Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СРБИЈА: 250.000 МУШКАРАЦА СТЕРИЛНО, 550.000 БРАКОВА СТЕРИЛНО
Слика: Пинтерест

СРБИЈА: 250.000 МУШКАРАЦА СТЕРИЛНО, 550.000 БРАКОВА СТЕРИЛНО

 СРБИЈА: 250.000 МУШКАРАЦА СТЕРИЛНО, 550.000 БРАКОВА СТЕРИЛНО

Следе изјаве лекара о узроцима мушког стерилитета које је Информер објавио.

Познати уролог др Александар Милошевић каже да се знатно повећао број мушкараца који су неплодни

У нашој земљи око 550.000 парова не може да има децу, а у 45 одсто случајева разлог за то је мушки стерилитет, у исто толико женски, а у десет одсто случајева то су неки други узроци. То значи да је око 250.000 мушкараца у Србији неплодно и ту се мисли само на оне који су у браку и који су покушавали да добију дете. А ко зна колико их још има који ни сами не знају да су стерилни. О каквом се проблему ради, говори и податак да смо пре само две деценије имали око 400.000 парова без деце, а да је у само 20 одсто случајева за то била крива мушка неплодност. Простом математиком, долазимо до рачунице да се за две деценије број стерилних Срба утростручио – упозорава Милошевић. Он наглашава да су у већини случајева мушкарци сами криви што су неплодни, јер не воде рачуна о свом здрављу.

– Погрешан начин живота је главни узрок стерилности. Стрес, нездрава исхрана, учестале полне инфекције уреаплазмом и хламидијом разлози су који директно воде у неплодност. Истина, један од узрока су и последице НАТО агресије, јер постоје истраживања која кажу да су токсини остали после бомбардовања утицали на иначе веома осетљиве репродуктивне органе мушкараца. Када се томе дода и генетика, долазимо до те страшне бројке од четврт милиона стерилних Срба – објашњава Милошевић.

Гинеколог и начелница породилишта у Клиници „Народни фронт“ Снежана Ракић каже да су за драматичан пораст стерилитета код мушкараца највише криве полне болести.

– Велики број мушкараца хронично пати од инфекција полних органа и то је последњих година постала права пошаст. И када се заразе, због срама и немара не одлазе код лекара, већ запусте проблем, живе са инфекцијом, а не знају да бактерије попут хламидије и микроплазме директно утичу на неплодност. Када се обрате стручњацима, проблем обично већ постане нерешив – упозорава др Ракић.

Сексолог и психијатар Јован Марић каже да Србски мушкарци због стреса имају све неквалитетнију сперму.

– Стресан живот са једне стране онемогућава да се сперматозоиди производе, а са друге стране мушкарци због њега имају све мање воље да упражњавају секс са својим партнеркама. А „ковач који не кује сваки дан“ и није неки мајстор. У преводу, да би мушки полни органи могли да производе здраво и брзо семе, морају константно да раде, односно, мушкарци морају да имају редован секс. У супротном, семе постаје неквалитетно и успорено – сматра Марић.

ДА ЛИ СУ ЛЕКАРИ НАВЕЛИ СВЕ УЗРОКЕ?

Лекари износе  аргументе који су делимично узрочници стерилитета код 250.000 мушкараца:

  • НАТО бомбардовање. Није ми намера да умањујем страшне последице бомбардовања, међутим, њима се успешно прикривају остали узроци обољевања становништва и изазивања стерилитета.
  • полне болести код мушкараца. Наравно да и оне изазивају стерилитет, али у малом проценту. Код таквог стерилитета се због запушених канала из тестиса узима сперма која се користи за вештачку оплодњу.
  • нездрава исхрана. Ту тврдњу успешно демантује САД.
  • генетика. Kако може да се роди толико много стерилних особа с обзиром да се у Србији тек од недавно у исхрани користи ГМО храна? То још увек не може да се узима за узрок рађања великог броја стерилних особа. Ако је измењена генетика у току живота код деце и репродуктивно зрелих особа која условљава стерилитет, онда су лекари дужни да одговоре: шта је све утицало на промену гена, зашто нису обавештавали становништво о опасностима, и зашто нису ништа учинили да се становништво заштити.
  • стрес. И са тим аргументом смо далеко од 250.000 стерилних мушкараца.
  • нередован секс код мушкараца узрокује слабу покретљивост сперматозоида. Ова изјава погађа осетљиву мушку сујету, што је очигледно циљ, и није одговор за узрок стерилитета. Спадамо у сисаре и зато са правом узимам примере из животињског света. Веома мали број сељака избегава вештачку оплодњу крава. Бикови који то раде, имају једном, два или чак три пута секс годишње. И сваки пут краве остану стеоне. Како нередован секс код једне врсте сисара изазива стерилитет а код осталих не?

ШТА ЛЕКАРИ ПРЕЋУТКУЈУ?

  1. присилно флуорисање воде у Србији. Осим што флуор узрокује послушност код његових корисника, блокира способност ДНК да поправља настала оштећења на ДНК, узрокује стварање тумора, изазива дуг списак тешких болести, смањује покретљивост сперматозоида што доводи до стерилитета код мушкараца.
  2. присилне вакцинације. Оне изазивају аутоимуне болести, аутизам, туморе, друге болести, и стерилитет.
  3.  коришћење соје и њених полупроизвода у индустријској производњи хране, лековима, козметици. Изазива обољења штитне жлезде, ствара туморe, друге болести, и због биљног хормона сличном женском хормону, изазова стерилитет код мушкараца, као и код жена због нарушавања равнотеже женских хормона.

О ЧЕМУ ЈОШ ЛЕКАРИ ТРЕБАЈУ ДА ГОВОРЕ?

Изјава уролога др. Александара Милошевића везана за мушки стерилитет „један од узрока су и последице НАТО агресије, јер постоје истраживања која кажу да су токсини остали после бомбардовања утицали на иначе веома осетљиве репродуктивне органе мушкараца“ наводи нас на питање: колики утицај на стерилитет, не само код мушкараца већ и код жена, имају редовна запрашивања из авиона која садрже токсине и радиоактивне микрочестице?

Лекари би са осталим стручњацима требали да говоре о лошем квалитету воде за пиће у многим деловима Србије, о ГМО храни, о разним опасним хемикалијама које се користе у пољопривреди, индустрији хране и пића, средствима за кућну и личну хигијену, козметици, лековима …. и о свему осталом што се од народа крије.

 

 

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

ЗАШТО СЕ ИЗ ОСТРОГА НЕ СМЕ ИЗНЕТИ НИШТА СЕМ МИРНЕ ДУШЕ И ЧИСТЕ САВЕСТИ..

 Из светиње човек мора да изађе само чист, исповеђен, мирне душе и чисте савести, помирен …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *