Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / Шта је Монтенегро до концентрациони логор за Србе?

Шта је Монтенегро до концентрациони логор за Србе?

„Шта је Монтенегро до концентрациони логор за Србе, с том разликом што у њему не умиру од ножа и маља, већ изумиру од хајки, прогона, бесправља, омаловажавања, мржње и још стотину јада..?“

Пише: Михаило Меденица

Ништа тачније о теби не сведочи, Ђукановићу, до она мудрост: ”Чега се паметан стиди- тиме се будала поноси”! Ето, поносиш се и ти “заједничким историјским наслеђем Црне Горе и Хрватске”, на које си, велиш, јако поносан.

Поносно је и то наслеђе на тебе, буди уверен, јер да је ко Анти Павелићу причао да ће Монтенегро изродити већег усташу од Макса Лубурића и Секуле Дрљевића – не би му поменута фукара веровала, гарантујем!

Нема “дичнијег” историјског наслеђа између Монтенегра и Хрватске до патолошке мржње према Србима и свему српскоме, нити има значајније заједничке “инвестиције” до Јасеновца!

Претерујем? Ни мало, вала!

Шта је Монтенегро до концентрациони логор за Србе, с том разликом што у њему не умиру од ножа и маља, већ изумиру од хајки, прогона, бесправља, омаловажавања, мржње и још стотину јада..?

Тачније, чиниш све да Србин изумре, но буди уверен да немаш довољно јама и вртача; немаш врба колико би желео; немаш река колико ти треба; немаш Монтенегра колико има Црне Горе…

Зато се немој позивати на Црну Гору, никада, јер то наслеђе којим се толико поносиш, поглавниче, припада Монтенегру, а Монтенегро истој беди ко и НДХ!

На истој су крви настали- исто ће завршити, јер ко је на српском страдању дизао темеље – није себи зидао дом већ гроб!

То на шта си ти поносан, бедниче, Црна Гора је платила и преплатила главама страдалника за веру, част, образ и слободу, и зато, понављам, никада је више не узимај у та погана уста јер заборављаш: где си ти за дом спреман- ту смо ми за праг још спремнији…

Не претим, далеко било, то је твој манир, то је манира таквих бедника и кукавица, ја само понављам завет праотаца: живот је вредан онолико колико имаш за шта вредније од живота да га даш!

А, Србин има, не сумњај и не играј се с тиме!

Ништаван је живот овоземни до живота вечног, баш као што је ништаван Монтенегро наспрам Црне Горе!

То на шта си ти поносан наше мајке још оплакују, но где је српска суза- ту је српска стопа, па не будали, не терај нас да пребројавамо кораке, зафалиће ти стопа и за бежанију а камоли за тумарање по том бесмислу којем српском крвљу покушваш да учиниш смисао…

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *