Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / СНС ЗАКОНОМ О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ ПОКУШАВА ДА ЛЕГАЛИЗУЈЕ ПЉАЧКУ СРБИЈЕ

СНС ЗАКОНОМ О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ ПОКУШАВА ДА ЛЕГАЛИЗУЈЕ ПЉАЧКУ СРБИЈЕ

АМЕНЕСТИРАЋЕ СЕ ПЉАЧКАШИ КОЈИ СУ ПЉАЧКАЛИ СРБИЈУ ПРЕ САМО ВИШЕ ОД 5 ГОДИНА

УКОЛИКО СЕ УТВРДИ ДА НЕКО НЕМА ПОКРИЋЕ ЗА ИМОВИНУ НЕЋЕ МУ СЕ ОДУЗЕТИ ВЕЋ ОПОРЕЗОВАТИ, СА  И ДО 50 ОДСТО

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je prva verzija Zakona o poreklu imovine već spremna i da bi iduće nedelje trebalo da bude uobličena u prednacrt koji će ići u javnu raspravu,

„Daćemo predlog da se imovina ispituje pet godina unazad. Ukoliko se utvrdi očigledna nesrazmera izmedju nečijeg načina života i prihoda koje ostvaruje, predložićemo da se takvima odredi porez i do 50 odsto procenjene vrednosti imovine“, rekla je Nela Kuburović.

Ona je rekla da bi okosnicu zakona trebalo da čini unakrsno ispitivanje imovine, odnosno poredjenje prijavljenog poreza sa stvarnim stanjem.

„Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi, u kakvom se miljeu kreće, s kim održava kontakte, da li je često u društvu osudjivanih lica“, rekla je Nela Kuburović.

Na pitanje koliko je realno da Ustav Srbije bude promenjen 2017. godine, ministarka pravde je rekla da to zavisi od toga da li će se amandmanima menjati samo pojedini njegovi delovi ili će se menjati kompletan Ustav.

„Predsednik Vlade je nagovestio da je možda realnije da se menja ceo Ustav, za šta je potreban politički konsenzus i vreme, a ni procedura nije jednostavna: morate imati dvotrećinsku većinu u Skupštini i odluka mora da bude potvrdjena na referendumu“, rekla je Nela Kuburović i podsetila da na putu ka EU Srbija mora da promeni Ustav.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Хапшен за корупцију прошле године а ове му држава дала 5,1 милион

Фонд за иновациону делатност доделио је 5,1 милиона динара (више од 43 хиљаде евра) фирми …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *