Почетна / Архива / НЕМА КРАЈА ПРОВОКАЦИЈАМА!!! Шиптари подижу споменик Вилијаму Вокеру у Рачку.

НЕМА КРАЈА ПРОВОКАЦИЈАМА!!! Шиптари подижу споменик Вилијаму Вокеру у Рачку.

Bivši američki general i nekadašnji šef misije OEBS a Vilijem Voker dobiće spomenik na Kosovu, u Račku.
Ubrzo posle sukoba srpske policije sa naoružanim Albancima u Račku u januaru 1999, NATO je počeo bombardovanje SR Jugoslavije.

Kosovski Albanci su, inače, Vokera već ovenčali raznim priznanjima, a vajar Idriz Balani završio je rad na statui generala koji uskoro treba da se postavi, pišu „Novosti“

Danica Marinković, koja je 1999. bila istražni sudija Okružnog suda u Prištini i radila uviđaj u Račku, kaže da je ovo sramno i katastrofa.

– Malo je pravih reči koima bih opisala šta mislim o tome. Ti što postavljaju spomenik lažima, trebalo bi da se stide. Sa kojim pravom to rade u Račku – pita se Marinković, koju je SNS u Skupštini Srbije predložila za novog člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Ona je sada u penziji, ali kaže da je istraga koju je sprovela utvrdila istinu suprotnu scenariju koji je Voker tada predstavio svetu.

– Prvo su tri dana pucali na mene kako ne bih došla na lice mesta, a onda me je njegov zamenik sprečavao da radim. Ipak, utvrdili smo da žrtve nisu bili civili, već da su se sukobili policija i teroristi. Žrtve su bili pripadnici OVK, jer onu količinu oružjakoja je tamo zatečena sigurno nisu držali seljani – ističe Marinković.
Večenje novosti

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

foto: Profimedia

РУСКИЊА КОЈА ЈЕ ЖИВЕЛА У БЕОГРАДУ ОДУШЕВЉЕНО И ОТВОРЕНО О СРБИМА

Кад први пут дођеш у Београд, падају у очи високи лепотани широких рамена и орловског …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *