Почетна / Вести / ОДЛАЗАК НА МИТИНГ – РАДНА ОБАВЕЗА ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ СРБЕ У КОСОВСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

ОДЛАЗАК НА МИТИНГ – РАДНА ОБАВЕЗА ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ СРБЕ У КОСОВСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Неколико аутобуса из Грачанице заустављено је код Вучитрна и враћено назад. Већина грађана који су кренули на митинг СНС-а у Лепосавићу су запослени у институцијама Републике Србије.

Како су за РТВ Ким казали грађани који су били у аутобусима, пут код Вучитрна је био блокиран тракторима чиме је онемогућен пролазак аутобуса.

У двадесетак аутобуса, колико је иначе јутрос кренуло са централног Косова пут Лепосавића, највише је било оних који су запослени у институцијама које финансира Влада Републике Србије.

Многи су, како сазнајемо, на предизборни скуп СНС-а кренули невољно јер је то од њих тражено на послу. Ипак, о томе нису смели да говоре пред камерама.

Један од организатора поласка на митинг, градоначелник Грачанице и функционер СНС-а Владета Костић, међутим, негира да је одлазак у Лепосавић био радна обавеза.

“То апсолутно није тачно, нађите једно име и презиме или било какав документ који то потврђује. Ти наводи су само инсинуације бивших политичара који хоће на умање значај онога што ми радимо“, каже Костић.

Костић каже да је за скуп у Лепосавићу било много заинтересованих али да је превоз организован за око хиљаду људи.

“Жао ми је људи који ће остати и неће моћи да присутвују скупу. Ово није први пут да се то дешава али нас то радује у страначком смислу јер је оволики број људи потврда не само нашег доброг рада, већ и премијера Александра Вучића“, каже Костић.

Јутрос су се у Грачаници окупили и радници Електропривреде Србије који нису стално ангажовани, али због недовољног броја места у аутобусима они ипак нису кренули на скуп. За разлику од њих, пут Лепосавића кренули су радници привремених органа општина Приштина, Косово Поље, Липљан, али и запослени у домовима здравља и амбулантама са централног Косова.

Без обзира на скуп, у Дому здравља Грачаница су нам рекли да у овој установи данас има довољно лекара и особља.

На месту одакле се организовано кретало, јутро је била присутна Косовска полиција.

РАДИО КИМ

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА

   МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА   Цела Србија зна да Стојанка Стојановић није убила бахатог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *