Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ДИРЕКТОР ЕПС-А МИЛОРАД ГРЧИЋ КРШИ ЗАКОНЕ И ОДЛУКЕ ИНСПЕКЦИЈА ДОК ДРЖАВНИ ОРГАНИ ЋУТЕ (ВИДЕО)
Црква брвнара у Вреоцима / слика: Башта Балкана

ДИРЕКТОР ЕПС-А МИЛОРАД ГРЧИЋ КРШИ ЗАКОНЕ И ОДЛУКЕ ИНСПЕКЦИЈА ДОК ДРЖАВНИ ОРГАНИ ЋУТЕ (ВИДЕО)

ДИРЕКТОР ЕПС-А МИЛОРАД ГРЧИЋ КРШИ ЗАКОНЕ И ОДЛУКЕ ИНСПЕКЦИЈА ДОК ДРЖАВНИ ОРГАНИ ЋУТЕ (ВИДЕО)
Србија је суочена са дивљачким искоришћавањем рудних богатстава, при чему рудници бележе дебеле минусе због крађа и отимања свега чега се директори и њихови саучесници докопају.
Због прикривања нестанка велике количине новца, директор ЕПС-а Милорад Грчић, одговоран за све радове и изузетно лоше стање у ЈП Колубара, манијакално уништава све.  Нестају плодна земљишта, Србски домови, приода, које замењују страшни црни беживотни кратери и клизишта. Поткопавају се грађевине од којих су се већ неке обрушиле у коп. Поткопан је пут Лазаревац – Степојевац и питање је времена када ће урушавањем и он нестати.  Урушавање прети и заштићеним културним добрима цркви брвнари Ваведења Пресвете Богородице и цркви Покрова Пресвете Богородице.
Поводом тога се СРБСКИ ЦЕНТАР ЕКОЛОГИЈЕ из Лазаревца обратио директору ЕПС-а Милораду Грчићу са захтевом за ХИТАН састанак. Документи о овом злочину су предати у четири адвокатске канцеларије. Следи текст Захтева за хитан састанак

 

Предмет: Захтев за ХИТНО сазивање састанка

Као што Вам је познато (или Вам није познато), дана 12.03.2018. године су ЈП ЕПС Решењем броф 310-07-00018/2018-02 од стране републичког рударског инспектора наложене мере за отклањање неправилности нестабилних косина, које су приказане у Извештају о анализи стабилности косина на профилу 1-1 ПК „Поље Д“ са роком 30.05.2018. године.

Том приликом је предметним Решењем наређено да се нестабилне завршне косине рударским радовима доведу у стабилно стање, а све према одобреној рударско-техничкој документацији Допунског рударског пројекта ПК „Поље Д“ са роком 30.05.2018. године.

Такође је наложено, да се након изведених рударских радова на санацији нестабилних радних косина изврши провера стабилности истих и да се сачини Извештај о томе и исти достави Одељењу геолошке и рударске инспекције Министарстварударства и енергетике са роком 15.06.2018. године.

Сходно томе, дана 25.09.2018. године, а на основу Закона о доступности информацијама од јавног значаја, обратили смо се Овлашћеном лицу ЈП ЕПС за приступ информацијама од јавног значаја Захтевом за достављање предметног извештаја који Вам је од Одељења геолошке и рударске инспекције Министарства рударства и енергетике тражен са роком 15.06.2018. године.

Како наведени извештај нисмо добили у законском року од 48 сати, узимајући у обзир ситуацију на терену по којој сходно пројектној документацији завршне косине нису доведене у стабилно стање, нити је урађена такозвана „шкарпа“ са источне стране према центру Вреоца, већ се наставило са нелегалним ДИВЉАЧКИМ и нелегалним копањем при чему је регионални пут Лазаревац – Степојевац поткопан вертикално након чега су неки објекти већ завршили у копу, а пукли су и Дом културе, амбуланта итд. овим путем Вам се ОБРАЋАМО СА ЗАХТЕВОМ ЗА САЗИВАЊЕ ХИТНОГ САСТАНКА СА ВАМА И МЕНАНЏМЕНТОМ ЕПС-а, са нама као представницима цивилног сектора Србије, којом приликом  би ми обезбедили присуство независних стручњака из области санације ерозије тла од којих су неки и универзитетски професори, како би се још док је то могуће спречила културолошка, еколошка и цивилизацијска катастрофа, с обзиром да је оваквим ДИВЉАЧКИМ копањем од стране ЈП ЕПС угрожен и црквени комплекс са  заштићеним културним добрима (црква брвнара Ваведења Пресвете Богородице и црква Покрова Пресвете Богородице) која по плану генералне регулације за насеље  Вреоци од 17.12.2008. године 06 број 145/2008. -XI- „Сл.лист града Београда“ број 54/08 нису у зони напредовања површинског копа, али су због прекорачења Допунског рударског пројекта ПК „Поље Д“ изложени штетним утицајима рударских радова.

Такође Вас упозоравамо да за овакво неодговорно понашање од стране ЈП ЕПС и Вас као најодговорнијег постоји основана сумња  којс ПОДРАЗУМЕВА ВИШЕ КРИВИЧНИХ ДЕЛА, што у покушају, а што већ учињених.

Утолико  пре очекујемо Ваш одговор и позив на састанак, након чега би у колегијалној атмосфери договорили престанак нелегалних активности, као и спреовођење ремедијалних мера за превазилажење ове изузетно тешке и критичне ситуације.

С поштовањем 01.10.2018. године

СРПСКИ ЦЕНТАР ЕКОЛОГИЈЕ – Лазаревац

Председним: Жељко Стојковић

Захтев за ХИТНО сазивање састанка
Захтев за ХИТНО сазивање састанка
Слика: Жељко Стојковић
Црква брвнара у Вреоцима / слика: Башта Балкана

 

Руше нам манастире широм Србије!!! ово је Црква Покрова Пресвете Богородице у Вреоцима крај Лазаревца…

Gepostet von Петар Радосављевић am Donnerstag, 1. Februar 2018

 

Повезани текстови ПЉАЧКА НАПРЕДЊАЧКА – ДИРЕКТОР ЕПС-А МИРОСЛАВ ГРЧИЋ

 

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

Свети Сава, народни учитељ и просветитељ

Још у раним хришћанским временима, један византијски цар је рекао: “Величина једног народа не гледа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *