Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / ПРЕРАНО СЕЧЕЊЕ ПУПЧАНЕ ВРПЦЕ ЈЕ ЗЛОЧИН ПРЕМА ДЕТЕТУ!
Слика: родитељство.цом

ПРЕРАНО СЕЧЕЊЕ ПУПЧАНЕ ВРПЦЕ ЈЕ ЗЛОЧИН ПРЕМА ДЕТЕТУ!

ПРЕРАНО СЕЧЕЊЕ ПУПЧАНЕ ВРПЦЕ ЈЕ ЗЛОЧИН ПРЕМА ДЕТЕТУ!

Оно што често родитељима није објашњено је да се том приликом тек рођена беба лишава одређене количине крви и прекида се један витални процес који би морао да се одигра. Наиме, Природа је уредила да након изласка из мајчине утробе беба и даље остаје везана пупчаном врпцом за храњиву постељицу и из ње и даље прима крв односно кисеоник све док бебина плућа не почну сама да функционишу. Суштина је у томе што су пре рођења бебина плућа пуна течности, али у њима је мало крви и беба још прима кисеоник из плаценте преко пупчане врпце. Овим кисеоником се зато баба снабдева још неколико минута док се плућа не напуне крвљу и почну да раде.

То пуњење се види пулсирањем крви кроз пупчану врпцу. Овај пренос крви (трансфузија) се врши под дејством Земљине теже јер по природи жене се порађају у смеру Земљине теже и беба се тако спушта из постељице на земљу. Модерна медицина која крши све природне законе жене тера у потпуно неприродан положај приликом порођаја. Тако настаје апсурд да се жене морају порађати у болници јер је то згодније у случају да настану некакве компликације, а неприродан положај жене, (насупрот Земљиној тежи и много напорнији) при том управо ствара услове за компликације. Видите и сами како је савремена медицина наопака и противприродна.

Тако се и ова трансфузија крви врши још неколико минута сливањем крви као и пулсрањем материце. Трансфузију контролише бебин рефлекс (сужавање крвних судова врпце) и она се сама прекида када је дете примило довољно крви у плућа. Тада беба плаче и добија ружичасту боју. Тако се у једном тренутку беба снабдева кисеоником из два извора: из мајчине крви преко пупчане врпце и из сопствених плућа. На овај начин је природа спречила могућност да мозак и једног тренутка остане без кисеоника у случају да плућа одмах не прораде. Процес се завршава када пупчана врпца престане да пулсира. Подвезивање пупчане врпце пре него што се процес трансфузије крви заврши може имати озбиљне последице за дете. Али, Америчко друштво за акушерство и гинекологију и Друштво акушера Канаде заступају став да се пупчана врпца одмах подвеже и пре него што беба удахне ваздух. Тиме се одмах прекида снабдевање бебе кисеоником из плаценте и код бебе у тренутку настаје асфиксија (гушење) док плућа не прораде. Крв која би из плаценте требало да уђе у плућа и успостави тамо циркулацију, остаје тако заустављана у плаценти, а обучени скупљачи матичнијх ћелија и крви из плаценте ступају на сцену. Бебин организам у таквим околностима преусмерава крв из других органа како би се напунили витално важни крвни судови у плућима. У случају превременог рођења беба која у себи још нема довољно крви тако може остати у једном периоду без кисеоника, што за последицу може имати церебралну парализу или тешку анемију, али и многе друге поремећаје који се испоље тек много година касније. То су болести за које медицина често каже да се узрок настанка још не зна.

Јавна је тајна да се та крв , као и постељица, често продају или уступају фармацеутским компанијама.

Пупчана врпца / слика: миссМАМА – 24сата

 

Да би се овај очити злочин према детету оправдао смишљена је и једна стручна превара (у коју едуковани лекари верују јер су то учили у школи) која каже да се тиме спречава да у крвоток детета уђе превише црвених крвних зрнаца. Та велика количина крвних зрнаца проузрокује “лепљивост” крви и то је неко “мудро” прогласио “болесним” стањем.

Иначе, што је беба раније рођена (пре времена) крв у постељици и пупчаној врпци је богатија матичним ћелијама. Видите сада какав је то изазов за докторе који воле новац и који знају да ће ако дете раније изваде из материце добити квалитетније (и тржишно вредније) матичне ћелије.

Неуким родитељима се зато пласира прича о томе како је узимање матичних ћелија веома корисно за бебу јер касније у животу ако оболи од неке тешке болести може да се излечи са сопственим матичним ћелијама. Са друге стране, беба која је одмах на рођењу лишена одређене количине крви, која јој по природи припада, логично је подложнија болестима.

Да се пупчана врпца не сме сећи пре времена записао је још 1801. године Ерасмус Дарвин (деда Чарлса Дарвина) и он дословце каже: “Друга ствар која може веома повредти дете је настојање да се исече пупчана врпца пре времена: она увек треба да се остави док дете неколико пута не удахне ваздух и док сва пулсирања у пупчаној врпци не престану. У супротном, дете ће бити много слабије јер део његове крви остаје у плаценти, уместо да завршу у његовом телу”.

Дакле, како је могуће да савремена медицина ово често не уважава? Могуће је само када у њу уђе бизнис и крене трка за профитом. Таква медицина је лажна и лекари који је практикују позивају се на опште усвојену медицинску праксу. Они затварају очи пред логиком и слепо се држе књига или закона који им нешто одобравају или ускраћују. И тиме су заштитили свој лажни морал успостављајући опасну медицинску етику која се правда речима: “тако смо учили у школи” или „тако је показало ово или оно истраживање“.

Истовремено разне повеље о “правима детета” су очито само слово на папиру. Дакле, подвезивање пупчане врпце пре времена, узимање матичних челија и крви, па обавезна вакцинација – то је данашње “право” детета рођеног у времену фалш медицине.

Али, какви су заиста ефекти терапије матичним ћелијама која се већ примењује док се истовремено троше милијарде долара на даља истраживања? Да ли то значи да нешто ипак не функционише?

 

Ивона Живковић

Извор: ивоназивковиц.нет

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *