Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / Благо Србима у Немачкој. Медијски рат – 1. део

Благо Србима у Немачкој. Медијски рат – 1. део

Једног дана, пре петнаестак година, сви Немачки радио и телевизијски програми су у кратким временским размацима били прекидани због ванредних вести. За ванредну ситуацију се побринуо Србин који је у једној банци, запослене и оне који су се у њој затекли,  држао као таоце. Ни у једној ванредној вести није било новина. При крају дана је полиција ухапсила Србина.  Тада су споменули његово муслиманско име и град Сарајево.

Пре можда пет година, преко недељу дана, ударне вести у новинама, на радију и телевизији, биле су вазане за убиство из нехата које је починио  један Србин. Била је туча младића. Млада Туркиња се умешала да би једном од њих помогла. Србин ју је ударио, а она је при паду главом ударила у ивичњак и на месту остала мртва. Пажња корисника медија се одржавала причама из живота настрадале девојке, реакцијама њене многобројне родбине у Немачкој. Убица Србин нема Србско име. Име је Шиптарско.

Дневне Немачке новине „Берлински курир“ је за вест о смрти Хрватског ратног злочинца Слободана Праљка, објавио текст: „Хаг: Босанско-Србски ратни злочинац Слободан Праљак је …. „. Босанско-Србски злочинац, јесте злочинац Србин из Босне.

 

 

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПЛАЧ СРБСКЕ МАЈКЕ

Ако се не боримо, онда немамо права никога да оптужујемо за несрећу и пропаст у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *