Почетна / Архива / Страва у ходницима СРБСКОГ ЗДРАВСТВА! Болнице или кланице?

Страва у ходницима СРБСКОГ ЗДРАВСТВА! Болнице или кланице?

“Страва у Улици Брестова” познат је као један од најстрашнијих филмова свих времена, редитељ Вес Крејвен каже да има ноћне море и да на темељу њих планира да напише сценарио за нови филм. Ми га позивамо да посети Србске болнице јер нема потребе да се труди сањати хороре када је то већ стварност.

Сценографи се не морају мучити са осмишљавањем сцена јер су неки ходници и собе Србских болница идеални за трчкарање Фреди Кругера. Ко зна, можда Фреди добије још неку идеју мучења и сакаћења људи када види ово.

Страва у ходницима КБЦ Звездара

На интернету су се у задње време захваљујући неким звиждачима појавили шокантни и забрињавајући снимци зграде у којој се налази КБЦ Звездара, а који приказују у колико је лошем стању објекат како споља, тако и изунутра.

Питамо се како је могуће да се ово назива болница и да се овде лечи (ЛЕЧИ???) више од 300.000 људи годишње?

У видеу испод можете да видите подрум КБЦ Звездара (снимио: Марко Драгославић). Снимци су застрашујући, посебно ако се у обзир узме чињеница да се само неколико метара изнад лече пацијенти који би требало да бораве у хигијенским, а неки у стерилним условима. Стерилним и хигијенским условима док се неколико метара испод људи налази право легло пацова?

Зграда која се простире на 18.000 квадратних метра, у којој лежи неколико стотина пацијената који треба да се лече, а не још више разболе изгледа овако:

Снимио: Марко Драгославић – КБЦ Звездара

Марко Драгославић је један од звиждача који је обелоданио праву истину о КБЦ Звездара путем видео снимака и фотографија које редовно објављује на својој Фацебоок страници. Свакодневно је извргнут псовкама, увредама па чак и претњама смрћу јер јавно прозива Министра здравља и надлежне да дају оставку на своје радно место будући да не раде оно због чега су постављени на своје функције. Марко је чак толико културан да позива надлежне да заједно реше ове стравичне призоре. Надлежни се не оглашавају а претње које су упућене Марку, осећате, не долазе од људи који леже болесни у овим установама. Претње не долазе од напаћених људи, оне долазе од оних којима смета изношење истине. Ко су ти којима смета истина закључите сами.

Где су нестале милионске донације за здравство?

Где су утрошене силне милионске донације које је уназад неколико година примило Србско здравство? Зашто су Србске болнице и даље у истом, чак и горем стању, него што су биле пре послате помоћи? Ко је узео оно шта је било донирано за побољшање Србског здравства? – То су само нека од питања која треба да постави сваки човек у Србији и на која има право да добије одговор. Ипак, овде се онима који постављају питања и износе истину прети а одговора нема… Сви се праве глуви и слепи.

Подсетимо се, није било тако давно…

Доласком ДОС-а на власт, Србском здравству уручено је неколико милијарди евра донација! Клинички центри, Институти и болнице у Србији су, за време четвороструког министровања Томице Милосављевића, опељешени. Олигарси из Демократске странке пљачкали су Клинички центар Србије, Институт за кардиоваскуларне болести Војводина, Клинички центар Војводине, све опште болнице и домове здравља, до ВМА. Демократска странка је пре девет година опљачкала донацију Јапанске владе у износу од 20 милиона евра, намењену реконструкцији зграде Клиничког центра Србије, и усмерила је на рачуне ДС-а. Због тог скандала Влада Јапана одбила је да изда агреман Томици Милосављевићу, који је желео да као амбасадор оде у Токио.

ЕУ је у извештају своје Комисије саопштила да је Србско здравство на првом месту по корупцији у Европи! Служба за борбу против организованог криминала МУП-а Србије водила је истраге око корупције у здравству. Полицијски службеници су саставили на десетине извештаја и кривичних пријава, које су остале у фијокама.

…(извор:лист против мафије)

Одавно нам болнице личе на кланице

У огромном објекту КБЦ Звездара налази се чак 11 одељења, а пацијенти тврде да су хигијенски услови најгори на неурологији, геријатрији и клиници за ОРЛ. Фотографије ниже сведоче о томе како пар метара изнад пре споменутог подрума и легла пацова није нимало боље. “Стерилни услови” или барем хигијенски, који су потребни већини пацијената, будући да се налазе у БОЛНИЦИ су права непознаница. Хигијена? Шта то беше…

 

Оронули зидови пуни влаге – ОРЛ одељење – КБЦ Звездара
Голубови лете и шетају болесничким собама – Геријатрија – КБЦ Звездара
Прозори и “изолација” – КБЦ Звездара. Надамо се да бар радијатор греје…

 

Стање у другим болницама

Нажалост, КБЦ Звездара није једино легло заразе и нехуманости у Србији. Стање у другим Србским болницама није нимало боље. Услови у којима људи треба да се лече су нехумани, нехигијеснки и права су срамота за здравство. Предлажемо да се “Министарство ЗДРАВЉА” преименује у “Министарство БОЛЕСТИ” јер овде можете само да добијете, уз болест коју већ имате, додатно оболење које ће вас докрајчити, нарочито ако сте слабијег имунитета. Јесте ли икада чули за појам “Болничке бактерије” (пример: МРСА, Клостридија…) које су отпорне на скоро све антибиотитике и које убијају полако али сигурно? Нисте чули? Информишите се… Споменуте бактерије налазе се у ХИГИЈЕНСКИМ условима па замислите које се онда све бакерије налазе у овим условима који су далеко од “Х” и “хигијене”.

Болница у Земуну – Мајке болесних беба спавају на поду. Хуманост на делу… (2014)
КЦ Ниш (2014)

 

 

Стручно и савесно медицинско особље

Ипак, стање у Србији није тако лоше како изгледа све док имамо стручно медицинско особље којем су живот и достојанство сваког пацијента најважнији. Ипак, положили су Хипократову заклетву! Зар не? Нажалост мораћемо вас разочарати. Ова уводна реченица лепо звучи но ипак није тако лепа како се чини. Част изузетцима којима јесте пацијент на првом месту, знамо да их је мало и да “медицинско особље” са слика ниже блати оно што медицински позив јесте, а сам Хипократ се окреће у гробу.

27.09.2013 године представници компаније Вицториа Гроуп и Ургентног центра свечано су отворили реновирано Одељење Ургентне урологије Клиничког центра Србије. Донацијом компаније Вицториа Гроуп обезбеђена је изградња две најсавременије операционе сале, где ће се обављати трансплантације јетре и бубрега, као и одељења интензивне неге за опоравак пацијената. Догађају је присуствовао и садашњи министар здравља Србије Златибор Лончар.

Данас се у тим истим најсавременијим операционим салама медицинско особље фотографише телефонима за време операција а слике објављују на друштвеним мрежама. Шта ради “стерилни мобини телефон” у операционој сали? Зашто хирург позира док су му руке у отвореном абдомену пацијента? Када је умро морал здравственог особља? Где су права пацијента и достојанство? Где је људскост?

Извана хуј, изнутра фуј

Ово су само неке од слика где медицинско особље показује своје право лице и то колико им је стало до болесних грађана. “Извана хуј, изнутра фуј” – рекли би Хрвати.

“Стерилни” мобилни у операционој сали?
Прошле године је на фејсбук профилу специјализанта гинекологије докторке Сање Станојевић – Дикић, осванула фотографија са њеном сликом и сликом колегинице где се у позадини види полу гола жена на столу за порађање.

                              Хипократ или Профит?

Да ли је “савремена” медицина преминула?

Ово је само мали део Србског здравства. Како је могуће да се ови медицински људи НА ЧЕЛУ са министарством здравља “чуде, љуте и прете” када (на пример) противници вакцина одбијају вакцинацију, када болесни одбијају лечење, када пацијенти објаве своја стравична искуства која су доживели током њиховог лечења, када звиждачи објаве право стање ствари? Где су нестале милијарде донација? Зашто се прети онима који износе истину? Зашто нас уверавају да су овде за наше добро када показују супротно?

Да је њима стало до нас ствари би биле другачије. Све се врти само око профита, самопромоције и уништавања људских бића. Ми смо само марионете у трулом здравственом систему…

Част медицинском особљу које заиста обавља свој позив како треба, овим путем позивамо их да нам се јаве са својим причама и фотографијама услова у којима раде. Позивамо пацијенте, њихове породице и све људе којима сметају овакви нехумани услови “лечења” да ураде исто. Фотографишите у каквим вас условима лече!

Извор: Глобал Медиа Планет ИНФО

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

КО ШТИТИ ДИРЕКТОРА ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА И КОМЕ У ВЛАДИ ПЛАЋА ДА ОСТАНЕ НА ФУНКЦИЈИ И СЛОБОДИ?

Овде је реч о припреми и извршењу тешких кривичних дела чије последице нису само огромни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *