Почетна / Вести / НИСУ ТО ИЗБЕГЛИЦЕ ТО СУ ИСЛАМСКИ ОКУПАТОРИ

НИСУ ТО ИЗБЕГЛИЦЕ ТО СУ ИСЛАМСКИ ОКУПАТОРИ

Премијер Мађарске Виктор Орбан назвао је такозване избеглице муслиманским окупаторима, заступајући политику мађарске владе да одбије програм ЕУ о примању миграната.

Лидер странке десног центра Фидес се дуги низ година бори против наметања квоте од 1.300 миграната које Брисел жели на насели у његову земљу упркос референдумској одлуци Мађара да не желе њихово насељавање.

„Ми не видимо те људе као муслиманске избеглице. Видимо их као муслиманске окупаторе“ рекао је Орбан за немачки Билд „На пример да дођете из Сирије у Мађарску морате да пређете 4 државе, од којих су све сиромашније од Немачке, али и у њима може да се живи. Дакле они не беже за своје животе“ рекао је Орбан наглашавајући да мигранти не беже од рата оног тренутка када су прешли из безбедне Турске у безбедну Грчку већ траже материјалну корист.
Премијер Орбан је додао да велики прилив муслимана „доводи до формирања паралелног друштва“. Мађарски лидер је оценио да се „хришћани и муслимани никада неће ујединити“.
„Мултикултурализам је само илузија“ нагласио је Орбан.

На питање да ли је фер да Мађарска обија да прими око 1.000 миграната док је Немачка примила стотине хиљада Орбан је рекао „Разлика је у томе што ви желите мигранте, а ми их не желимо“.
Орбан је критиковао Еврократе из Брисела и део медија за двоструке стандарде јер се Мађарска критикује за одбијање квота док „оне нису имплементиране у 20 земаља“.
Извор: Дневна Газета/Индепендент

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Аеродром МОРАВА промашена инвестиција или још једна пљачка саможиваца на власти

Промашена инвестиција. Тако су се у Титово време звале бројне непотребне, погрешне и прескупе фабрике, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *