Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СИН ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА У СУЗАМА:НИСАМ ОБРУКАО ОЦА

СИН ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА У СУЗАМА:НИСАМ ОБРУКАО ОЦА

Претходних дана на удару негативних коментара био је син легендарног глумца Данила Лазовића, рукометаш репрезентације Црне Горе Вук Лазовић. Он је на Европском првенству наступао против репрезентације Србије, у победи свог националног тима, а бројни корисници друштвених мрежа писали су о томе да је тим “издао свог оца”.

 

Познато је да је Данило Лазовић често говорио о српству, био је активан у борби против независности Косова, а играње његовог сина за репрезентацију, ставља се у контекст актуелних тензија у Црној Гори поводом неслагања СПЦ и ЦПЦ.

Он каже да му није било ни на крај памети да би овако нешто могло да се догоди.

“Ово је већ четврта година да играм за репрезентацију Црне Горе, која је била максимално коректна у сваком тренутку према мени, као и ја према њој. Ова ситуација до које је дошло, то је новинарска манипулација. Нити сам провоцирао, нити махао било којом заставом, нити је то мени било битно у том тренутку. Ја сам спортиста који увек даје максимум на терену и који гине за сваку победу, да ли за репрезентацију или клуб. Тако сам васпитан, такве гене имам у себи”, рекао је Лазовић за портал Балкан Хандбалл.

У читавој ситуацији која га је задесила, Вук тврди да га највише погађа то што причају да је “обрукао оца”.

“То је за мене… болна тема. Јако болна”, каже Вук и прекида интервју у сузама.

Наставио је, после предаха, следећим речима:

“Отац ми стоји истетовиран на рамену. Јако млад сам остао без њега. Цео живот се борим да његово име никада не обрукам. Мислим да нисам и никада га нећу обрукати. Тешко ми пада, два дана се то провлачи кроз медије, пишу ми разноразни људи неке ружне поруке, има и оних који пишу лепо. Никада нисам хтео, нити дозвољавао да ико лоше каже нешто о мом оцу или да ја презентујем њега у лошем светлу. То је за мене јако болна тема. Јуче сам током целог дана покушавао да се искључим из целе ситуације и сконцентришем на утакмицу иако је било јако тешко. Дао сам максимум против Белорусије, није било довољно, идемо кући…”

Он тврди да себе сматра Србином и да је у питању један народ.

“Ми смо један народ. У мом срцу ми смо један народ. Мени је мајка Црногорка, отац ми је Србин. Волим обе државе исто. Ја сам Србин који игра за Црну Гору. Волим Црну Гору и Србију. Никада никога нисам провоцирао и никада нећу. То што је сада таква ситуација, што неки људи одозго намећу такву ситуацију, манипулишу нама спортистима… “

Лазовић тврди и да је одлука да се игра у зеленим дресовима чисто политичка…

“То је опет политика, нећу да улазим у то јер ме не занима. Момке нисам хтео да оставим на цедилу и да кажем да нећу да играм. Они су за мене браћа, прихватили су ме као свог. Доживљавам их као своје. Изашли смо на терен, победили, прославили. Никога нисам провоцирао”, закључио је Лазовић.

Преузето Недељник

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *