Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / ПРЕДСЕДНИК ОСУЂЕН НА СМРТНУ КАЗНУ ЗБОГ ИЗДАЈЕ

ПРЕДСЕДНИК ОСУЂЕН НА СМРТНУ КАЗНУ ЗБОГ ИЗДАЈЕ

Војни суд у Сани, који се налази под контролом шиитских побуњеника Хута који се боре против владиних снага у Јемену, осудио је због „издаје државе“ председника Абдa Рабоa Мансура Хадија на смртну казну, јавила је агенција Синхуа.

Суд је прогласио председника Хадија „одбеглим“ и осудио шефа државе и још шест јеменских чиновника за „издају државе“ и „сарадњу са државом-агресором Саудијском Арабијом и њеним савезницима у нападима из ваздуха, с мора, и са земље“ на јеменску територију.

Како је навела агенција, међу „осуђеницима“ су амбасадор Јемена у САД Ахмед Авад ибн Мубарак и бивши шеф дипломатије Ријад Јасин. Одлука суда је објављена уочи друге годишњице интервенције ратног ваздухопловства коалиције на челу са Саудијском Арабијом против Хута у Јемену.

Како је саопштила агенција САБА, „милиони Јеменаца су изашли данас на масовни митинг на тргу Сабин у центру Сане како би обележили другу годишњицу отпора саудијској агресији“.

Јемен, једна од најсиромашнијих земаља у арапском свету, запао је дубоко у хаос када је коалиција на челу са Саудијцима почела ваздушну кампању у марту 2015. како би потиснула хутске побуњенике и њихове савезнике који и даље држе престоницу под контролом.

Извор СПУТНИК

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *