Почетна / Архива / NA PRIČEST KOD KAČAVENDE

NA PRIČEST KOD KAČAVENDE

PENZIONISANI  pravoslavni sveštenik, vladika Vasilije Kačavenda, pre nekoliko godina optužen je za pedofiliju, blud i nemoral u crkvi. Jedan dečak je tada, zbog zlostavljanja koje je trpio od Kačavende, izvršio samoubistvo.

Ali  Kačavenda se uprkos tome vratio na „versku scenu“, pa je tako služio božićnu liturgiju u Manastiru Svete Petke u Bijeljini, gdje su mu ljudi dovodili decu.

Stanovnici Bijeljine i okoline šokirani su činjenicom da je upravo Kačavenda vodio Božićnu liturgiju i da je tamo poručio kako narod živi u teškom vremenu i kako su brojni mladi napustili svoje domove.

Srpski mediji posebno su osudili pojavljivanje Kačavende u Manastiru Svete Petke. Pitaju se do kojih je božjih zapovedi držao Kačavenda kada je seksualno zlostavljao maloletne dečake.
Božićna liturgija u Bijeljini uz Kačavendu za oltarom portala je krajnje bizarna, s obzirom na to da se okupio veliki broj vernika, među kojima je bilo i puno dece. „Šta se tačno treba dogoditi u glavi vas, odgovornih roditelja pa da svoje dete svojevoljno dovedete pred čoveka optuženog za pedofiliju, čije je snimke seksa s maloletnicima gledala ciela Srbija?“
U otvorenom pismu upućenom roditeljima koji su prisustvovali Božićnoj liturgiji osuđuju se svi koji su, „umesto da uhvate decu za ruku i pobegnu glavom bez obzira, što dalje od osuđenog pedofila, uhvatili tu decu za ruku i približili ih Kačavendi da ih pričesti i da im svete poklone“.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Драги Ноле како те није срамота – КАПЕТАН ДРАГАН

У отвореном писму, Капетан Драган поручује да је велика срамота то што Новак Ђоковић у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *