Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ФРАНЦУЗИ НАМА НАМЕЋУ ГЕНОЦИД И СЕПАРАТИСТИЧКУ ЗАСТАВУ НА НОТР ДАМ-у – А ВЛАСТ У Р. СРБИЈИ ЊИМА МИЛИОН ЕВРА ЗА ОБНОВУ НОТР ДАМ-а ?!
Слика: Гордана Бераров Валчић

ФРАНЦУЗИ НАМА НАМЕЋУ ГЕНОЦИД И СЕПАРАТИСТИЧКУ ЗАСТАВУ НА НОТР ДАМ-у – А ВЛАСТ У Р. СРБИЈИ ЊИМА МИЛИОН ЕВРА ЗА ОБНОВУ НОТР ДАМ-а ?!

 

Данас је влада Р. Србије упутила милион евра НАШЕГ НОВЦА за обнову католичке катедрале Нотр Дам у Паризу и то оном Паризу који у свом источном делу, у 20. арондисману, има једну улицу којој су дали назив “Сребреница”. Како пише у одлуци, која је донета 2017. године, на основу предлога градоначелнице Париза, Ане Идалго, улици је дато име у “знак сећања на жртве геноцида у Сребреници, који је починила Војска Републике Српске у јулу 1995.године када је убијено 8.000 Бошњака”. 

Који геноцид, “господо” Французи?! Којих 8.000 Бошњака?

Намећете жиг геноцидности српском народу противно вету у СБ УН?

Ко сте ви да српски народ називате геноцидним?!

Геноцид у Сребреници није почињен! Тачка!

Могли сте улици да дате назив према Вашем ЗЛОЧИНУ ПРОТИВ МИРА који сте починили нападом на једну суверену државу, СР Југославију, оснивача и чланице УН! Могла је та улица да има историјски назив према истини Вашег дела према Србима – улица ФРАНЦУСКОГ ЗЛОЧИНА ПРОТИВ МИРА УЧИЊЕНОГ СРЈ У НАТО БОМБАРДОВАЊУ!
Мало је и то било Французима те су признали сепаратистичко Косово, противно међународном праву, па им је било и то мало, морали су Р. Србију да понизе и на стогодишњицу обелажавања Првог светског рата када су на катедрали Нотр Дам поставили заставу сепаратистичког Косова!

Упућујући помоћ Француској за обнову Нотр Дам-а, поданичка власт у Р. Србији је показала непоштовање сопственог народа и сву небригу о сопственим светињама на Косову и Метохији које је могла да обнови користећи управо милион евра, НАШИХ ПАРА.

Докле год будемо имали политичаре у власти који су снисходљиви према тлачитељима српског народа, докле год будемо имали лажну опозицију која зарад доласка на власт је снисходљива према истим тим тлачитељима српства – нико нас неће поштовати ни као народ ни као државу!

У дипломатији мора да постоји СТАВ – а не понизност и снисходљивост!

Французи треба Србији да плате, заједно са осталим чланицама НАТО, одштету за НАТО бомбардовање СРЈ 1999. године, а не да Србија шаље милион евра Француској за обнову катедрале!

Наш народ, наша територија и наше светиње морају да буду на првом месту – а не туђе! Зато, Србија треба да буде НАША ПРИЧА – А НЕ ТУЂА, да бисмо народу вратили достојанство, а држави поштовање без снисходљивости према било коме!

 

Гордана Бераров Валчић

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

НАЈГОРА ЈЕ БОЛЕСТ ОСТАТИ БЕЗ ДОДИРА

 Ево, болест поново и незадрживо надолази са свих страна. Епидемија нигде није одлазила одавде, постала …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *