Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / НЕЧУВЕНО! ЖИВОТНО УГРОЖЕН НОВИНАР МИЛАН МЛАДЕНОВИЋ ПОНОВО ПРОТИВПРАВНО ЛИШЕН СЛОБОДЕ!
Милан Маленовић, новинар, публициста, заменик главног и одговорног уредника листа против мафије Таблоид / фото: глобалмедиапланет.инфо

НЕЧУВЕНО! ЖИВОТНО УГРОЖЕН НОВИНАР МИЛАН МЛАДЕНОВИЋ ПОНОВО ПРОТИВПРАВНО ЛИШЕН СЛОБОДЕ!

НОВИНАР МИЛАН МАЛЕНОВИЋ ОСУЂЕН НА СТРАВИЧНУ СМРТ!?

Милан Маленовић, новинар, публициста, заменик главног и одговорног уредника листа против мафије Таблоид, на нишану власти у Србији због својих оштрих текстова којима је “ушао у црвено” разоткривајући у детаље и са необоривим доказима све оно што се скрива далеко од очију најшире јавности. Слободе медија знамо да нема али постоји ли ПРАВО НА ЖИВОТ!? Или је и оно укинуто још једном ПРЕСУДОМ Златибора Лончара!?

Иако је сада и животно угрожен Милана избацују СРАМНО из болница као да је потпуно здрав!
Као да није животно угрожен! Као да нема тешка срчана обољења опасна по живот која захтевају ХИТАН и НЕОДЛОЖАН медицински третман!

Неопходна операција срца након и другог инфаркта се одлаже небројено пута, сада за невероватни 31. август! Питање је само које године и питање је да ли Златибор Лончар уопште МОЖЕ да се одвикне од својих порива и навика због којих је и сасвим заслужено добио у народу чувени надимак “Др Смрт”. Знају га многи по инфузијама из Ургентног центра Србије које се дају само једном. И никада више… они који су их примили на жалост одавно не знају. Та прича никада није отворена до краја али несумњиво заслужује да буде и биће. Хоће ли Златибор Лончар престићи др Менгелеа по капацитетима које поседује и да ли је и заиста убеђења да је изузет од одговорности зато што мисли да ће га вечито штитити неки кишобран? Златибор несумњиво заслужује робију али Милан више него ико заслужује живот. Ако га он не буде имао, многи ће га такође изгубити… но доубт. Медицинска заштита и брига припада свима а робија само одабранима. Постоје приче које нису испричане али и границе које се не прелазе. Ово је једна од тих граница.

ДОПИС УНС-у – Удружењу Новинара Србије, Кривична Пријава, Саопштење за јавност:

Чувени новинар, сада већ не само тешко болестан већ и озбиљно животно угрожен (након установљених бројних оштећења и обољења срца као и другог инфаркта), култни новинар који се бори за свој живот у готово невероватним околностима, данас је поново противправно лишен слободе.

Врло храбро и бескомпромисно нам откривајући сав онај свет организованог системског криминала и свеопште корупције од стране појединаца и органа највише власти постаје жртва застрашујућег терора који се над њим пред нашим очима све више одвија и све јаче спроводи.

Својим личним примером, немерљивим доприносом најширој јавности, серијом чланака у којима можете начи све оно што је тако далеко скривано од очију најшире јавности а што је и најсветије у новинарској професији, за шта новинарство заиста и постоји а то је да буде коректор власти, и буквално је ставио своју главу и свој живот на милост и немилост најдекадентијег опресивног режима у историји човечанства.

Џорџ Орвел је рекао: “Новинарство је објављивање свега онога што неко други не би волео да буде објављено. Све остало су односи са јавношћу.”.

Милан је данас поново противправно лишен слободе… А разлог? Зар разлог треба да постоји у земљи где институције одавно не постоје? Чији бројни извештаји па и сам најновији извештај ЕК о стању новинара и медијских слобода говори све? Све је кристално јасно сваком оном чак и онда када 18 пута завеже очи да не би видео / видела очигледну тортуру и злостављање над немоћним лицима јер то наравно “није његов / њен проблем”, све до тренутка док баш тај и такав проблем то и не постане управо свачији. Шта је (пре)остало? Одавно новинаре третирају као глинене голубове али шта ћемо МИ урадити да спречимо очито зло које нам се дешава? Убијање новинара и новинарства, као што смо толико пута видели, није им страно али то једном и заувек мора да престане.

Милан је одмах након овог гнусног чина, који се ничим оправдати не може, и не сме, и не може заборавити, и у тако критичном здравственом стању моментално написао кривичну пријаву.

Кривичну пријаву због кривичног дела противправног лишавања слободе са кривичним делом кршења закона од стране судије, а коју у комплету преносимо најширем јавном мњену на увид. Као што преносимо и струковном удружењу новинара да се огласи и коначно га узме у заштиту јер то није право већ ОБАВЕЗА не само Удружења новинара у земљи и иностранству већ и ЦЕЛОКУПНЕ јавности и онога што је остало од људи у шуми људи.

 

Имамо ли ПРАВО на све ово ћутати? Како и ЗАШТО ћутати?

Ћутање је НЕМОРАЛНО И ОПАСНО НЕПРОДУКТИВНО! Ћутање је оно када се свесно одлучујемо да не будемо више људи…

 

Допис УНС-у – Удружењу Новинара Србије

“Поштовани,

обраћам Вам се јер искрено верујем да се трудите да заштите сваког новинара од репресалија које доживљава само због свог рада.

Против мене се у Привредном суду у Београду води прекршајни поступак 7 ПК бр 6306/2017 у коме је поступајући судија Вјера Ђуришић. Последњем заказаном рочишту нисам могао да приступим, јер сам био на боловању као тешки срчани болесник. О томе сам на време обавестио суд и приложио како лекарско оправдање за тај дан, тако исто и отпусну листу из КЦС из које се види да ме очекује операција срца и да сам тренутно на припремама за исту. Све ово се налази у списима предмета, што ми је и судија потврдила.

Данас је полиција дошла по мене по налогу истог судије који је ЛАЖНО обавестио полицију како ја неоправдано изостајем са суђења. Полицајцу сам показао отпусну листу КЦС од 24. априла из које се види како сам тог дана, значи јуче, отпуштен из КЦС и да ми је заказана операција срца. Полицајац је о томе обавестио судију и рекао како не може да преузме одговорност за моје привођење с обзиром на моје тешко здравствено стање. То је било данас између 10 и 11 часова.

Судија је инсистирала да ипак будем приведен и даље лажно тврдећи како ја неоправдано избегавам рочишта.

На расправи, иако сам одбио да дајем одговоре на било које питање, судија је рекла како зна да радим у Магазину Таблоид.

После изласка из суднице (по врућини која је за мене могла да буде кобна) и доласка кући прегледао сам своју архиву и утврдио како сам у броју 360 дотичну судију Вјеру Ђуришић поменуо у склопу текста о пљачки ИКЛ-а. Криминални клан градоначелника Београда и председника Владе, гради “пословне објекте” на отетој имовини „Индустрије кугличних лежајева” (ИКЛ) Београд на отимачини

Линк: http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=360&cl=14

Она је све ове године чекала прилику да ми се за то освети, иако својевремено нити је тражила да се објави деманти, нити је покренула судски поступак на који би имала право ако сматра да сам изнео неистине.

Очигледно ју је повредило то што сам писао истину и сада злоупотребом судске функције коју обавља жели да ми се освети тако што ми угрожава живот и здравље,

О свему поседујем одговарајућу документацију коју могу по потреби да Вам доставим на увид.

Молим Вас као струковно удружење да ме узмете у заштиту, јер се овде очигледно ради о нападу на мене због чланка који сам објавио.

Колегијални поздрав

Милан Маленовић”

Кривична пријава новинара Милана Маленовића – у целости:

“Милан Маленовић, (адреса позната редакцији), 11000 Београд
Прво Основно тужилаштво у Београду
Булевар Зорана Ђинђића 104
11070 Нови Београд
25. април 2018.

Кривична пријава

Против: судије Привредног суда у Београду Вјере Ђуришић, позната адреса Привредни суд у Београду, Масарикова 2, судница број 326.

због кривичног дела противправног лишење слободе из члана 132 став 2 КЗ у стицају са кривичним делом Кршење закона од стране судије из члана 243 КЗ.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Судија Привредног суда у Београду Вјера Ђуришић је поступајући судија у прекршајном предмету 7 ПК бр 6306/2017 који се против мене води пред тим судом. Последње и по мом сећању једино рочиште пре овога било је заказано за 26. март 2018. Ја сам тешки срчани болесник, о чему сам поменутог дана преко мог заступника обавестио судију и објаснио како ми је позлило и да не могу да приступим рочишту, јер морам хитно код лекара.

ДОКАЗ: У случају оспоравања саслушања подносиоца пријаве и окривљене, као и сведока (име познато редакцији) из Београда (позвати га преко ове адресе).

Истог дана сам отишао код лекара који ми је отворио боловање у трајању од месец дана и наложио стриктно лежање.

ДОКАЗ: Лекарско оправдање од 26. марта

Пошто ни то није помогло, колима Хитне помоћи сам 14. априла пребачен у Ургентни центар из кога сам отпуштен 24. априла уз обавезу да се одређеног датума јавим на операцију срца.

ДОКАЗ: Отпусна листа од 24. априла

У преподневним сатима 25. априла у мој стан је дошла патрола полицијске станице Врачар која ми је показала писмени налог судије Вјере Ђуришић да будем приведен у Суд из разлога што се НЕОПРАВДАНО не одазивам судским позивима.

ДОКАЗ: Затражити по службеној дужности копију налога за привођење.

Поново напомињем да сам свој недолазак на суђење 26. марта оправдао лекарском потврдом, што је и сама судија потврдила на расправи коју је покушала да одржи 25. априла.

Полицајац ПС Врачар, који је 25. априла дошао да ме приведе, телефоном је контактирао судију Вјеру Ђуришић и рекао да не може да преузме одговорност за моје здравствено стање, пошто је извршио увид у отпусну листу КЦС. Упркос томе, судија је инсистирала да будем ПРИВЕДЕН.

Иначе, за данашње рочиште претходно нисам примио никакав позив.

ДОКАЗ: Прибављање списа предмета Привредног суда 7 ПК бр 6306/2017

У суду, током претреса који није по закону ни отворен, сама судија Ђуришева је посредно открила због чега је инсистирала на мом противправном привођењу. Пре две године ја сам, као новинар Магазина Таблоид у броју 360 објавио чланак „Београд на отимачини“ о стечајној мафији у случају ИКЛ-а, у коме сам при самом крају у две реченице поменуо судију Ђуришићеву.

ДОКАЗ: Приложен препис, оригинал се налази још једино на електронском издању Магазина Таблоид http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=360&cl=14

Очигледно је да је окривљена Вјера Ђуришић злоупотребом судијске фунције и то тако што је полицији послала лажну информацију како ја без оправдања избегавам да дођем на суђења на која сам уредно позван, желела да се освети за чланак који није демантовала и то тако што ме је упркос сазнању да сам тешко болестан противправно лишила слободе.

У судској пракси је недвосмислено утврђено како лице које свесно крши закон не може да се позове на имунитет који иначе уживају службена лица при вршењу службене дужности и у случајевима када без умишљаја (из нехата) повреде закон или прекораче овлашћења.

Како је окривљена Вјера Ђуришић више пута поменутог дана била упозорена и упозната са чињеницом да се оштећени налази на боловању и да је крхког здравственог стања и, упркос томе, инсистирала на његовом привођењу истрајавајући у лажи како се оштећени не одазива уредно примљеним судским позивима, то је јасно да је она поступала са директним умишљајем из безобзирне освете, као и да је желела да изврши кривична дела за која је оптужена. Као отежавајућа околност мора да се узме у обзир како је Вјера Ђуришић судија са вишегодишњим искуством, тако да је морала да буде свесна противзаконитости радњи која је предузимала.

Оваква кривична дела морају да буду санкционисана из разлога не само појединачне превенције, већ првенствено због опште превенције, јер је овакво поступање судија срамота је за професију.

У потпису: Милан Маленовић”

ЧЕКАЈУЋИ СМРТ

У најновијем штампаном издању Магазина ТАБЛОИД – Листа Против Мафије број 107 од 19 априла 2018. године на страни 5 у рубрици “На Нишану” објављено је и Саопштење под називом ЧЕКАЈУЋИ СМРТ. Преносимо Саопштење у целини:

“Заменик главног уредника Магазина Таблод тешко се разболео. Подсетимо, њега је Вучићева мафија 18. априла 2016. године ухапсила због “основане сумње да је угрозио сигурност председника владе Александра Вучића”. Пребачен је у затворску болницу, а потом због животне угрожености одређен му је кућни притвор у којем је провео још 5 месеци. Правноснажно је ослобођен.

Дана 12. априла Маленовић се јавио у Ургентни центар, због погоршаног здравственог стања, али га је лекар примаријус Мр сци. др Гордана Драганић, специјалиста интерне медицине, вратила кући. заказавши му операцију срца за 31. август ове године! Дакле тешко болестан мора да чека још четири месеца и 19 дана! Сутрадан је Маленовићу поново позлило и лекари Хитне помоћи су га одвели у Ургентни центар, а у упуту су написали да је животно угрожен и да је пријем у болницу обавезан. Заменик главног уредника је примљен у стационарно одељење, али је кроз два дана пуштен, да чека заказану операцију за 31. август.

Са бандом министра здравља Златибора Лончара може се обрачунати једино на начин на који они нас шаљу у смрт, да умиремо у тешким мукама, као животиње.” – наводи се у Саопштењу уз прилоге медицинске документације која поткрепљује горе наведене наводе.

Известио:  Душко Велковски, истраживачки новинар и члан Међународне и Европске Федерације Новинара (ИФЈ; ЕФЈ) – Инвестигативе Јоурналист – мембер оф ИФЈ, Интернатионал Федератион оф Јоурналистс & ЕФЈ, Еуропеан Федератион оф Јоурналистс

Заменик главног и одговорног уредника Магазина Таблоид осуђен на смрт од стране министра здравља Златибора Лончара? /фото: ГЛОБАЛ МЕДИА

 

Дана 12. априла Маленовић се јавио у Ургентни центар, због погоршаног здравственог стања, али га је лекар примаријус Мр сци. др Гордана Драганић, специјалиста интерне медицине, вратила кући. заказавши му операцију срца за 31. август ове године! /фото: ГЛОБАЛ МЕДИА

 

Стање медија и право на слободно изражавање забрињавајући – Извештај ЕК Физички и вербални напади на новинаре, чланове њихових породица, застрашивање, позивање у полицију без валидног основа, кажњавање као и напади на имовину новинара само су неки од бруталних поступака власти у Србији. /фото: ГЛОБАЛ МЕДИА

 

Устани за СЛОБОДУ МЕДИЈА! ПРОБУДИ СЕ! Новинари бију ваше битке! | СТАНД УП фор ПРЕСС Фреедом !! / фото: ГЛОБАЛ МЕДИА

Извор: ГЛОБАЛ МЕДИА

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *