Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ЦЕЛА ЕВРОПСКА УНИЈА – ТО ЈЕ БИВША ХИТЛЕРОВА КОАЛИЦИЈА

ЦЕЛА ЕВРОПСКА УНИЈА – ТО ЈЕ БИВША ХИТЛЕРОВА КОАЛИЦИЈА

У Европској унији нема ни једне земље која се супротставила Хитлеру, а сад би оне да суде Русији и да СССР изједначавају са Хитлеровом Немачком. Совјетско-немачки споразум о ненападању мрзе на Западу зато што је осујетио западни план да Немачка нападне СССР већ у септембру 1939-те

 

ЦЕЛА Европска унија – то је бивша хитлеровска коалиција, са додатком оних који су јој се покорили.

У Европској унији нема ни једне једине земље која се супротставила Хитлеру.

А управо су то они који сада суде Русији.

Шта чини нацију? То су њен језик, њени споменици, њена вера и симболи.

Велика победа у Другом светском рату за Русију је један од главних, ако не и главни симбол националног поноса.

Напади на нашу Победу нису нимало случајни. Током целе историје, они који су желели да доведу у питање опстанак неке државе – подривали су њене основе – историјско памћење и симболе њене гордости.

Борба за историју може имати веома озбиљне последице. У Украјини су за само две деценије тако прекодирали нацију да су одгајили сорту Руса који су спремни да убијају Русе само зато што говоре руски.

У Пољској су такође тако мењали свест да су добили рабине спремне да оправдавају антисемитизам и целу генерацију русофоба.

 

Ми смо се држали – поводом свега тога – неких дефанзивних и извињавајућих позиција. Споразум о ненападању између СССР и Немачке из 1939-те Конгрес народних депутата СССР сам је прогласио за „акт агресије“.

Пољској смо се безброј пута извињавали сам Бог зна зашто.

Подрили смо саме основе своје историјске свести кад смо разорили СССР.

Зар никад нисте помислили да је мало чудно што је 1. септембар 1939-те проглашен за почетак Другог светског рата?

Јесте тог дана Немачка напала Пољску, а Француска и Британија су 3. септембра објавиле рат Немачкој, али ни један једини метак нису испалиле.

А 1931-ве је Јапан окупирао Манџурију, заузевши територију која је три и по пута већа од Пољске и побио огроман број људи.

Зар то није био почетак Другог светског рата? Ко је тада помогао Кини осим СССР? Нико!

Италија је 1935-те освојила Етиопију, убивши најмање пола милиона људи, а СССР је био међу три земље које то нису признале.

 

Уследио је 1936-те рат у Шпанији са милион и по убијених. А ко је пружио помоћ њеној законитој републиканској влади? Само Совјетски Савез.

Па 1937-ме званични кинеско-јапански рат, у којем је само у Нанкиншком масакру за једну ноћ побијено 300.000 људи. Ко је помогао Кини? Само СССР.

До 1. септембра 1939-те Јапанци су побили 20 милиона грађана Кине. Али, ко рачуна те Кинезе?

А Енглеска и Француска, које су претходно Хитлеру дале Чехгословачку и Аустрију, објављују рат Немачкој не испаливши ни метак!

Совјетско-немачки споразум о ненападању мрзе на Западу зато што је осујетио западни план да Немачка нападне СССР већ у септембру 1939-те.

Након што је Велика Британија иступила из ЕУ – у Унији заиста више нема ни једне једине земље која није припадала нацистичкој осовини – која није била савезник фашистичке Немачке или је Немци тада нису били заузели.

Јер, и Француска је била поражена. И њене фабрике су радиле за Немачку.

И, сада нам те земље – које су биле заједно са Хитлером и које су нас нападале – указују када је било неопходно ослободити Аушвиц, говоре нам о једнакој одговорности..

Ми морамо бранити своју Победу.

Немамо се за шта извињавати. Совјетски Савез, наравно, није био у свему чист као суза, али се у Другом светском рату држао храбрије и поштеније од свих других земаља. Учинио је све што је могао да спречи тај велики рат, а и учинио је све да победи у том рату.

Преузето Факти.рс

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРНАБИЋ У 1.000 КВАДРАТА – СРБИ У РЕДОВИМА ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ

  Реконструкција државне виле у којој је до смрти живела Јованка Броз, а у коју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *