Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА РАНИЛА НАЈМАЊЕ ДВАДЕСЕТ СРБА

КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА РАНИЛА НАЈМАЊЕ ДВАДЕСЕТ СРБА

ТРАЖИЛА ОД СВИХ МЛАДИЋА И ДЕВОЈАКА ДА СКИНУ МАЈИЦЕ СА НАЦИОНАЛНИМ ОБЕЛЕЖЈИМА

ВИДОВДАНСКИ прославу на Косову и Метохији обележили су и инциденти у којима је повређено више десетина Срба и неколико косовских полицајаца.

Најозбиљнији инцидент догодио се у јутарњим часовима када је косовска полиција онемогућила један аутобус са Србима да уђе на територију КиМ и захтевала од путника да свуку све мајице које имају национална обележја.

Полицајци су бацали српске заставе поред пута што је изазвало узнемиреност Срба који су ушли у сукоб са полицијом и почели да бацају камење на њих.

Косовска полиција је употребила мимо свих правила ватрено оружје којим је рањено најмање двадесетак лица која су после пребачена у болнице у јужној Србији.

Полиција је и на Газиместану одузимала мајице са националним обележјима, али том приликом нису забележени инциденти. Међутим, приликом повратка верника из Грачанице са Газиместана, група млађих Албанаца напала је српске жуте школске аутобусе који су превозили омладину камењем и молотовљевим коктелима.

У овом инциденту повређено је десетак српских младића и девојака. Напад на цивиле који су без икакве провокације путовали аутобусима са косовским регистрацијама према Грачаници осудили су и представници међународне заједнице.

Општи је закључак да је Косовска полиција и овогодишњи Видовдан искористила за демонстрацију силе што још једном показује у каквим тешким условима Срби живе на овом простору.

Епархија Рашко-призренска је пренела свој став водећим међународним факторима на Косову и Метохији да је понашање Косовске полиције било непрофесионално, брутално и да је употребљена непропорционална сила против ненаоружаних српских цивила и деце.

        ИН4С

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

2 коментара

  1. Koji bre pregovori sa njima!? Moze pregovori kada im vratimo sve strahote koje su Srbima priredili! Kraj!

  2. Ukupno 500 godina zvona na našim crkvama nisu smela da se čuju, naše crkve nisu smele da budu višlje od njihovih kuća, da ne nabrajam dalje. Ondašnji muk danas razumem, ali ne razumem današnji. Ničim ne pokazuje naš vlast da je to zabranjeno, ne traž ništa što su naša prava čak ni rezolucijkom 1244, a sada rauše nam groblja. Pitam se šta bi bilo da ovde neko ruši njihova, a svega mi, bome ima ih ko pleve, a biće ih još više ako ne pokažemo zube.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *