Почетна / Вести / СРПСКА ДЕСНИЦА = ВУЧИЋЕВА ДЕСНИЦА

СРПСКА ДЕСНИЦА = ВУЧИЋЕВА ДЕСНИЦА

Не дозволимо да нас више деле исти љзди којима су приземни лични интереси најпречи. Сви занмо сви смо видели где је и како запошљаван Миша Вацић и како је издао и продао људе у свом покрету а сада води опет СРПСКУ ДЕСНИЦУ

На првом сабору Српске – Вучићеве деснице

На самом почетку учесници су поздравили иницијативу председника Србије Александра Вучића о отварању дијалога по питању статуса Косова и Метохије и најавили да очекују позив председника за активно учешће у дијалогу.

Вацић је у жижу доспео и крајем 2016, када се сазнало да ради као саветник Марка Ђурића, који је упорно данима то негирао. Отказ је добио након несналажења пред камерама у једном од ТВ интервјуа

Вацићев блам на ТВ

 

После ДСС-а, Двери и Заветника, политичко небо добило је још једну странку национално-конзервативне оријентације – Српску десницу, са Мишом Вацићем на челу, бившим саветником директора Канцеларије за Косово и Метохију, кога су подржале и естрадне личности: певач Марко Булат и водитељ Лав Пајкић.

Први конгрес ове странке одржан је у свечаној сали општине Земун, где је изабрано ново руководство и донета одлука да Српска десница учествује на предстојећим локалним изборима у Београду. Конгресу је присуствовало 150 делегата, чији су представници једногласно донели одлуку да за председника Српске деснице буде изабран Миша Вацић.

Занимљиво да су се међу гостима на овој свечаности нашли Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС, Бранислав Пухало, шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, војвода Бранислав Гавриловић Брне, ратни командант Сарајевског четничког корпуса Саво Дерикоња, као и певач Марко Булат.

Један од оснивача је и Лав Пајкић, син књижевнице Исидоре Бјелице и водитељ емисије “Контравизија”. Председник Српске деснице Миша Вацић истакао је да се идеја о формирању ове странке родила у октобру.

– Ми се нисмо окупили да бисмо трговали, већ да помогнемо и Србији и њеним институцијама како око решавања питања Косова и Метохије, тако и око свега што је важно за опстанак српског народа. Зато ћу у име Српске деснице још једном истаћи да подржавамо иницијативу Александра Вучића о отварању дијалога по питању статуса Косова и Метохије и да очекујемо позив за активно учешће у дијалогу – рекао је Вацић.

Бојан Клачар из ЦЕСИД-а истиче да десници резултат на изборима није у првом плану.

– Желе да појединце попут Мише Вацића поново учине видљивим, пошаљу политичке поруке и помрсе рачуне другим странкама сличне десничарске оријентације, пре свих ДСС-у и Дверима – објашњава Клачар.

 

Први основни суд је пре три године осудио на условну казну од годину дана портпарола Покрета “1389” Мишу Вацића због ширења дискриминације против ЛГБТ популације, као и због недозвољеног држања оружја.

Blic

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ПРЕМИНУО ВЛАДИКА МИЛУТИН

Ноћас, 2 сата иза поноћи, преминуо је Епископ ваљевски Владика Милутин.   Владика Милутин је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *