Почетна / Вести / Још једна пљачка Србије, овог пута Расимов човек на рачун ново основане фирме добио 6 милиона

Још једна пљачка Србије, овог пута Расимов човек на рачун ново основане фирме добио 6 милиона

УЛОЖИШ 1000 ДИНАРА А ОД ДРЖАВЕ ДОБИЈЕШ 6 МИЛИОНА…

Помпезно најављени „највећи фестивал домаће популарне музике у Србији“ грађане Инђије ће коштати шест милиона динара, а организоваће га фирма која је основана непосредно пре расписивања јавне набавке.

Први Суммер Соунд Фестивал биће одржан 30. јуна и 1. јула на Спортским теренима Културног центра у Инђији. У наведена два дана, наступају Александра Пријовић, Наташа Беквалац, Стефан Живојиновић, Аца Лукас, Лексингтон бенд и Мирза Селимовић.

За организовање наступа расписана је јавна набавка, односно спроведен преговарачки поступак без објављивања позива за подношење понуда. Уговор је потписан са ЕНТЕР Фестивал д.о.о из Новог Сада, фирмом која је основана месец дана пре потписивања уговора са општином Инђија.

Уложиш хиљаду динара, добијеш шест милиона

Према подацима Агенције за привредне регистре, ЕНТЕР Фестивал д.о.о је основан 17. маја 2018 године са седиштем у Новом Саду, тачније месец дана пре преговарачког поступка и потписивања Уговора са општином Инђија. У отварање фирме је уложено 1.000 динара, а законски заступник је Небојша Тепавац (на слици испод).

Тачно недељу дана након оснивања те фирме, 24. маја, општина Инђија је упутила захтев за давање мишљење Управи за јавне набавке а затим је 6. јуна 2018. године, након добијања позитивног мишљења од Управе, расписала јавну набавку која подразумева преговарачки поступак који се односио на „Организацију фестивала популарне домаће музике“

Као основ за примену преговарачког поступка наводи се да је ЕНТЕР Фестивал д.о.о из Новог Сада, једина фирма која може да ангажује Александру Пријовић, Наташу Беквалац, Стефана Живојиновић, Ацу Лукаса, Лексингтон бенд и Мирзада Селимовића.

Такође, организатору ће бити поверена комплетна организација фестивала: ангажовање поменутих извођача, физичко-техничког обезбеђења, постављање бине, озвучења, расвета, заштитне ограде, штампање и продаја карата, реклама, маркетинг у земљи и региону.

Према Уговору који је општина Инђија потписала са ЕНТЕР Фестивалом, грађани Инђије ће фестивал домаће популарне музике платити шест милиона динара.

Унапред најављен фестивал

Истраживање ВОИЦЕ показује да је Небојша Тепавац био сигуран да ће фестивал на коме наступају поменуте “звезде” добити финансијску подршку општине Инђија. Наиме, четири дана након што је уписан у регистар АПР-а и 16 дана пре потписивања уговора са општином Инђија, ЕНТЕР Фестивал је унапред најавио “музичку бомбу” у том сремском граду. Најава за Суммер Соунд Фестивал је почела на званичној ФБ страници, да би 5. јуна било пуштено у продају 10.000 карата.

Једнодневна карта износи 690 динара док је за Фан пит зону, такође једнодневну, потребно издвојити 890 динара. Уколико желите да оба дана будете на фестивалу, цена карте износи 990 динара док је за Фан пит зону потребно издвојити 1.450 динара. Дводневна ВИП карта кошта чак 6.000 динара.

Општина Инђија по последњем попису има око 47.000 становника док у самом граду живи око 27.000. Оно што ће свакако бити проблем, уколико се обистине очекивања организатора фестивала, то је чињеница да град Инђија има 482 паркинг места. Поред тога, простор на ком се организује фестивал и на коме се очекује 10.000 посетилаца је проблематичан. Реч је о спортским теренима код Културног центра Инђија (на слици испод).

Према стандардним димензијама, рукометни терен је дужине 40 метара и ширине 20 метара док димензије кошаркашког терена износе 28×15 метара те остаје нејасно где ће бити смештено 10 хиљада људи затим бина, пратећа опрема, телевизијске екипе са репортажним колима које се очекују, и слично.

Међутим, Небојша Тепавац је, ако је судити по изјавама које је дао медијима, сигуран у то да је овогодишњи “фестивал домаће популарне музике у Србији” само један у низу.

Гостујући у јутарњем програм Хаппy телевизије, Небојша Тепавац је рекао да очекује да фестивал постане традиционалан. Како је казао, планира се да фестивал буде следеће године измештен на простор код аутлет центра у Инђији, где очекује посету и до 50.000 људи.

На простору о коме је Тепавац говорио, пре 11 година је организован фестивал на којем је било пристуно око 100.000 људи.

Тада је у том сремском граду организован Греен Фест на коме су звезде вечери били Ред Хот Цхили Пеперс. У Арену, која се налазила три и по километра од Инђије, посетиоци су стигли из различитих крајева Србије и региона – возовима, аутобусима али и организованим превозом. Након кише која је пала непосредно пред крај концета, настао је саобраћајни колапс а део посетилаца је кренуо ка самом граду и угоститељским објектима. Тада се показало да нема довољно капацитета за толики број људи.

Попут РХЦП, који су били звезде Греен Феста те 2007. године, на овогодишњем фестивалу у Инђији, додуше неупоредиво друге врсте музике, биће Аца Лукас који важи за једног од најплаћенијих “народњака” у земљи али и певача који је јавно подржао Српску напредну странку.

Политичар и новомасон

Заступник новоосноване фирме ЕНТЕР Фестивал Небојша Тепавац је широј јавности познат и као врло активан политичар који је често мењао станачки дрес.

Тепавац, који је био одборник у СО Кикинда, након напуштања Демократске странке дошао је у жижу јавности након политичке кризе у Кикинди када је у том граду боравио шеф посланичког клуба Заједно за Србију Душан Петровић. Дотадашњи председник Извршног одбора ОО ДС Кикинда Небојша Тепавац, представљен је на конференцији за медије као председник Иницијативног одбора „Заједно за Србију“ у Кикинди. Убрзо након тога, Небојша Тепавац прелази у странку Расима Љајића (СДПС), чији је био одборник у СО Кикинда.

Као члан Главног одбора СДПС-а, Тепавац је пред изборе 2016. године подржао кандидата Српске напредне странке за градоначелника Новог Сада рекавши да је дотадашњи градоначелник, Милош Вучевић, одлично обављао свој посао и да верује да је он добар избор за градоначелника и у наредном мандату.

У јануару исте године, Небојша Тепавац постаје и „функциноер“ у оквиру једне од 11 масонских ложа у Србији. Наиме, 2016. године, у Новом Саду основано ново удружење слободних зидара, које носи име “краља ујединитеља”. Иако су остале масонске ложе у Србији оспоравале новоосновану ложу, више десетина масона из свих крајева државе, које покрива Регуларна велика ложа Србије, учествовали су у обреду оснивања нове новосадске ложе. За првог старешину ложе Витешки краљ Александар ујединитељ изабран је Небојша Тепавац.

Све фирме Небојше Тепавца

Поред активног политичког живота као и ангажовања у слободним зидарима, тридесетдвогодишњи Небојша Тепавац је активан и у пословном свету. Према сазнањима до којих је дошао ВОИЦЕ, Небојша Тепавац има четири активне фирме.

Он је 26. октобра 2016. године у Новом Саду основао ХР СТРАТЕГИЦ & ЦОНСУЛТ која се налази на адреси Дожа Ђерђа.

Приликом оснивања Премиум Генетицс ДОО Нови Сад као законски заступник уписан је Небојша Тепавац а седиште фирме је на истој адреси као и ЕНТЕР Фестивал (Улица Валентина Водника 23 у Новом Саду).

На истој адреси се налази Блацк & Wхите Сигнатуре ДОО Нови Сад а као законски заступник је уписан Дејан Патаки. Према подацима о члановима из Агенције за привредне регистре, Патаки је у капиталу приликом оснивања учествовао са 400 динара, Небојша Тепавац такође са 400 динара док је трећи члан Филип Живојиновић учествовао са 20 одсто укупног капитала односно 200 динара. Укупан капитал од хиљаду динара колико је “уложено” и у оснивање осталих фирми које се доводе у везу са Тепавцем.

Блацк & Wхите Сигнатуре ДОО Нови Сад је према подацима АПР-а основан осам дана након ЕНТЕР Фестивал д.о.о . односно 26. маја 2018. године.

(izvor: voice.org.rs/Miodrag Blečić)

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

КАДА ЛОВЕ ДА ЗНАЈУ КОГА ТРЕБА ДА УЛОВЕ – ПРИСИЛНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ ЗБОГ СТВАРАЊА ЛИСТЕ ДАВАЛАЦА ОРГАНА. УЗГРЕД И ЧИПОВАЊЕ МАРВЕ

КАДА ЛОВЕ ДА ЗНАЈУ КОГА ТРЕБА ДА УЛОВЕ – ПРИСИЛНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ ЗБОГ СТВАРАЊА ЛИСТЕ ДАВАЛАЦА …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *