Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / ДИНКИЋ ПОТЕЗАО КАЛАШНЈИКОВ НА БОРКУ ВУЧИЋ: Знала је много о кипарским парама, зато је ПЛАТИЛА ГЛАВОМ!

ДИНКИЋ ПОТЕЗАО КАЛАШНЈИКОВ НА БОРКУ ВУЧИЋ: Знала је много о кипарским парама, зато је ПЛАТИЛА ГЛАВОМ!

У свим финансијским прљавштинама које су погодиле Србију учествовала је једна личност – Млађан Динкић! Ово за Курир тврди Велимир Илић, лидер Нове Србије, након навода Саше Радуловића, бившег лидера покрета Доста је било (ДЈБ), да су сви подаци о платном промету деведесетих нестали после 2000. године, о чему је Курир писао.

Након октобарских промена Млађан Динкић је први ушао у српски трезор и постао гувернер Народне банке крајем новембра 2000. године.

Упад у Беобанку

Илић открива и да је Динкићево обезбеђење после 5. октобра упало у Беобанку и с дугим цевима из ње избацило банкарку Слободана Милошевића Борку Вучић, тадашњу председницу Београдске банке и њене испоставе на Кипру.

– Она ми је лично причала како су је истерали. Динкић је ушао у банку с наоружаним обезбеђењем и малтретирали су је. Она је желела да се примопредаја дужности изврши на коректан начин, тражила је да дође државна комисија, да се види документација и шта се предаје од папира, а не да се иде силом. Уместо тога, Динкић је упао са својим наоружаним обезбеђењем! Сметала им је јер је била једини сведок и имала је све папире. Њу су малтретирали дугим цевима, гурали су је у леђа и избацили! Била је испрепадана, ван себе и у паници. Много је знала, желела је све да обелодани, а онда је платила главом – прича Илић. Додаје да је Вучићева желела да се после 2000. новац врати и имала је план да се улаже у пољопривредне пројекте.

– За велику пљачку Србије нико није кажњен, а Динкић је учествовао у уништавању српске привреде и финансија. Он је човек који је био главни актер у свим прљавим финансијским трансакцијама. Био је фигура коју нико није смео да дира, а по његовом налогу курс се мењао на дневном нивоу, кад год је требало нешто да се плаћа. Ја сам с њим имао више сукоба, а нарочито кад се помену „кипарске паре“, афера тешка око 3,5 милијарди марака – каже Илић, кога је влада 2001. године именовала за шефа тима за расветљавање овог случаја.

Млађан Динкић одбацио је наводе Велимира Илића.

– Годинама не дајем изјаве за медије. То су глупости – кратко је одговорио Динкић.

Професор Дарко Трифуновић, директор Института за националну и међународну безбедност, потврђује да је Млађан Динкић наоружан упао у Беобанку.

– Динкић је са шлемом и аутоматском пушком украо књигу банке, најважнији документ, у којем се бележи улаз и излаз новца. Он је то отео, ту је било забележено како су се паре износиле у џаковима, по налогу Слободана Милошевића. Многи су страдали због „кипарских пара“. Борка Вучић им је у почетку била потребна јер је много знала. Није им сметала све док није пристала да им да податке, кодове, а кад им више није била потребна, она је ликвидирана – закључује Трифуновић.

Извор: Курир

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Један коментар

  1. Pa ljudi Ako se to zna zašto ga ne hapse cemu priče bez vrednosti takve kao on treba streljati javno onisu državu uništili mlogo srba sposobno za rad oterali preko znači državni neprijatelji pobi ta govana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *