Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / БЕЋКОВИЋ:КАЖУ ДА ЈЕ СВЕЋЕ У ЦРНУ ГОРУ СВЕ ТЕЖЕ УНЕТИ,СЕМ АКО СУ ТУТНУТЕ У КОКАИН

БЕЋКОВИЋ:КАЖУ ДА ЈЕ СВЕЋЕ У ЦРНУ ГОРУ СВЕ ТЕЖЕ УНЕТИ,СЕМ АКО СУ ТУТНУТЕ У КОКАИН

Песник и академик Матија Бећковић казао је да су литије у Црној Гори све рекле без иједне речи, те да је верни народ пронашао бесмртни одговор, а нама преостаје да му се поклонимо, захвалимо и честитамо.

 

„Тај одговор је задивио читав свет. Устручавамо се да још нешто кажемо у страху да их нечим не натрунимо и оскрнавимо. Мало ко је знао шта су литије а сада нема никога ко то не зна. Земља је проговорила и потегла оружје које се без велике невоље не потеже. Под крстовима, иконама и заставама, живи и мртви, кренули су заједно на местима где литија никада није била“, рекао је Бећковић на манифестацији „Не дамо светиње“ у Београду који је организован у знак захвалности за подршку коју Црна Гора добија од Србије.

„Покренуло их је нешто дубље од памети и старије од разума – сила која није сасвим од овога света. Лепшу слику Црне Горе свет није видео у току њене вишевековне историје. Римски папа, врховни рабин Јерусалима, Далај Лама, Васељенски патријарх, патријарх све Русије и сви остали широм планете свештеници, кардинали, бискупи прате с радошћу и чежњом литије у Црној Гори и жале што они немају такве политичаре и не знају шта би дали да имају неког попут господина Мила Ђукановића, па би и они имали вернике и духовнике, литије и Амфилохија Радовића“, истакао је Бећковић.

Актуелна црногорска власт, наставља он, затражила је личну карту и крштеницу од своје мајке Митрополије црногорско приморске и Српске православне цркве.

„Монаси у црном су радници на „црно“ у Црној Гори. Кажу да је свеће у Црној Гори све теже унети сем ако су тутнуте у кокаин. Мислили су да су Црквом завршили једном заувек када су сахрањивали Бога и опојавали монахе а докрајчили кад су смакли митрополита Јоаникије и 126 свештеника МЦП. Само су усташе убиле више, 5 митрополита и 176 свештеника. Из њихове крве обновљена је садашња Митрополија црногорска приморска, њено свештенство и монаштво је данас на понос целе хришћанства“. закључио је Бећковић.

Преузето Спутњик

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ЗАШТО СЕ ИЗ ОСТРОГА НЕ СМЕ ИЗНЕТИ НИШТА СЕМ МИРНЕ ДУШЕ И ЧИСТЕ САВЕСТИ..

 Из светиње човек мора да изађе само чист, исповеђен, мирне душе и чисте савести, помирен …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *