Почетна / Вести / НИКОЛИЋ У СЛУЖБИ СВОГ ПОЛИТИЧКОГ СИНА КАО И ШЕШЕЉ, ДАЧИЋ, ДИНКИЋ…..

НИКОЛИЋ У СЛУЖБИ СВОГ ПОЛИТИЧКОГ СИНА КАО И ШЕШЕЉ, ДАЧИЋ, ДИНКИЋ…..

Томислав Николић на мизеран начин служи свом политичком сину
Шакал на Вучићевом повоцу
Александар Вучић злоставља све грађане Србије, прогони неподобне новинаре и опозиционе лидере, па и најближе сараднике. Ипак, сву тежину његовог садизма на својој кожи трпи Томислав Николић. Страсно и упорно, Вучић га вређа и понижава на најпримитивније начине. Чим Николић осети потребу да брани последње остатке људског достојанства, Вучић затегне поводац и натера га да, као циркуска пудлица, скаче кроз обруче и шени на сцени.

П. Поповић

Како то у пракси изгледа, видело се пре неки дан, на прослави десетогодишњици Српске напредне странке у Краљеву. Оснивач и први председник тог картела није хтео ни да учествује у рођенданској прослави. Бес, који у њему тиња још од прошле године, кад је преварен за други председнички мандат, повремено би доживљавао ерупцију. Последњи пут се то догодило пре месец дана. Конкретнији него иначе, није се задржао на оговарању Вучића, већ је најавио оснивање фракције унутар СНС-а, која би требало да прерасте у странку. По том плану, Николићева нова организација окупила би патриотске партије, међу којима и оне које су сада у Савезу за Србију. У сарадњи с Вуком Јеремићем, Бошком Обрадовићем, Миланом Стаматовићем и Велимиром Илићем, уз финансијску подршку Мирослава Мишковића и Богољуба Карића, Николић је намеравао да формира патриотски блок, који би на следећим изборима преотео значајан број напредњачких гласача, незадовољних Вучићевим издајничким односом према косовском проблему.

План је пао у воду после прве Вучићеве поруке. Преко посредника, не желећи ни да Николића удостоји личне комуникације, Вучић му је поручио да ће бајчетински клан први страначки одбор основати у београдском Централном затвору, где ће се наћи сви чланови његове породице. Диктатор није морао да свом политичком очуху шаље доказни материјал, који ће користити у обрачуну. Николић добро зна шта је скривио и шта све може да се стави на терет њему, жени му Драгици и несташним синовима Радомиру и Браниславу.

По обичају, бајчетински гробар је подвио реп. На морбидном спектаклу у Краљеву, морао је да стоји уз Вучића. Дозвољено му је да се дури и мргоди, али морао је да, ритуално, како би цела Србија видела, најпрљавијим вређањем опозиције докаже лојалност агресивном господару.

– Има једна руска пословица која каже: кад си међу вуковима, завијај као вук, да те не би појели. Ваши политички супарници нису вукови. Они су шакали и немојте на њих да примењујете ову пословицу, нису заслужили. Ви никад нећете бити на нивоу на коме су остали политичари у Србији данас, јер ви имате Александра Вучића – одрецитовао је Томислав Николић.

Николић је, очигледно, применио руску пословицу на свом примеру. Кад је поред Вучића, мора да завија, маше репом и доказује свој шакалски карактер. Није му то тешко, политичку каријеру је изградио на том таленту. Кад му је досадио гробарски посао, оставио је лопату и удомио се код Вељка Губерине, у Народну радикалну странку. После првог изборног пораза, нашао је нову краву за мужу. Дирљивим писмом обратио се за помоћ Војиславу Шешељу, вапећи: „Спасите мене, сирочића“. Шешељ се, необично за њега, сажалио. Како и не би, кад су се упознали Николић је живео код таста у крагујевачкој Колонији, без пара, школе и наде. Но, међу радикалима се добро снашао. Добио је посланички мандат, први стан, други стан, министарску функцију, па спонзоре… Из старог „југа“ ускочио је у „ауди“. Одрастао је у радничкој бараци, уместо купатила имао је лавор, а вечера се служила тако што мама стави шерпу на сред стола, угаси светло и сви – он, отац и брат – насрну кашикама, па ко колико захвати. Сиротињски печат остао је до данас, не може да га сакрије ни бљештава раскош у којој данас живи.

У Бајчетини је направио чардак ни на небу, ни на земљи, вредан 600.000 евра. У Београду има неколико станова, међу којима је најскупљи онај код кинеске амбасаде, у „паметној згради“, који је платио 1.750.000 евра. Ништа скромнији нису ни синови. Престолонаследник Радомир одавно се хвали да је најбогатији Шумадинац, а принц Бранислав је, у време док је био помоћни тренер нижеразредног фудбалског клуба Телеоптик, за 800.000 евра купио стан на Дедињу. Тужилаштво још води истрагу пословања Фондације Драгице Николић, за коју се сумња да је проневерила више милиона евра.

Николићу је и то мало. Поред свега што је згрнуо и даље се шири у државној резиденцији. И не намерава да се исели и оде кући, да пензионерске дане проводи уз казан за ракију. Недавно је реновирање виле платио 350.000 евра, које су му, наводно, поклонили „пријатељи“. Да има новца, то није спорно. Међутим, откуд му пријатељи? Он има само муштерије.

Као што је употребио и одбацио Губерину и Шешеља, то је радио и с другим жртвама. Мирослав Мишковић је јавно описао како је давао велике суме Николићу, а уместо захвалности добио је вишемесечни притвор. Мишковић зна да га је иза решетака стрпао Вучић, али у сарадњи с Николићем. Пре три године, кад је први пут намеравао да се супротстави Вучићу, Николић је о томе обавестио Вељу Илића и др Бошка Ђукановића. Вучић је сазнао за њихове састанке, притегао је Николића, који је одмах сву одговорност пребацио на наивне другаре. Илић је остао без обећаног места директора „Коридора Србије“, а Ђукановић је најурен с места директора Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“. Издао је и друге сараднике. Лично је за „Спутњик“ најавио да ће се кандидовати против Вучића на прошлогодишњим председничким изборима, да би, после првог упозорења, рекао да нема везе с тим, за то је крива Станислава Пак. Док се ломио, звао је у помоћ Зорану Михајловић. После састанка, док она још није напустила зграду Председништва, назвао је Вучића и рекао му: „Замисли, ова ради против тебе, како је није стид…“

У јавности је компромитован Гојко Радић, кога је Николић, тобож у шали, називао референтом за полне односе. У том стилу, Николић је хвалио Радићев таленат за избор девојака за забаву. Међутим, чим су медији почели да објављују детаље о његовим швалерским комбинацијама и ванбрачној деци, Николић је оптужио „референта“, као да је он направио дете Холанђанки Елизабет Фарел и старлети Душици Јевђеновић. Цех за Томино уживање платио је Гојко. Кад је изабран за председника Србије, Николић је на место саветника за привреду поставио Предрага Микића, иако је његова фирма „Тргомен“ била у дебелом минусу. То и не чуди, пошто је Микић годинама спонзорисао Николићев луксуз. Вешт у транге-франге пословању, краљевачки бос је постао чувар трезора династије Николић. Два месеца после Николићевог политичког суноврата, Микић је напрасно умро. Шакал није ни сузу пустио, експресно је заборавио на покојног неподобног сведока.

Због свега тога, Томислав Николић више нема никакву подршку у СНС-у. Иако у тој странци има много незадовољних, спремних да се супротставе Вучићевој самовољи, нико нема поверења у Николића. Сви ће признати да је он коректно вршио дужност председника државе, с неупоредиво мање злоупотреба него што су то радили његови претходници и, нарочито, наследник Вучић. Међутим, сад је свима јасно да Николић више није политичар, него уцењени и уплашени шакал на Вучићевом кратком повоцу.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ЗАШТО COVID – 19 КОСИ АМЕРИКАНЦЕ?

Објашњење није само у томе што су власти САД у почетку потцењивале епидемију, него и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *