркана. Од аркановаца се чуло да су Баја Плави и Андрија Драшковић организатори Арканове ликвидације, и да имају спрегу са људима из Државне безбедности. Поред Андрије Драшковића, Баја Плави је једини преживели из афере Аркановог убиства који је на слободи, а Човићев је најбољи пријатељ. Пред 5. октобар Баја Плави је послао Маку да чува Човића, поготово после отмице Милија Бабовића. Тада је дошло до разлаза између њих, и тада је Баји припао Вераномоторс. Плави и Бабовић данас су непријатељи. Ту лежи кључ отмице Милија Бабовића, о којој Бабовић ћути. Баја Плави сада је везан за Човића, а Милија Бабовић покушава да нађе друге полуге моћи, као Млађана Динкића и Жарка Зечевића. Радомир Живанић, нови власник Верано Моторс, за Марфин фонд (Лаики банка, у којој су завршиле српске паре на Кипру) купио је РК Београд.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА
Заслужно на Српском зиду срама
ИСТИНА ЗА ПОТОМСТВА

Драган Марковић Палма рођен је 1960. године у Кончареву. Завршио је средњу школу ученика у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *