Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / СРБИ ЈАЊИЧАРИ 21 ВЕКА ЗА 500 ЕВРА ИДУ У ВОЈСКУ КОСОВА

СРБИ ЈАЊИЧАРИ 21 ВЕКА ЗА 500 ЕВРА ИДУ У ВОЈСКУ КОСОВА

ЛУДИЛО:57 Срба положили заклетву као војници Републике Косова!

Врховни командант безбедоносних снага Косова, председник Хашим Тачи, рекао је да се у складу са препорукама безбедоносног сектора и у сарадњи са релевантним институцијама ради на трансформацији безбедоносних снага у Оружане

Припадници мањинских заједница чине преко 10 одсто Безбедоносних снага Косова и долазе из српске, бошњачке, турске, ромске и осталих заједница. Како незванично сазнаје Афера они три месеца нису излазили из касарне, а њихова плата је у почетку 500 евра, али ће касније, како буду напредовали у служби, бити значајно повећана.

Тако да се справом можемо питати да ли ће ови Срби бити елитни војници у косовској војсци, односно нека врста модерних јаничара.

Припадници Безбедоносних снага Косова који долазе из српске заједнице, њих 57 од укупно 61, дипломирали су и пре неколико дана положили заклетву на свом матерњем српском језику.

Врховни командант безбедоносних снага Косова, председник Хашим Тачи, рекао је да се у складу са препорукама безбедоносног сектора и у сарадњи са релевантним институцијама ради на трансформацији безбедоносних снага у Оружане, што подразумева битне измене у мандату, мисији, величини и структури Безбедоносних снага.

-Нико на Косову, у региону, а и шире не треба да брине у вези овог природног и неопходног процеса. А ја сам сигуран да жете након трансформације, ви – припадници свих заједница, наставити да достојанствено служите у интересу заштите суверености Косова, заштите имовине и вашег наследства. Ви и данас доприносите у изградњи и у очувању регионалне и глобалне стабилности, рекао је Тачи.

Према његовим речима једини и најбољи начин заштите и унапређења интереса свих заједница који живе на Косову, у овом случају и српске заједнице, је само преко њиховог активног учествовања у косовским државним институцијама.

АФЕРА Г.К.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *