Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / „ХАРАДИНАЈ СЕ МАЛО ЗАНЕО,КОСОВО ЈЕ ПУНО СИРОМАШНИХ ШИПТАРСКИХ ПОРОДИЦА“

„ХАРАДИНАЈ СЕ МАЛО ЗАНЕО,КОСОВО ЈЕ ПУНО СИРОМАШНИХ ШИПТАРСКИХ ПОРОДИЦА“

„Албанци ће преко Бајгоре и Подујева уносити српску робу на Косово, носили је макар на леђима и коњима. Харадинај не заслужује поодавно то место где се налази. Ова одлука више погађа Албанце него Србе . каже један Албанац на самој каси једног великог тржног центра у јужном делу Косовске Митровице.“

 

Обишли смо више главних тржних центара у јужном албанском делу Косовске Митровице да се уверимо има ли српских производа у њима и да ли икоме овде пада на памет да их уклони или пак запали.

Више власника главних тржних центара у јужном албанском делу Косовске Митровице није помислило а камо ли покушало да уклони српске производе са рафова. Српски производи су као и сви други на видљивим местима и са јасним ценама.
Власници трговинских радњи, али и други Албанци купци, нису желели да се фотографишу за медије али су врло радо говорили о неразумној одлуци Рамуша Харадинаја о повећању таксе од 100 одсто за српску робу која долази из Србије коју је Приштина увела 21. новембра.

-Нико нас није питао за такву луду одлуку Харадинаја. Харадинај треба да се ресетује и да се уразуми. Он никада није радио нити зна шта је рад. Све је стекао….. Нека каже Харадинај која то албанска породица не храни своју децу српском плазмом за коју нема равна нигде у свету. Роба је највише и најбрже повезала Албанце и Србе после конфликта 1999. године , али Харадинај је све вратио за двадесет година уназад – говори из даха средовечни Албанац са уљем ”Дијамант” и млеком ”Моја кравица” у цегеру бар што се видело.
– Цело Косово је пшеницу добијало из Србије а ето од те пшенице и тог брашна албански пекари су правили најевтинији хлеб у региону. И бар 50 одсто Срба у северној Митровици купује леб из албанских пекара. Срби и дан данас добијају переце из пекаре ”код Јадрана”, па зар је то лоше. За ово је директан кривац Харадинај и он сигурно неће испаштати од тога. Испашатмо ми обични људи , а Косово је пуно сиромашних албанских породица. То Харадинај треба да зна – каже други Албанац скоро у центру јужног дела Митровице.
На Косову је највише 15 Албанаца увозило робу из Србије. Тако има оних који су главни за увоз грађевинсног материјала, други су увозили прехрамбене артикле, трећи другу робу ….. И они сада највише губе а толико су добро сарађивали са српских предузећима што је било на обострану корист и на корист Албанаца на Косову. Сад је ово губитак за све а онај који је увео ову меру неће осетити ништа – каже власник једног великог и богатог тржног центра у коме су до сада редовно куповали и Срби из северног дела града.

-Тај који пали и баца српску робу није при чистој свести – само то могу да кажем каже један Албанац на наше питање да прокеменатрише паљење српских производа.

-Албанци ће преко Бајгоре и Подујева уносити српску робу на Косово, носили је макар на леђима и коњима. Харадинај не заслужује поодавно то место где се налази. Ова одлука више погађа Албанце него Србе . каже један Албанац на самој каси једног великог тржног центра у јужном делу Косовске Митровице.

Зоран Влашковић,Корени

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Хапшен за корупцију прошле године а ове му држава дала 5,1 милион

Фонд за иновациону делатност доделио је 5,1 милиона динара (више од 43 хиљаде евра) фирми …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *