Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ХРАБРИ СРПСКИ ДЕЧАК ИЗ ПАРИЗА УПРКОС БАТИНАМА НИЈЕ ХТЕО ДА СКИНЕ КРСТ

ХРАБРИ СРПСКИ ДЕЧАК ИЗ ПАРИЗА УПРКОС БАТИНАМА НИЈЕ ХТЕО ДА СКИНЕ КРСТ

САЈТ „Сви Срби у Паризу“ објавио је информацију да је у главном граду Француске дечак српског порекла Л. П. брутално претучен јер је одбио да скине ланчић на коме се као привезак око његовог врата налазио крст.

 

Овај страшан догађај се догодио у уторак ујутру у дворишту школе. Иако му је крст на огрлици био испод одеће, младом Србину су пришла петорица дечака и рекли му да скине крст. Л.П. је одбио, при чему су га сва петорица окружила и инсистирала да то уради. Како нису успели да га натерају, један од њих, који му је стајао иза леђа, изненада га је оборио на земљу и сва петорица су почела брутално да га шутирају где су стигла.

Дечак је добио ударце по целом телу. Поцепана му је усна, добио је неколико удараца у пределу тестиса и у главу. Петорица нападача га нису штедела и веома су били брутални на очиглед других ученика. Ова ситуација је трајала све док неколико ученика нису почела да вичу и дозивају помоћ а то није било одмах.

Како су нам рекли родитељи малог Србина, нападачи нису успели да му скину крст и Л.П. је дао све од себе да сачува крст, успео је у томе, ризикујући много тога. Родитељи су обавестили надлежне у школи и поднели су тужбу у полицији. Дете је истраумирано и веома је тешко поднео целокупан догађај. Ово је шок који ће вероватно носити целог живота.

У току јучерашњег дана  један потресени верник у париској Српској православној цркви Свети Сава у знак поштовања поклонио освештани крст из Хиландара.
– Наш храбри јунак није знао за страх, чврсто је бранио и одбранио своје убеђење, веру и свој крст – поручио је за „Новости“ протојереј ставрофор ове цркве Славиша Шањић.

Срби из Париза му, каже, спремају још поклона.

Иако повређен, дечак Л. П. је у недељу био на језеру Жонкоа код Париза и хтео да заплива за богојављенски крст! Са њим је било још неколико дечака, али им због хладне воде организатори то нису дозволили, желевши да сачувају њихово здравље. Могли су да пливају само пунолетни.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *