Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ДА ЛИ ЈЕ ЕПИДЕМИЈА КАНЦЕРА У СРБИЈИ ПОСЛЕДИЦА ЛЕКАРСКЕ ПОХЛЕПЕ!?
Слика: блог.еклиника.рс

ДА ЛИ ЈЕ ЕПИДЕМИЈА КАНЦЕРА У СРБИЈИ ПОСЛЕДИЦА ЛЕКАРСКЕ ПОХЛЕПЕ!?

 

ДА ЛИ ЈЕ ЕПИДЕМИЈА КАНЦЕРА У СРБИЈИ ПОСЛЕДИЦА ЛЕКАРСКЕ ПОХЛЕПЕ!?

МОЛИМ ВАС ДА ОДВОЈИТЕ ПЕТ МИНУТА ВРЕМЕНА И ПРОЧИТАТЕ ОВО, ВАЖНО ЈЕ, ТАКОЂЕ БИХ ВАС ЗАМОЛИЛА ДА ОВУ МОЈУ ОБЈАВУ ПОДЕЛИТЕ ДА ВИДИ ШТО ВЕЋИ БРОЈ ЉУДИ ШТА СЕ РАДИ У СРБИЈИ У ЗДРАВСТВУ. МОЖДА СЕ И НЕКИ НОВИНАР СМИЛУЈЕ И ИЗНЕСЕ ОВО У ЈАВНОСТ. ОЗБИЉНА ЈЕ СТВАР У ПИТАЊУ.

Желим да са вама поделим своје искуство. Такође желим и да видите да међу лекарима нажалост постоји добар део оних за које смо ми „златне коке“ и које једино профит интересује.

Још мало па ће пуне две године откако имам дијагнозу Адено карцином грлића материца. Ја сам још у самом почетку посумњала у ту дијагнозу из приватне поликлинике у Нишу, пошто ми једино тај налаз није био у реду. Све остало, преглед спекулумом, ултразвук, као и то да се ја добро осећам, било је ок. Дакле, ја сам од старта посумњала у докторе јер је било очигледно да нешто муте. У питању је читава организована група лекара из Нишког клиничког центра. Одбила сам све терапије, а они нису желели да ме оперишу јер је било касно за то, како су ми тада рекли. Испало је да нису хтели да ме оперишу да не би морали извађен орган да шаљу за Београд на патологију и ту се покаже да нема канцера. Овако је било најлакше, прескочити операцију и одмах на хемио и зрачење.

Време је пролазило, а ја покушавала да их измолим да ми поново ураде биопсију и потврдимо налаз…..шта они нису никако желели. У међувремену сам подигла на реверс плочице и калупе и однела на проверу у другу клинику. НАЛАЗ НИЈЕ ПОТВРЂЕН. Они су пронашли да имам потпуно други канцер, међутим у разговору са патологом из те друге клинике он ми тврди пошто је прошло пуно времена (крајем марта прошле године су ми дали дијагнозу а децембра сам жива и здрава без икакве операције или терапије) да му ја уопште нисам однела своје ткиво на проверу. Дакле мутило са са мојим узорком. Ја још мало па две дуге године живота под паранојом немам тачну дијагнозу, они се слепо држе оне прве која очигледно нема ни везе.

Јелена Баја

За ове две године преживела сам свашта од лекара. Звали су ме приватно, и преко заједничких познаника, и мене и супруга, и застрашивали ме. Покушавали су да ме по сваку цену убеде да одем на зрачење да би „спалили“ доказе да канцера није ни било. Мом супругу су говорили када би га позвали на послу да ако не будем дошла на зрачење што хитније искрварићу као заклано пиле и умирати у језивим боловима. Можете да замислите како нам је било у тим тренуцима.

Покушавала сам и покушавала да дођем некако до истине, међутим за мене су сва врата била затворена. Једина опција је била зрачење, никако не поновљена биопсија и мада налаз није потврђен и ја сам то имала црно на бело. Једног момента ме је позвaла лично госпођа Драгана Сотировска, главна инспекторка за Нишавски округ и уместо да ради свој посао она покушавала да ме помири са лекарима и тако заташка случај. СРАМОТА. После тачно годину дана лудила и пакла који су ми приредили, ја сам, не знајући више шта ћу од муке са дететом села на авион и отишла у Шведску да покушам тамо да некако откријем шта је самном.

Отишла сам тамо са дететом, са две малецне торбице, у потпуно непознато покушавајући да се спасим. Пошто нисам имала да платим никакво лечење у иностранству, одлучила сам да тражимо азил пошто би тако имала права на здравствено осигурање и лечење код њих. Боравили смо тамо у азилантском центру два месеца, урадили су ми потребне анализе и нема никаквог канцера. Швеђани тврде да је хормонски поремећај и пременопауза, као и лош положај карлице услед обостраног ишчашења кукова направило проблем, али да сам ја по њима потпуно здрава. Били су шокирани кроз какав пакао сам прошла захваљујући српским лекарима . И знате шта, добили смо право на азил. Толико је за њих моја прича била страшна. И све поткрепљено доказима. У полицији и дан данас воде истрагу против десетак лекара……и сви се праве луди. Сви лажу, сви крију. Највећи лажови од свих су људи из лекарске коморе. Ја заиста не видим где ће већи доказ да канцера није ни било после још мало па две пуне године без икаквог лечења. У сваком случају време ради за мене, своју правду морам да истерам због свих нас, епидемија канцера у Србији није ништа друго него последица лекарске похлепе. Молим вас да ову моју причу види што већи број људи да имају у виду шта се ради, и то лагано, нико чак и не одговара за своје поступке. Нажалост у мом искуству доказало се да врана врани очи не вади барем што се тиче лекара у Србији. Хвала Швеђанима што су ми помогли, и мада је било ужасно тешко пролазити кроз све ово, па на крају и живот у хотелу азилантског центра.

 

Извор фацебок Јелена Баја

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *