Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / Никола је завршио факс са оценом 9,27 и послао ЦВ на 1.000 адреса: 11 година је без посла

Никола је завршио факс са оценом 9,27 и послао ЦВ на 1.000 адреса: 11 година је без посла

Никола Илић имао је најбољу просечну оцену у току студија на трећој, четвртој и петој години студија, а био је и најбољи дипломирани студент

Грађевински инжењер Никола Илић, пре 11 година је дипломирао са просечном оценом 9,27 на Грађевинско-архитектонском факултету у Нишу, али без обзира што је свој ЦВ посало на више од 1.000 адреса, он је још увек незапослен.

– Био сам поносан када ме је Наставно-научно веће факултета награђивало за натпросечне резултате, за најбољу просечну оцену у току студија на трећој, четвртој и петој години студија, и као најбољег дипломираног студента. Као један од 500 најбољих са универзитета у Србији у оквиру пројекта „15 милиона за 500 најбољих“ добио сам једнократну стипендију Амбасаде Краљевине Норвешке. И даље с поносом истичем да сматрам вредним домаћу памет и индустрију, да нисам био заинтересован за понуђене послове у иностранству и да сам у годинама када бих могао највише да радим, али у Србији, једноставно, за мене нема посла – каже Никола за Вечерње новости.

Он додаје да је своју радну биографију послао преко хиљаду пута на разне адресе.

До сада је радио у неколико фирми на уговорима на одређено и у екстремним условима. До сталног запослења не може, пре свега због забране пријема у државним предузећима. Такође, није у могућности да добије лиценцу, јер има само једну годину радног стажа.

– Када бих имао две године радног стажа, могао бих да положи државни испит, постане члан Инжењерске коморе Србије и аплицира за лиценцу у наредних годину дана – закључио је он.

Izvor Politika EKSPRES

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *