Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / НАЈБОГАТИЈИ ГРАДОНАЧЕЛНИК СРБИЈЕ ТОМИН СИН РАДОМИР НИКОЛИЋ

НАЈБОГАТИЈИ ГРАДОНАЧЕЛНИК СРБИЈЕ ТОМИН СИН РАДОМИР НИКОЛИЋ

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић, иначе син бившег председника Србије Томислава Николића, судећи по имовини коју је пријавио Агенцији за борбу против корупције један је од најбогатијих градоначелника!

 

Николић је пријавио кућу, приземље и поткровље од 318 квадрата, викендицу приземље од 86,40 квадрата, викендицу подрум и приземље од 131 метар квадратни, помоћни објекат, гаража, приземље од 37 квадрата, викендица, подрум и приземље од 76 квадрата, помоћни објекат приземље од 87 квадрата, виноград од 76 квадрата, њиву од 4 хектара, 28 ари и 54 метра квадратна, шуму од 5 ари и 62 метра квадратна, земљиште под зградом од 2 ара и 55 метара квадратних, њиву од 1 хектар, 25 ари и 66 метара квадратних, ливаду од 3 хектара, 72 ара и 79 метара квадратних, њиву од 5 ари, 43 метра квадратна, земљиште под објектом од 1 ар и 59 метара квадратних, њиву од 2 хектара, 93 ара и 21 метар квадратни.

Е, сад, веома је чудно доћи до све ове имовине од месечне плате од 91.633 динара, коју Николић прима као градоначелник Крагујевца.

Већину некретнина Николић је „купио“, а неке је „изградио“, „наследио – изградио“ или за њих има „уговор о поклону“.

Николић је био запослен најпре као комерцијалиста, а затим као службеник у Комерцијалној банци и испостави „Србијагаса“.

Члан је Српске напредне странке од њеног оснивања 2008. године, чији је лидер био његов отац Томислав Николић, бивши председник Србије.

Обављао је функцију председника Градског одбора СНС у Крагујевцу у периоду од 2010 – 2012. године. У јуну 2012. изабран је за потпредседника Главног одбора, а у октобру исте године за председника Извршног одбора СНС-а. На локалним изборима 2012. године био је први на листи одборничке групе СНС-а.

На седници Скупштине Крагујевца, сазване по хитном поступку, изабран је 28. октобра 2014. за новог градоначелника Крагујевца, а онда опет 10. јуна прошле године.

Преузето Корени

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Умиру само они којима Вучић дозволи

Umiru samo oni koje Vučić dozvoliPreminuli od korone donosi 20 hiljada evraNestatusni konsiljere Aleksandra Vučića, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *