Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / ОРБАН: Нису то избеглице, то су исламски окупатори!

ОРБАН: Нису то избеглице, то су исламски окупатори!

Премијер Мађарске Виктор Орбан назвао је такозване избеглице муслиманским окупаторима, заступајући политику мађарске владе да одбије програм ЕУ о примању миграната.

Лидер странке десног центра Фидес се дуги низ година бори против наметања кводе од 1.300 миграната које Брисел жели на насели у његову земљу упркос референдумској одлуци Мађара да не желе њихово насељавање.

„Ми не видимо те људе као муслиманске избеглице. Видимо их као муслиманске окупаторе“ рекао је Орбан за немачки Билд „На пример да дођете из Сирије у Мађарску морате да пређете 4 државе, од којих су све сиромашније од Немачке, али и у њима може да се живи. Дакле они не беже за своје животе“ рекао је Орбан наглашавајући да мигранти не беже од рата оног тренутка када су прешли из безбедне Турске у безбедну Грчку већ траже материјалну корист.

Премијер Орбан је додао да велики прилив муслимана „доводи до формирања паралелног друштва“. Мађарски лидер је оценио да се „хришћани и муслимани никада неће ујединити“.

„Мултикултурализам је само илузија“ нагласио је Орбан.

На питање да ли је фер да Мађарска обија да прими око 1.000 миграната док је Немачка примила стотине хиљада Орбан је рекао „Разлика је у томе што ви желите мигранте, а ми их не желимо“.

Orban je kritikovao Evrokrate iz Brisela i deo medija za dvostruke standarde jer se Mađarska kritikuje za odbijanje kvota dok „one nisu implementirane u 20 zemalja“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Independent

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *