Каменовани и блокирани аутобуси са присталицама СНС – Југ Србије продали шиптарима па сада траже дозволе за улазак

Више од 60 аутобуса са Србима који су се упутили на митинг подршке кандидату СНС-а за председника Србије Александру Вучићу у Лепосавић заустављено је јутрос на више места јужно од Ибра.

Како је “Блицу” речено у “покрајинском одбору Српске напредне странке”, око 3.000 људи је спречено да прође према Лепосавићу.

Путеви су, према првим информацијама, блокирани у близини Новог Брда, Велике Хоче, Штрпца и Гораждевца. Према информацијама са терена, блокирани су путни правци Приштина-Вучитрн, Урошевац-Штрпце, Гњилане-Приштина, Пећ-Митровица преко Рудника.

Путеви су блокирани возилима и насутом земљом, а на препрекама се налазе људи који носе транспаренте против Србије и Вучића.

У Лепосавићу је за данас заказан предизборни митинг Српске напредне странке на којем ће говорити, како је раније најављено, потпредседник СНС Марко Ђурић и чланови Председништва Никола Селаковић и Братислав Гашић.

Како је раније данас јавила Срна, припадници покрета “Самоопредјељење” каменовали су јутрос конвој аутобуса којима су Срби из Косовског Поморавља кренули на предизборни митинг Српске напредне странке (СНС) у Лепосавићу. Ову информацију потврдио је у телефонском разговору за РТК2 и председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић.

Срна је потом јавила и да је и да је тридесетак аутобуса са Србима из Косовског Поморавља, који су кренули на митинг СНС-а у Лепосавић, враћено назад, након што су возила у месту Лабљане, на путу Гњилане-Грачаница каменовали припадници покрета “Самоопредељење”.

Тридесетак аутобуса, у којима су били становници Каменице, Гњилана, Новог Брда и Витине, каменовани су у месту Лабљане, на путу Гњилане-Грачаница.

“Конвој је заустављен пошто су радикални Албанци блокирали пут”, рекао је Срни председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић.

Он је додао да је полиција интервенисала и да је организаторима саветовала да конвој преусмере путним правцем Гњилане-Урошевац-Приштина-Лепосавић.

Један аутобус са педесетак Срба успио је да стигне до Грачанице, одакле би конвој од 30-ак аутобуса требало да крене пут Лепосавића.

Срна јавља и да се у Милошеву окупило око хиљаду демонстраната из “Самоопредјељења”, који су блокирали пут.

У косовској полицији у Грачаници Срни је речено да имају информације да ће присталице “Самоопредјељења” поставити барикаде и на путном правцу Приштина- Митровица на излазу из Приштине и у Вучитрну.

Из полиције саветују организаторима да одустану од организованог одласка, да се пропушта по неколико аутобуса, јер полиција није у могућности да обезбеди довољан број патрола.

СПС осудио блокаду путева

“Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије (СПС)” за Косово најоштрије је осудио данашњу блокаду кретања према Лепосавићу.

Како се наводи у саопштењу, сви путни правци јужно од Ибра блокирани су од стране “привремених косовских институција и КПС-а”, како би се спречио одлазак Срба на промотивни скуп владајуће коалиције у Лепосавићу, за председничког кандидата Александра Вучића.

“То представља грубо кршење елементарних људских права, као што је право на слободу кретања. Овим путем желимо да обавестимо међународну јавност и њихове представнике у Приштини да одмах реагују и омогуће слободу кретања на целој територији КиМ”, истиче се у тексту

RTK LIVE

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *