Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: ОВАКО СЕ ПОНАШАЈУ ПСИХИЧКИ ЈАКИ ЉУДИ
Фото: србијаданас.цом

ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: ОВАКО СЕ ПОНАШАЈУ ПСИХИЧКИ ЈАКИ ЉУДИ

Тешко је разумети зашто људи имају потребу да константно буду негативни – свађају се с другима, критикују, вређају… Није тешко схватити да то раде јер су сами са собом незадовољни у неком аспекту живота, али тешко је разумети да не желе да се помере од тога и живе мирнијим, испуњенијим и позитивнијим животом.

Ипак, постоје појединци које друштво није прогутало и одвукло у понор испразности. То су психички јаки људи који не допуштају да околина управља њиховим емоцијама, ставовима и потезима. Они не реагују када их неко покушава увредити или их критикује. И имају неколико добрих разлога за то.

Ћутање је заиста злато

Психички јаки људи знају да људи прикривају своју несигурност када некога вређају, критикују или му говоре да треба да се промени. То су људи који никада неће бити срећни због туђег успеха, јер они то нису у стању или су већ искусили властити неуспех. На такве људе је најбоље не обраћати пажњу, не реаговати на то што говоре и не трошити енергију на њих.

Пример јаког човека је Томас Алва Едисон који није обраћао пажњу на људе који су исмевали његове идеје. Резултат тога што је игнорисао околину био је изум фонографа. А, да је слушао шта људи причају и водио се њиховим понашањем, његовог генијалног изума сигурно не би било.

Запамтите, без обзира како се ви понашали и шта радили, људи ће вас анализирати на свој начин, стварати слику о вама какву они желе и причати о вама што желе. То су ствари на које не можете утицати, па је најпаметније њима се ни не замарати. Уместо да трошите енергију на негативне људе, усмерите је на свој живот и оно што желите постићи.

То је само њихово мишљење

Увреда је само нечије мишљење и психички јаки људи то знају. Они су свесни тога какви су па им критике негативних људи не значе ништа, јер ионако нису добронамерне.

Фото: Опуштено.рс

 

Превише размишљања о томе што нам је неко то рекао, о туђим негативним коментарима, није вредно трошења енергије. Људи који друге само критикују тиме заправо само показују какви су заправо, а паметни људи то виде. Само површни људи никакве емоционалне интелигенције ће створити мишљење о некоме само на основу онога што им је неко рекао.

Стабилни људи се оријентишу на љубазне и позитивне појединце уз које се осећају добро.

Живот је једноставнији

Психички јаки људи јако добро знају да узгајање мржње само компликује и загорчава живот, зато је то боље одмах у корену сасећи. Токсични људи заправо желе да изазову реакцију, то јако прижељкују па се јако изненаде ако реакције нема, ако их неко једноставно изигнорише. Тада то престаје да им буде забавно па се окрену неком другом са својим негативностима.

Осим тога, одговорити добрим на нечију негативност има моћ да неутрализује ту негативност код неких људи па они чак и промене мишљење о ономе кога су критиковали и вређали.

Здравље и срећа су много важнији

За психички јаке људе нема пуно дилеме када су њихова срећа и здравље у питању – то им је ипак на првом месту. Зато се неће упустити у борбу с неким ко шири злонамерну негативну енергију око себе већ ће се окренути од њега и отићи у другом смеру.

Душевни мир је најважнији, пуно важнији од онога што ће неко мислити и причати о вама. Људи који се препусте туђим негативним емоцијама, и допусте да злочести и себични људи исисају животну енергију из њих, на крају могу озбиљно оболети, и психички и физички.

Људи који игноришу негативне појединце живе мирније, срећније и испуњеније, у односу на оне који се стално с неким свађају. Зато, преузмите узде свог живота у своје руке и путујте смером који сте ви замислили – и никада немојте допустити да се лоше осећате због других људи.

Они којима је искрено стало до вас, неће допустити да се због њих осећате лоше, већ ће направити све да би се ви осећали добро, да би били срећни. Они ће вас подржати у вашим идејама, а неће вас исмевати.

Не траже проблеме, већ решења

Психички јаки људи знају да нису рођени како би свима удовољавали и свесни су да је то заправо немогуће – не можете удовољити баш свима јер ће се увек наћи неко коме то не одговара.

Зато је боље окренути се свом животу и не стварати себи беспотребне проблеме. Пуно паметније је тражити решења и савладавати властите препреке. Део тих препрека су, нажалост, и људи који шире негативност. Важно је пронаћи начин како се носити с таквим људима и како их елегантно избегавати у свом животу.

 

Извор: ддл.рс

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА
Заслужно на Српском зиду срама
ИСТИНА ЗА ПОТОМСТВА

Драган Марковић Палма рођен је 1960. године у Кончареву. Завршио је средњу школу ученика у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *