Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ХРВАТСИ ПОСЛАНИК „СВАКИ ХРВАТ КОЈИ СЕ НАЛАЗИ УЗ ГРАНИЦУ СА НЕПРИЈАТЕЉСКОМ СРБИЈОМ,МОРА ДА ИМА ОРУЖЈЕ ПРИ РУЦИ“

ХРВАТСИ ПОСЛАНИК „СВАКИ ХРВАТ КОЈИ СЕ НАЛАЗИ УЗ ГРАНИЦУ СА НЕПРИЈАТЕЉСКОМ СРБИЈОМ,МОРА ДА ИМА ОРУЖЈЕ ПРИ РУЦИ“

„Сваки психички и физички здрав Хрват који се налази у пограничним деловима с бившом непријатељском Србијом има оружје под контролом и при руци, јер ко зна шта доноси ноћ и будућност”.

 

РАСПРАВА у Хрватском сабору је јуче у једном тренутку скренула са теме Закона о набавци и поседовању оружја када се посланик владајућег ХДЗ-а Стево Цулеј заложио да „сваки здрав Хрват у пограничном подручју са Србијом има оружје при руци”, преноси Танјуг.

На то му је посланик најутицајније опозиционе СДП Ненад Стазић одговорио да износи фашистичке тезе, а потом су посланички клубови обе странке затражили паузу.

Цулеј је, наиме, поручио да би Закон о набавци и поседовању оружја подржао када би олакшао да „сваки психички и физички здрав Хрват који се налази у пограничним деловима с бившом непријатељском Србијом има оружје под контролом и при руци, јер ко зна шта доноси ноћ и будућност”.

Рекао је како му је после „расправа колега с леве стране скупштинске сале јасно зашто смо 90-их разоружани и зашто смо морали куповати ’пумперице’ по 1.500 марака и метак по 2,5 марке”.

„То је њихов стил ’разоружај Хрвата и наоружај неког другога’”, навео је Цулеј.

„Ваша теза да треба допустити наоружавање Хрвата и само Хрвата је не само опасна, већ је директно фашистичка. Ви тиме позивате да се додели оружје ономе ко је неки дан напао на Долцу Пуповца, јер није требало да баци парадајз него бомбу. То ви изазивате”, узвратио му је Стазић.

Запитао је и како би то Цулеј утврђивао ко је Хрват.

„Па не можемо крвном претрагом установити ко је Хрват, можда по имену, па ћемo Штефу и Стјепану дати оружје, а Стеви нећемо”, рекао је Стазић.

Посланик опозиционог СДП-а Гордан Марас пожалио се на повреду пословника јер је Цулеј увредио заступнике сугеришући да су они некога разоружали деведесетих година, али му је заменик председника ХДЗ-а Миљан Бркић рекао да пословник није повређен, јер Цулеј никог појединачно није прозвао већ је само начелно говорио о политици из тог времена, пренела је Хина.

Извор Факти

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *