Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ДРУМСКО РАЗБОЈНИШТВО У КОРИСТ СНС-а
Слика: Дечији Базар

ДРУМСКО РАЗБОЈНИШТВО У КОРИСТ СНС-а

ДРУМСКО РАЗБОЈНИШТВО У КОРИСТ СНС-а

ВОЗИ МИШКО, АКО СМЕШ!

АМСС у последње време се отворено бави друмским разбојништвом у корист СПС-а. Приватне шлеп службе, које не желе да плате годишњи рекет од најмање 20.000 евра, не смеју да шлепују покварена возила, а ако се усуде да то ураде, насилници обријаних глава их брзо убеде да тако нешто није добро по здравље. Последњи пример покушаја насилног преотимања возила догодио се 20. августа, све су снимиле безбедносне камере, једно од возила са којима су дошли батинаши полиција је запленила на лицу места, али Више тужилаштво у Београду тврди да још увек нема довољно доказа да би ухапсило наводно непознате починиоце

Када је у питању отимање пара од народа, машта актуелне власти не познаје границе. Постаје већ застрашујуће шта властодршцима све пада на памет само да би, на све оне стотине милиона и милијарди евра које су већ изнели из земље, додали још неки милион, не обазирући се више ни на животе обичних људи.

 

Ауто-мото савез Србије (АМСС) основан је 1921. године, регистрован је као удружење грађана, а на челу му се тренутно налазе Дејан Стојић и Мирко Бутулија. Године 2003. уводи се систем партнерства са приватним шлеперима, јер АМСС нема довољно сопствених возила да би могао да интервенише у целој Србији, па мора да сарађује са другим превозницима. У Београду тренутно АМСС има само шест шлеп-возила, а у целој републици их је мање од 20. Са друге стране, око 100 приватних шлеп-служби које легално раде имају преко 250 возила.

Идеја партнерства била је да АМСС послове шлепања и ситних поправки на путу препусти партнерима са којима има уговор о сарадњи и којима би плаћао трошкове, док би сам Савез за себе задржавао само провизију.

Незаситим лоповима на власти ово није било довољно, па 2010. бива донета одлука да искључиво партнери АМСС-а смеју да се баве уклањањем возила у квару са путева у Србији. Иако је ово било образложено наводном бригом за муштерије, јер постоји пуно дивљих шлеп-служби, Уставни суд је веома брзо укинуо ову одлуку. Од тада се приватни шлепери насиљем приморавају на сарадњу.

АМСС је последњих осам година феуд Социјалистичке партије Србије која из њега извлачи све више пара, пошто други извори прихода пресушују. Некада се партнерство плаћало 10.000 динара годишње, што се књижило као „добровољни прилог“, а од сваке интервенције која је уследила посредством Оперативног центра АМСС-а, давало се на почетку пет, а касније 10 одсто провизије. У међувремену су све кочнице попустиле, а сви обзири нестали, па је сада на делу отворена пљачка.

За ову годину од приватника из програма „партнерства“, који покривају ауто-путеве у Србији, тражено је да плате између 2,5 и пет милиона динара као „добровољни“ прилог на име, како је стајало у уговору, „Помоћи за рад и развој Оперативног центра АМСС“. Један од приватника је израчунао да би, ако би платио тражени рекет, више од половине зарађених пара дао Ауто-мото савезу.

До сада су за рачун „развоја“ Оперативног центра сакупљене десетине милиона евра, а Центар је исти као што је био и пред десетак година. Да хоће, тужилаштво би само на основу овога лако доказало да се на овај начин преко АМСС-а перу паре намењене врхушки СПС-а.

Колико ће ко да плати, самостално и самовољно одређује особа која у АМСС-у носи титулу „координатора“. Раније је то био Марко Милошевић (није ни у каквом сродству са бившим председником СР Југославије), а после њега је, од недавно, то преузео Игор Полић, син Наде Полић, у народу познатије као Ана Бекута, која је дугогодишња миљеница Милутина Мркоњића, особе која испред СПС-а надзире рад АМСС-а и прилив пара од тог удружења. Тако заштићен са највишег нивоа, Полић је могао да ради шта хоће.

У међувремену, у складу са политиком уситњавања јединствене Србије на ситне феуде, заступници АМСС-а из Војводине траже да се и њима плаћа 18 одсто од сваког новог клијента, као и да добијају део од провизија прикупљених на „њиховој“ територији, па ће Полић морати у северној покрајини да повећава наплату како би било довољно пара за све. Поједини сервиси за поправку возила на Зрењанинском путу (као што је „Бавариа“) већ сада возачима шлеп-службе дају по 50 и више евра за свако возило страних регистрација које им довезу на поправку.

„Добровољни“ прилози, међутим, нису једино што приватници морају да плате АМСС-у ако желе да се баве својим послом. Од сваке интервенције на коју их упути Оперативни центар они морају да дају 18 одсто провизије од цене шлепања. Ни то, чак, није све што плаћају.

Ако одшлепано возило поправљају у својој радионици, власници шлеп служби су дужне да и од укупног рачуна за поправку дају још 18 одсто провизије Ауто-мото савезу. Провизију плаћају и на цену резервних делова које су уградили и сами купили код овлашћеног дистрибутера!?! Да би могли да покрију све трошкове, приватници морају да поткрадају муштерије, па им зарачунавају и оно што нису урадили. Највише се отима од странаца, јер домаћи возачи немају више пара. У неколико наврата су морале да интервенишу и стране амбасаде како би у заштиту узели своје држављане доспеле у дужничко ропство код неког од партнера АМСС-а.

Део сакупљених пара остаје Ауто-мото савезу, док највећи део одлази СПС-у. Од овако прикупљеног новца АМСС не купује нова шлеп-возила, која су му неопходна, већ мотоцикле и путничке аутомобиле који крстаре најпрометнијим саобраћајницама и заустављају се поред сваког возила које је у квару, спречавајући приватне шлепере, који нису у програму „партнерства“, да преузму посао. По потреби долази и до физичких окршаја, а полиција је редовно на страни насилника из АМСС-а.

АПЦ „Спид“ је до прошле године био „партнер“, али је од тога одустао, јер му је годишњи „прилог“ са 1,2 милиона динара подигнут на 2,5 милиона, па више није имао никакву економску логику да настави сарадњу. Шлеп возило овог приватног сервиса било је 20. августа у близини наплатне рампе у Бубањ Потоку када се ту покварило возило страних таблица. Власник возила је пристао да буде одшлепан до радионице која се налази у близини како би се тамо утврдило који је квар у питању и да ли може да се поправи. Пошто је возило било регистровано у Немачкој, трошкове шлепања преузима тамошњи савез, АДАЦ, док поправка иде на рачун власника.

Власник радионице, Ненад Јанковић, констатује који је квар у питању и даје предлог власнику колика би била цена поправке. После тога Јанковић позива АМСС да би пријавио да је дошлепао возило које има осигурање страног ауто-мото савеза. Дежурни оператер пристаје да власник возила сам одлучи где ће бити обављена поправка, будући да исту он плаћа, а не Савез.

Тада у двориште АПЦ „Спид“-а стиже путничко возило са ознакама АМСС-а из кога излазе набилдовани момци обријаних глава који убеђују Јанковића да је за њега паметније, пошто није платио годишњи рекет, да возило препусти њима, а они ће га одшлепати у неку радионицу од које добијају проценат. Док су се расправљали пристижу два друга аутомобила из којих излази још „ћелаваца“ који са леђа скачу на Јанковића, обарају га на земљу и почињу да га туку наносећи му, како је касније потврђено у Ургентном центру, тешке телесне повреде.

Када су Јанковићу у помоћ притрчали његов брат и запослени у сервису, насилници седају у кола и успевају са два аутомобила да побегну, док трећи остаје заробљен у дворишту до доласка полиције. Безбедносне камере које Јанковић има уграђене на свом објекту, снимиле су цео догађај и снимци су предати полицији која их прослеђује Вишем тужилаштву у Београду.

Помоћу снимака утврђено је да су насилници АМСС-а дошли у две Шкоде, регистарских ознака БГ 252 ИW и БГ 331 ГП, док је треће возило, које је преузела полиција, марке Опел. Поменуте Шкоде у међувремену су склоњене у гаражу АМСС-а, Центар Палилула, у насељу Борча.

Исто вече, пошто је полиција из Гроцке Ауто-мото савезу пријавила да мора да дође да ухапси фотографисане насилнике који су званично запослени у „унутрашњој контроли“ АМСС-а, у ресторану „Сокаче“ подно Калемегдана, директор Оперативног центра АМСС-а Милан Николић у присуству свог сарадника Стојића обавља разговор са одбеглм насилницима, којима даје картицу Савеза за бесплатно узимање горива, кључеве од сребрно-сиве Шкоде, регистроване на АМСС и нешто готовине. Иако их полиција, наводно, још увек тражи, поменута тројка батинаша мирно живи на Новом Београду.

Тужилаштво, наводно, и даље води истрагу, али не уме на снимцима да види регистарске ознаке тражених аутомобила, а није му познато ни шта би радило са бројем регистрације Опела који је запленила полиција. Да хоће, тужилац би лако од АМСС-а добио путне налоге за сва три возила и истог дана сазнао ко их је возио у време извршења кривичног дела. Овако, Више тужилаштво чини све што је у његовој моћи да се починиоци не открију, како би АМСС могао да настави да пљачка за рачун СПС-а.

 

Игор Милановић

Извор: Таблод

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

БРАЋА БИТИЋИ, ТЕРОРИСТИ А НЕ ТУРИСТИ

Коју то правду ви нудите за терористе, господине Годфри?! (браћа Битићи, терористи а не туристи) Posted …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *