Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / За резолуцију о агресији на Украјину гласала је и Србија.
(Фото Бета/АП)

За резолуцију о агресији на Украјину гласала је и Србија.

ЊУЈОРК – Генерална скупштина УН усвојила је резолуцију којом се изражава најдуље жаљење због агресије Русије на Украјину и захтева од Русије да одмах престане са претњом и употребом силе против Украјине и да одмах, потпуно и безусловно повуче све своје војне снаге са територије Украјине у њеним међународно признатим границама.Резолуција је усвојена са 141 гласом за, пет против и 35 уздржаних.

За резолуцију о агресији на Украјину гласала је и Србија.

Усвојеном резолуцијом поново се потврђује приврженост суверенитету, независности, јединству и територијалном интегритету Украјине у њеним међународно признатим границама.

Такође се изражава се жаљење због одлуке Русије у вези са статусом Доњецке и Луганске области Украјине уз захтев да Русија одмах и безусловно поништи ту одлуку.

Позива се на хитно мирно решавање сукоба кроз политички дијалог, преговоре, посредовање и друга мирна средства, као и на поштовање споразума из Минска.

Изражава се и жаљење због умешаности Белорусије у незакониту употребу силе против Украјине и позива Минск да се придржава својих међународних обавеза.

Izvor Politika

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *