Почетна / Вести / СКАНДАЛ НА СЕДНИЦИ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ ИНТЕРПОЛА: Албанац насрнуо на члана српске делегације

СКАНДАЛ НА СЕДНИЦИ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ ИНТЕРПОЛА: Албанац насрнуо на члана српске делегације

Данашње заседање Генералне скупштине Интерпола обележилиле су бројне провокације приштинске делегације на рачун представника Министарства унутрашњих послова Србије. Представнци Приштине су све време сликали српску делегацију, добацивали, а провокација је било, како у сали, тако и испред током паузе.

У једном тренутку, како сазнајемо, члан приштинске делегације, који се представио као новинар, насрнуо је и на једног члана нашег тима?!

Осим овог срамног понашања Албанаца, забележена су и бројна кршења прописа рада ове медјународне полицијске организације Тако је поптуно мимо процедура Генерални секретаријат Интерпола преузео председавање 87. заседањем Генералне скупштине, а генерални секретар Јирген Шток, који је према оперативним подацима наших служби један од лобиста лазне државе Косово, у свом уводном обраћању највише пажње је посветио оставци доскорашњег председника Интерпола Менг Хонгвеја.

Уместо да Јужнокорејанац Ким Дзонг Јанг води седницу Генералне скупштине, што је био искључиво његов задатак, он је реч предао саветници за правна питања Американки Мери Родригез која је на своју руку тумачила приговоре земаља, укључујући и приговоре Србије, које су изнеле примедбе на програм рада овогодишње Генералне скупштине.

Она је грубо прекршила правила и процедуре Интерпола и на себи својствен начин је водила седницу, не уважавајући примебде које јасно указују на кршење медјународног права.

У неоуобичајено дугом излагању за овакве догадјаја генерални секретар Шток је, у намери да испровоцира Кину, нашироко причао о случају Менга где је до детаља описивао своје видјење његовог нестанка, као и шта је све његова супруга говорила у медијима.

Извор: Вечерње Новости.

Информације о Sasa Brankovic

Погледајте такође

ПРЕМИНУО ВЛАДИКА МИЛУТИН

Ноћас, 2 сата иза поноћи, преминуо је Епископ ваљевски Владика Милутин.   Владика Милутин је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *