Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / У ЖЕСТОКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ ОВО СУ НАЈГЛУПЉЕ ИЗЈАВЕ ПОЛИТИЧАРА – ОДРАЗ НЕСАВЕСНОСТИ,НЕМОРАЛА,БЕСМИСЛА

У ЖЕСТОКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ ОВО СУ НАЈГЛУПЉЕ ИЗЈАВЕ ПОЛИТИЧАРА – ОДРАЗ НЕСАВЕСНОСТИ,НЕМОРАЛА,БЕСМИСЛА

Ретроспектива године кроз призму изјава српских политичара је ђаволски тежак посао. Нарочито због чињенице да буквално на свакој конференцији за штампу имате материјала за “најбесмисленију изјаву године”. Пошто смо сви у новогодишњем расположењу, није на одмет да се за крај године мало и насмејемо. А ви сами процените да ли бисте се на њихове бисере радије смејали или плакали.

 

3.000 за госпођу

Тренд Палмине милостиње напаћеном народу наставио се и у овој години. Градоначелник Јагодине је у августу уручивао новчану помоћ за родитеље са више деце, старе, болесне и незапослене. По сопственој процени, Палма је насумично делио црвене новчанице грађанима уз реченицу која је вероватно један од највећих вирала ове године.

 

Синиша, седи један!

Садашњи министар финансија је у септембру у Пекингу потписао споразум са компанијом ЦРБЦ о изградњи Индустријског парка у Борчи. Наизглед досадна тема док није проговорио: “Индустријски парк ће се простирати на 320 хектара, и привужи ће више од 1.000 кинеских компанија и отворити око 10.000 нових радних места.”

Таквом рачуницом, у свакој од 1.000 компанија радило би по 10 људи. Вероватно је зато он министар финансија, а ми нисмо.

 

Кад неће брдо Вучићу – Вучић ће брду

Септембар је обележила и Вучићева изјава поводом рушења потпорног зида у Грделичкој клисури на Коридору 10 које дешавало три пута у року од пет месеци. Председник Србије је тада дошао на сјајну идеју – да брдо мора да се помери. Наравно, одлука је касније промењена и брдо је остал оту где јесте. Као и Вучићева “бистра” идеја која се чува од заборава.

Морална громада Маја Гојковић

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је у октобру да се промена страначких боја, односно прелазак из једног посланичког клуба у други, може решити изменом Пословника о раду парламента.

Маја Гојковић је током своје политичке каријере променила шест партија.

 

Одлив мозгова из Чачка и Србије

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је почетком октобра решио да скрене пажњу на озбиљан проблем са којим се суочава његов град – на такозвани “останак мозгова”. Он је приликом потписивања донације за научно-технолошки парк у овом граду доста поносно рекао следеће:

Веома сам срећан, највише због тога што је ово велики корак за одлив мозгова из Чачка, за почетак, у Београд, а наравно касније диљем Европе и света”. Па добро, бар је искрен човек.

 

Страдање перача прозора

Председник Александар Вучић је у септембру пуном небулозних изјава, коментаришући погибију двојице радника на градилишту Београда на води, рекао да у “САД на сваких десет секунди погине један перач прозора”. Потом је направио драматичну паузу и поновио – на сваких десет секунди.

У питању је била измишљена вест са америчког сатиричног сајта Тхе Онион, што му дође као њихова верзија Њуза. Они су 2011. године објавили лажно истраживање које показује да на сваких 10 секунди погине један перач прозора,.

 

Марко Ђурић се смеје својом неумесном фазону

Снимак који је настао 2015. у емисији “Слободно српски” постао је вирал тек у августу ове године. Финална верзија емисије није садржала део у којем директор Канцералије за КиМ вришти од смеха пуних 30 секунди – због простачке шале на рачун броја рођене деце на Космету.

 

Увек “доступачна” Ана Брнабић

Премијерка се у новембру уписала у клуб политичара који измишљају речи, одмах поред Бабића и Гашића. Говорећи о новом сајту Владе Србије, Брнабић је постала доста забаван вирал:

“Нови сајт је подсетник да када правите нову услугу или производ за градјане морате да обратите пажњу да она буде доступачна, приступна, лака и корисна за све грађане, укључујући и грађане са свим видовима инвалидитета”, изјавила је премијерка Брнабић, а Интернет се побринуо да никада не заборавимо овај лапсус.

Стефан Миленковић

преузето Корени

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *