Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ВОЂИН БРАТ УБИРА РЕКЕТ И ОД ШВЕРЦА ДРВЕТА
Слика: Западна Србија

ВОЂИН БРАТ УБИРА РЕКЕТ И ОД ШВЕРЦА ДРВЕТА

ВОЂИН БРАТ УБИРА РЕКЕТ И ОД ШВЕРЦА ДРВЕТА

ХАЈДУЦИ ОГОЛИЛИ И ГОЛИЈУ

Планина Голија није била гола. Њене врлети покривали су борови, јеле, букве, храстови. Врло квалитетно дрво. Све док и Голија није пала за око Андреју Вучићу.

На Голији, у селу Одварћеница, у вили-ресторану који држи Доле кафеџија, уплати се по 20 евра за кубик шуме коју секу они који се шверцом дрвета баве. Шуме су у реституцији враћене старим власницима, доста је остало и државне шуме, али “ајдуци“ са Голије су само за годину дана посекли преко 20.000 кубика најквалитетније дрвета, за даљу прераду у грађевинској индустрији. Доле благајник убира рекет и прослеђује га Вођином брату Андреју за Београд. Тешки камиони су разлокали сеоске путеве, њима се тешко може проћи колима. Колико зараде они који никада не привире на Голију, али зато телефоном диригују сатирању шуме на овој планини, тешко је сабрати. За последњих шест година извучено је неколико стотина хиљада кубика дрвета. Планина ће остати потпуно гола, што ће сатрти плодне њиве подно Голије. У овом делу Голије, у селу Одвраћеница, викендицу има бивши директор полиције Милорад Вељовић, коју и данас чувају жандрами, мада је она покривена камерама. Не само његова вила, већ је и Голија под камерама! На планинске висове слећу хеликоптери са товарима хероина из Црне Горе и Космета, где се неометано врши претовар, а камере чувају да не дођу уљези.

Извесни Груја, син месара из Ивањице, вози џип без таблица, јер му је доживотно одузета возачка дозвола. И он је ухваћен са хероином, приведен је у полицију, али је одмах пуштен, јер је интервенција одмах стигла из Београда. Тако крупне зверке се не хапсе. Ни камионе који разваљују сеоске путеве полиција из Ивањице и саобраћајна полиција не сме да заустави. Хајдуци су оголили Голију. Некажњено.

Слика: Павле Павловић

М.Г.

Извор: Таблоид

 

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

Свети Василије Острошки ЧУДОТВОРАЦ

У сваком народу и у сваком времену Свечовекољубиви Господ даје Црквом Своје светитеље, који ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *