Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / „Морамо бити ослобођени овог отрова којим смо контаминирани, инфицирани, који нам се убрзгава на зенице, на поре нам се годинама убризгава отров неукуса, простаклука, насиља, похлепе, грамзивости, који се алибира изборном вољом“

„Морамо бити ослобођени овог отрова којим смо контаминирани, инфицирани, који нам се убрзгава на зенице, на поре нам се годинама убризгава отров неукуса, простаклука, насиља, похлепе, грамзивости, који се алибира изборном вољом“

МИЛЕНКОВИЋ: Бојкот – не да се ослаби Вучић већ раскринка лудило у коме живимо

Глумац и редитељ Радослав Рале Миленковић изјавио је да суштина неформалне групе Самоодбрана није стварање политичке странке или покрета, објашњавајући да је реч о групи појединаца која је одлучила да заложи свој углед и честитост како би „охрабрила људе да буду слободни“.
Миленковић је рекао да је групу људи окупила жеља да покушају да се врате теме друштвеног уређења, функционисања институција, ситуација у култури и образовању како би свакодневни живот грађана боље функционисао.

„Да би сачували здрав разум у овом друштвеном контексту и свакодневници која је препуна настраности и лудила“, каже он.

Према речима Миленковића, неминовно је да се теме, које наведена група покреће, дешавају у политичком контексту, али да сама суштина није политичка.

„Ми смо одлучили да, као појединци са својим биографијама, заложимо углед и честитост да охрабримо људе да буду слободни. Да покушамо да ово друштво учинимо макар мрвицу племенитијим, макар мрвицу наде да дамо људима да ће једном стварно моћи на изборима да се бира одговорна власт која ће сносити последице за оно што чини“, каже Миленковић и понавља да не треба нико од њих да очекује изборну листу јер тога, како каже, сигурно неће бити.

Одговарајући на питање о односу елите према власти, Миленковић каже да је важно шта најумније главе у друштву мисле.

Елита, ако је елита, и сваки разуман човек ће увек подржати све што је добро.

Додаје да у ауторском тексту председника Србије постоји неразумевање односно Миленковић каже да се не ради о томе да ли елита треба некога да подржи „ма како неко био несрећан што га не воле сви“.

„Ради се о томе да политичари не разумеју да је њихова одговорност да подржавају елиту. Ако је стварно елита, ако имате врхунске стручњаке у нечему, онда морате исказати страхопоштовање, а не да га презирете зато што је критичан према вама. То значи да ви онда не разумете зашто ми вас плаћамо“, рекао је Миленковић.

Политичари, додаје он, не разумеју шта је њихов посао – мисле да је њима изборним резултатом дато да раде шта хоће.

Коментаришући могућност бојкота избора од стране већег дела опозиције, Миленковић наглашава да је он апсолутно за ту опцију.

„Зато што мора да се прекине та симулација да ствари функционишу. За мене није бојкот да ослаби (Александра) Вучића. Мора се учинити бесмисленим, мора се раскринкати то фолирање да ствари функционишу. Мора да се раскринка безумност, лудило у ком живимо“, сматра он.

Миленквоић додаје да бојкот можда није користан за многе, али истиче да је за њега то најразумније.

„Пустиш да игра сам утакмицу и да му две лопте даш – једну лопту (Ненад) Чанак, (Чедомир Јовановић) Чеда и ови около што као симулирају, да играју, дриблају, дају голове… Ако ништа, и они, али пре свега ми ћемо знати да то није била утакмица“, каже он.

Миленковић сматра да треба „онемогућити лаж да су се десили демократски избори“.

„Морамо бити ослобођени овог отрова којим смо контаминирани, инфицирани, који нам се убрзгава на зенице, на поре нам се годинама убризгава отров неукуса, простаклука, насиља, похлепе, грамзивости, који се алибира изборном вољом“, закључује Миленковић

Извор: n1

Информације о Jasna Radojicic

Погледајте такође

ПЛАЧ СРБСКЕ МАЈКЕ

Ако се не боримо, онда немамо права никога да оптужујемо за несрећу и пропаст у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *