Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / НОВАРТИС ВАКЦИНЕ. ДА ВИДИМО КО СУ УСТВАРИ? (ВИДЕО)
Фото: еВрсац

НОВАРТИС ВАКЦИНЕ. ДА ВИДИМО КО СУ УСТВАРИ? (ВИДЕО)

Новартис, компанија са седиштем у Базелу, Швајцарска, са филијалама у око 140 земаља је у послу развијања и производње лекова, вакцина, хербицида и инсектицида као и ветеринарских лекова, и своје корене вуче одавно.

DDT, Clioquinol, Malathion, and Ritalin су неки од најштетнијих производа ове компаније, која има доказане корене од злогласних I.G. Farben/ Ciba-Geigy/Сандоз компанија.

Па да видимо ко то нама даје вакцине и ко приморава владе да их купе.

Лабараторије Циба-Геигy и Сандоз су првобитно биле Немачки ентитети и интегрални стубови Ротшилдовог и Рокфелеровог синдиката, “Syndicate of Dyestuff-Industry Corporations” (Немачки превод “Интерессен Гемеинсцхафт Фарбен” познатијег као “I.G. Farben”.

Одавно је утврђено да је успон Хитлера на власти успостављен уз корпоративни капитал компаније ИГ Фарбен, означавајући га као главног финансијера Трећег рајха.

Контролом рачуна компаније Сандоз, утврђено је да је сенатор Прескот Буш, деда Џорџа Буша био финансијер архитеката нацизма у Другом светском рату.

 

Новартис, Породично стабло и корени: Трећи Рајх

 

И.Г. Фарбен, је била водећа фармацеутска компанија финансирана од банкарске породице Рокфелер, амерички монопол је имао превласт у хемијским и фармацеутским индустријама на свету ’20 година прошлог века.

Циба, Геиги и Сандоз су представљале целокупну хемијску индустрију Швајцарске, а 1918. су те три компаније формирале картел ”Интерессенгемеинсцхафт Базел”(“Bazel Sindicate”), или Басел ИГ, у циљу да се такмиче са Немачким хемијским титаном, компанијом Фарбен.

Између 1929-32, се они придружују компанији Фарбен (као и неким француским и Британским хемијским фирмама) како би формирали Quadrapartite Cartel (QC).

Да ли се питате зашто је на крају Другог светског рата зграда И.Г. Фарбена у Франкфурту била заштићена од савезничког бомбардовања. Зашто? И.Г. Фарбен је била врста „фармацеутског крака“ Хитлеровог Четвртог рајха, а фамилија Рокфелер је имала финанцијски интерес за одржавање и контролу овог царства. Истраживања су показала да је Хитлер такођер много улагао у Мерцк и остале фармацеутске компаније.

И.Г. Фарбен је у то време сматран превише корумпиран да би могао да настави са радом после Другог светског рата, тако да је био подељен на делове у друге компаније. На пример један део је прерастао у Баyер (најпознатији по Аспирину).

Између 1970. и 1996. остатак Quadrapartite Cartel се консолидовао као Циба-Геиги АГ, а затим касније у компанију Сандоз, једну од највећих фармацеутских компанија у свету тренутно, из које је настао Новартис.

 

Да скратимо. Који су корени Новартиса?

 

И.Г. Фарбен

 

И.Г. Фарбен је био највећи конгломерат и неславни произвођач отрова Циклон-Б (цијанид гас који се користио у нацистичким логорима смрти).

Основан је 1925, када се шест великих хемијских компанија у Немачкој, Бадисцхе-Анилин, Баyер, Агфа, Хоецхст, Wеилер-тер-Меер, анд Греисхеим-Елецтрон спојио у један велики картел.

Идеја и део финансирања је дошло од Ротшилдове банкарске породице, коју је заступао Немачки банкар Маx Wарбург из М. М. Wарбург Цомпанy, Хамбург (његов брат Паул је био познат као инспирација за ” Даддy Wарбуцкс “, који је помогао да се створи Банка федералних резерви у Сједињеним Америчким Државама).

Паул је Касније био на челу Немачких тајних служби за време Првог светског рата, и био је лични финансијер за саветовање Кајзера, тако је капитал ИГ Фарбена почео да финансира Хитлеров трећи рајх.

Под називом “држава у држави”, ИГ Фарбен је био доминантан снабдевач ратног материјала за Vermact (Немачка војска), а такође имао утицај и у Немачкој интелигенцији.

Страшни Гестапо (нацистичка полиција), произашао је из светске обавештајне мреже ИГ Фарбена од 1925.

Herman Schmitz  је наследио Carl Boscha као шеф ИГ Фарбена, И он је био саветник канцелара Бреунинга, касније је постао Хитлеров саветник.

 

Сандоз

 

Сандоз је најпознатији по стварању ЛСД-а. Касније рекламираном као психијатријском леку под називом “Делyсид”, који је неславно испробавао Др Јозеф Менгеле на затвореницима у концентрационим логорима.

Документи објављени у Конгресу од истражитеља 1977, такође показују да је после Другог светског рата Сандоз Лабс сарађивао са ЦИА у операцији ”Operation Paper Clip”, те да су одређени нацистички научници добили нове идентитете и запослени у разним службама као што су ЦИА и друге владине организације и пројекти.

Сандоз је касније постао главни добављач ЛСД за ЦИА за употребу у својим тајним “МК Ултра” у пројектима  контроле ума ”Монарх”.

 

Геиги

 

Према (ИЦЕ) извештају, сви картели ових фирми имају широке контакте са нацистима. Геиги, посебно, “… који нарочито одржава добре односе са Clаus Ungewittеr, Комесаром рајха за хемикалије …”

ИЦЕ извештај који се такође односи на Геиги, говори о томе да су користили заробљенике за принудне радове у својим погонима у Немачкој, између 1943 и 1945.

 

Извор: Васељенска

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *