Почетна / Вести / СРБИ ЈАЊИЧАРИ 21 ВЕКА ЗА 500 ЕВРА ИДУ У ВОЈСКУ КОСОВА

СРБИ ЈАЊИЧАРИ 21 ВЕКА ЗА 500 ЕВРА ИДУ У ВОЈСКУ КОСОВА

ЛУДИЛО:57 Срба положили заклетву као војници Републике Косова!

Врховни командант безбедоносних снага Косова, председник Хашим Тачи, рекао је да се у складу са препорукама безбедоносног сектора и у сарадњи са релевантним институцијама ради на трансформацији безбедоносних снага у Оружане

Припадници мањинских заједница чине преко 10 одсто Безбедоносних снага Косова и долазе из српске, бошњачке, турске, ромске и осталих заједница. Како незванично сазнаје Афера они три месеца нису излазили из касарне, а њихова плата је у почетку 500 евра, али ће касније, како буду напредовали у служби, бити значајно повећана.

Тако да се справом можемо питати да ли ће ови Срби бити елитни војници у косовској војсци, односно нека врста модерних јаничара.

Припадници Безбедоносних снага Косова који долазе из српске заједнице, њих 57 од укупно 61, дипломирали су и пре неколико дана положили заклетву на свом матерњем српском језику.

Врховни командант безбедоносних снага Косова, председник Хашим Тачи, рекао је да се у складу са препорукама безбедоносног сектора и у сарадњи са релевантним институцијама ради на трансформацији безбедоносних снага у Оружане, што подразумева битне измене у мандату, мисији, величини и структури Безбедоносних снага.

-Нико на Косову, у региону, а и шире не треба да брине у вези овог природног и неопходног процеса. А ја сам сигуран да жете након трансформације, ви – припадници свих заједница, наставити да достојанствено служите у интересу заштите суверености Косова, заштите имовине и вашег наследства. Ви и данас доприносите у изградњи и у очувању регионалне и глобалне стабилности, рекао је Тачи.

Према његовим речима једини и најбољи начин заштите и унапређења интереса свих заједница који живе на Косову, у овом случају и српске заједнице, је само преко њиховог активног учествовања у косовским државним институцијама.

АФЕРА Г.К.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ЈАКОВИНА: ДА СРБИ НИСУ 1918. СПАСИЛИ ХРВАТЕ, ХРВАТСКА ДАНАС НЕ БИ ПОСТОЈАЛА! (ВИДЕО)

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ЈАКОВИНА: Да Срби нису 1918. спасили Хрвате, Хрватска данас не би постојала! Водећи …

Један коментар

  1. Srbija je roditelje te dece napustila ’99 god. Ta deca nazalost ne znaju kako izgleda nasa vojska, jer se povukla kap pi… sa Kosmeta. Ne krivite decu koja nemaju egzistenciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *