Почетна / Архива / ВЕЉА ИЛИЋ:ЈА САМ КРАДУЦКАО,ОВИ КРАДУ ЛОПАТАМА

ВЕЉА ИЛИЋ:ЈА САМ КРАДУЦКАО,ОВИ КРАДУ ЛОПАТАМА

ЧЕГА СЕ ПАМЕТАН СТИДИ БУДАЛА СЕ ТИМЕ ПОНОСИ,ОВАЈ НЕУПОТРЕБЉИВ ЧОВЕК,КОЈИ ЈЕ УСПЕО ДА СВОЈИМ МАЛВЕРЗАЦИЈАМА,КРИМИНАЛОМ,ВЕЗАМА…НАПУНИ СВОЈЕ ЏЕПОВЕ,САДА КРИТИКУЈЕ СВОЈЕ ДОЈУЧЕРАШЊЕ САБОРЦЕ,КОЈИ СУ ЈОШ ВЕЋИ НЕЉУДИ.АЛИ ТО НЕ ЗНАЧИ ДА ИМ СЕ НЕЋЕ ОПЕТ ПРИКЛОНИТИ,ЈЕР ШТА ОЧЕКИВАТИ ОД ЉУДИ БЕЗ ОБРАЗА НЕГО САРАДЊУ У УНИШТАВАЊУ СРБИЈЕ И СРБСКОГ НАРОДА.

Он у интервјуу који је дао истиче да ће на Београдским изборима подржати Александра Шапића и његову листу јер је он највећа корист за Београд.

Као одговорни људи сматрамо да резултатима које је остварио као председник општине Нови Београд може највише да допринесе развоју целог града. Такву одлуку донели смо због Београђана и Београда, без добијања било каквог мандата и било каквих услуга заузврат, каже за Данас Велимир Илић, лидер Нове Србије, позивајући Београђане да не расипају гласове на мале странке и да уколико не желе да подрже Шапића, да гласају за друге две велике листе Драгана Ђиласа или Драгана Шутановца. Илић каже и да неће у кампању са Шапићем, јер је он способан сам да иде у кампању.

* Судећи према спотовима који се данима врте на Пинку и Студију Б очекивало се да ћете подржати Драгана Ђиласа.

– Свесно нисам ни ишао у било какву коалицију са Драганом Ђиласом, јер сам знао да ће режимски медији да злоупотребе моје раније изјаве о Ђиласу и да ће кренути у хајку ко је коме шта рекао пре десетак година. Знао сам да би подршка Ђиласу била контрапродуктивна за њега. Шта год да сам говорио о њему док смо били политички неистомишљеници, мислим да је Драган Ђилас за Београд урадио много више него Синиша Мали и Горан Весић. Ђилас је мала беба у односу на ово што данас раде ови који воде Београд.

* Напредњаци тврде да је Ђилас углавном трошио паре из буџета, без видљивих резултата.

– Он је урадио неколико капиталних објеката у Београду, мост на Ади, Кинески мост, заједно смо градили обилазницу око Београда, насеље Степа, насеље Рибар, а то је око 7.000 станова. За разлику од њега, најкапиталнији објекат који су урадили напредњаци је расвета, јелка, фонтана на Славији и кречење неколико зграда. Мост код Винче нису пипнули, Прокоп такође, нису изместили Железницу око Калемегдана, метро није пипнут. Само се шминкало у кругу двојке и даноноћно то промовисало на њиховим медијима.

* Својевремено сте за Ђиласа говорили да је смеће и то је ових дана главна вест Митровићеве телевизије.

– Са Ђиласом је било сукоба и проблема, али и сарадње. То је политика и није битно шта је ко о коме рекао, већ шта сада ко може да учини како би дошло до промена у Београду. Ту причу гура Жељко Митровић, али било би лепо да пусти шта је сам говорио док је био у ЈУЛ-у, шта је говорио за Весића и Малог, или шта је Вучић говорио за њих и они за њега. Када би ми сада завртели шта је Вучић све рекао против својих коалиционих партнера и шта су они рекли за њега, то би био тек циркус.

* Како вам се чини досадашња кампања за београдске изборе, нарочито у медијима?

– Ово је најпрљавија кампања коју сам икада видео, јер су за напредњаке ови избори бити или не бити. Они се грчевито боре да опстану по сваку цену, јер ће се у противном обелоданити, примера ради, колико је њихових функционера направило хотеле на Копаонику. Где год да прођеш Копаоником, чујеш, ово је Батин, Микин, Жикин, Перин хотел. Сви то знају. Нека кажу зашто је пројект Обреновац – Сурчин ишао без тендера, нека кажу како се финансирао Београд на води и на који начин су се из Коридора прале паре. Како је уговорена фабрика за прераду воде која још није испројектована.

* Али вас бије глас о чувеном крадуцкању.

– Немој више да ми помињу нека крадуцкања, то је периферија. Данас нема крадуцкања, али они много краду, краду лопатама и то ће се сазнати кад-тад. Мораће једном да докажу порекло имовине кад падне Београд и када градом завлада једна демократска власт.

Извор Данас

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *